Dvoboj dna dobil Aluminij

Aluminij - Gorica 2:1 (1:1)

* Športni park, sodniki: Antič, Kasapović, Vukan.
* Strelca: 0:1 Bjelica (6.), 1:1 Krajnc (23.), 2:1 Krajnc (62.).
* Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat, Petek, Jakšić, Ploj, Flakus Bosilj, Čermak, Kim (od 73. Pečnik), Krajnc (od 89. Matjašič), Prša (od 86. Grajfoner).
* Gorica: Likar, M. Kavčič (od 63. Velikonja), Mevlja (od 12. Bardanca), T. Kavčič, Širok, Bjelica, Grudina, Nkama (od 73. Marinič), Cvijanović, Smajlagić, Oyewusi (od 73. Begić).
* Rumeni kartoni: Kim, Pečnik, Flakus Bosilj; Nkama, Grudina, Bardanca, Marinič.
* Rdeči karton: /.

Moštvo Aluminija je po nizu šestih tekem brez zmage vendarle prišlo do dragocenih točk. In to v dvoboju z neposrednim tekmecem z dna lestvice Gorico, ki je tako že pet tekem brez zmage. Junak tekme je bil Alen Krajnc, ki je dosegel oba domača zadetka.

Novogoričani so povedli v šesti minuti, ko je odbito žogo s približno 20 metro v mrežo poslal Aleksandar Bjelica. Pred tem je Luka Janžekovič moral posredovati po prostem strelu Gorana Cvijanovića.

Zatem pa je v domači vrsti nase začel opozarjati Alen Krajnc. Najprej je v deseti minuti sprožil od daleč, a Uroš Likar ni imel težjega dela. Je pa Krajnc do novega strela prišel v 23. minuti, ko je s 15 metrov malce z desne ukanil novogoriškega vratarja.

Isti igralec je bil nevaren tudi v 34. minuti, ko je dvakrat zapovrstjo streljal iz bližine, obakrat pa se je izkazal Likar. Tik pred koncem polčasa so še enkrat zagrozili Novogoričani, najprej je sprožil Bjelica, Janžekovič je žogo odbil, nato pa iz bližine Tinetu Kavčiču žoge ni uspelo usmeriti v vrata, ampak jo je poslal čez prečko.

Po mirnejšem začetku drugega dela je v 55. minuti znova dvoboj s Kranjcem dobil Likar, ki je obranil njegov strel z dobrih desetih metrov. Kidričani so v teh trenutkih malce pritisnili in med drugim po strelu Luke Petka z glavo oplazili prečko.

V 62. minuti je na drugi strani do novega strela prišel Cvijanović, a je bil tudi njegov poskus preslab za spremembo izida. Zato pa je dovolj dobrega v naslednjem napadu spet sprožil Krajnc, ki je v osrčju kazenskega prostora unovčil podajo Dohyun Kima z leve strani.

V 72. minuti je pri Gorici poskusil Etien Velikonja z roba kazenskega prostora, toda Janžekovič je bil na mestu, v 89. pa je zgrešil Tjaš Begić. Že v sodniškem dodatku je Likar obranil nevaren strel Jureta Matjašiča.

Aluminij bo v 15. krogu v sredo gostoval v Kopru, Gorica pa bo gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Aluminij v Stožicah ni uspel nadaljevati uspešnega niza tekem z Olimpijo. Zmaji so podaljšali štajerski post brez zmage, v nedeljo pa v Kidričevo prihaja žilava zasedba Gorice. Kdo bo dobil dvoboj začelja PLTS?

DELI NA