16.04.2010 | A
Elementum in NZS izdelali priložnostni srebrnik

Podjetje Elementum je v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije (NZS) ob Svetovnem prvenstvu v nogometu 2010, ki bo potekal med 11. junijem in 11. julijem 2010 v Južni Afriki, izdelalo priložnosti srebrnik. Uvrstitev Slovenije na Svetovno prvenstvo je vzbudilo željo po izdelku, ki je drugačen od podobnih spominskih izdelkov za tovrstne dogodke. Srebrnik s svojo vrednostjo in časovno neuničljivostjo je zagotovo eden izmed takšnih.

Na prvi strani srebrnika je upodobljen logotip NZS in slovenski državni grb, na drugi strani pa je podoba Afrike z rahlo odmaknjeno Južnoafriško republiko, v sredini je nogometna žoga. Navedeno je tudi trajanje Svetovnega prvenstva v nogometu, 11. junij do 11. julij. Okoli podobe Afrike so napisana tudi prizorišča nogometnih srečanj.

Srebrniki so kovani v omejeni izdaji 5.000 kosov. Ob nakupu vsakega srebrnika prejmete tudi certifikat s serijsko številko. Čistina srebrnika je 999/1000, masa 31, 1035 g, premer pa 37, 30 mm. Zasnovan in kovan je v Sloveniji, medtem, ko sta njegova čistina in masa preverjeni pri Uradu Republike Slovenije za meroslovje.

Po besedah snovalca srebrnika in direktorja podjetja Elementum d. o. o., Petra Slapšaka, bo srebrnik prispeval k prepoznavnosti Slovenije, poleg tega je tudi lepo promocijsko darilo, ki predstavlja tudi naložbo v srebro. "Glede na to, da je priložnostni naložbeni srebrnik kovan v omejeni seriji, bo zanesljivo zanimiv tudi za numizmatike," je še dodal Slapšak.

Srebrnik je na voljo v treh različnih embalažah, in sicer v lesenem etuiju za 27 €, manjši orehovi šatulji za 36 € in de-luxe orehovi šatulji za 45 €. Zaradi naraščajoče cene srebra se v prihodnosti prodajna cena srebrnika lahko tudi zviša.

Več o srebrniku in naročilo na srebrnik na: www.srebrnik.si in www.zlato-srebro.si

Za več informacij:
Marijana Džukanović

vodja marketinga

Tel.: 04/279-19-90

info@elementum.si

SORODNE NOVICE

 • 30.01.2023 | A
  Zahović zadel na prvi tekmi spomladanskega dela, strelsko razpoložena še dvojica
  Pretekli konec tedna se je pričel spomladanski del ligaških tekmovanj na Poljskem ter v Argentini, kjer si kruh služita Luka Zahović in Andres Vombergar. Kot po naključju sta oba zadela že na prvi tekmi v novem koledarskem letu. Poleg njiju je v tekmovalnem pogonu še deseterica slovenskih reprezentantov.
 • 26.01.2023 | A
  Črnigoj znova v Serie A
  V elitni italijanski nogometni ligi bo po novem igral še en Slovenec. V Serie A se namreč vrača reprezentančni vezist Domen Črnigoj, ki se je pridružil Salernitani.
 • 23.01.2023 | A
  Zajc z zadetkom Fenerbahčeju pomagal do zmage v pokalu, Oblak dvakrat nepremagan
  Minuli konec tedna so bili ponovno na delu nekateri izmed slovenskih reprezentantov. Igralsko je bila tokrat aktivna dvanajsterica, medtem ko preostali še vedno čakajo na nadaljevanje državnih prvenstev.
 • 16.01.2023 | A
  Šporar priigral zmago Panathinaikosu
  Pretekli konec tedna je bila igralsko aktivna enajsterica slovenskih reprezentantov. Poleg španskega, italijanskega, francoskega in portugalskega državnega prvenstva, kjer si kruh služi šesterica naših reprezentantov, so aktivne tudi lige v Grčiji, Turčiji in na Cipru, kjer za svoje klube nastopa preostalih pet članov slovenske izbrane vrste, aktivnih v prvi polovici januarja.
 • 09.01.2023 | A
  Novo leto za reprezentante
  Po zaključenem svetovnem prvenstvu v decembru so slovenski reprezentanti ponovno pričeli s klubskimi obveznostmi. Kljub temu, da večina tekmovanj, vključno s slovenskim, še vedno miruje, pa je trinajsterica nogometašev z zadnjega reprezentančnega seznama že v polnem tekmovalnem pogonu.
 • 03.01.2023 | A
  V letu 2022 najboljša Benjamin Šeško in Lara Prašnikar
  Športni dnevnik Ekipa SN je v sodelovanju z novinarji ostalih slovenskih medijev petnajstič izbral slovenskega nogometaša leta. Naziv je pripadel Benjaminu Šešku, ki je bil tudi najboljši mladi nogometaš Slovenije, Lara Prašnikar pa je najboljša nogometašica leta.
 • 30.12.2022 | A
  Intervju: Matjaž Kek
  S selektorjem članske reprezentance o ugotovitvah iz Lige narodov, novih vlogah v ekipi, popotnici pred kvalifikacijami za Euro 2024 in možnostih, da se Slovenija uvrsti na veliko tekmovanje.
 • 20.12.2022 | A
  Ne zamudite praznične akcije: Čaka vas darilo
  Reprezentanca Slovenije bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024, v lovu na uspešen rezultat pa bo računala tudi pomoč s tribun. Kupci paketa vstopnic za pet domačih tekem boste prejeli brezplačni navijaški šal slovenske reprezentance.
 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.

DELI NA