Dvignite Hervis pokal Slovenije tudi vi
Tako kot v zadnjih dveh letih, bo tudi letos v sklopu zaključka slovenskega pokalnega tekmovanja potekala akcija »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!«. Po en navijač obeh moštev, ki bosta 25. maja zaigrali v finalu Hervis pokala Slovenije, bo postal del ekipe in se iz navijaške tribune dobesedno preselil na igrišče. Prijave bodo med 20. aprilom in 15. majem potekale preko uradne spletne strani tekmovanja (www.hervispokalslovenije.si).

Akcija »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!« je v zadnjih dveh letih naletela na zelo dober odziv. Lani se je na akcijo denimo prijavilo že več kot 500 nogometnih privržencev, ki so si na finalni tekmi – v finalu je Maribor premagal Domžale – želeli postati del ene oz. druge ekipe, ki je nastopila v finalu.

Kako tudi ne, Hervis, generalni pokrovitelj pokalnega tekmovanja, 12. igralcu omogoča zares nepozabno izkušnjo, ki ga čaka tudi letos: dan finalne pokalne tekme bo preživel v krogu enega oziroma drugega moštva, z igralci bo prišel na igrišče, finalno tekmo pa spremljal na klopi za rezervne igralce. Prav tako mu bo namenjena posebna pozornost v medijih, opravljeno bo uradno fotografiranje itd. Kot se za pravega navijača spodobi, bo v primeru zmage prisoten tudi ob dvigu pokala, v primeru poraza pa na podelitvi priznanj, ki jih prejme finalist.

Lani je bila akcija še zanimivejša, za kar sta poskrbela ambasadorja oziroma mentorja 12. igralcev. Mariborski ambasador ni bil nihče drug kot slovenski selektor Matjaž Kek, domžalski pa Dejan Djuranovič. Ambasadorja bosta prisotna tudi letos, sicer pa se za mesto v finalu potegujejo lanskoletni zmagovalec in finalist, Maribor in Domžale, ter Luka Koper in Interblock.

Tudi letos prijave prek spleta na www.hervispokalslovenije.si

Prijave za tokratnega 12. igralca se bodo začele zbirati že med polfinalisti (kot rečeno: Maribor, Domžale, Luka Koper, Interblock), v ožji izbor pa pridejo le kandidati finalistov Hervis pokala Slovenije, medtem ko bo med tistimi, ki se ne bodo uvrstili v ožji izbor, opravljen žreb, najsrečnejši pa bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami.

Na akcijo »Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal tudi ti!« se je mogoče prijaviti preko uradnega spletnega mesta Hervis pokala Slovenije www.hervispokalslovenije.si med 20. aprilom in 15. majem, pri čemer bodo od 27. aprila dalje, ko bomo dobili finalista tekmovanja, v igri ostali le še navijači obeh finalistov.

Tekst in foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koprčani so pokalni prvaki
  Nogometaši Kopra so pokalni prvaki sezone 2021/22. Primorci, ki vodijo tudi v državnem prvenstvu, so v drugem polčasu finalnega dvoboja strli odpor Brava ter ga z zadetki Lamina Colleyja in Andreja Kotnika premagali z izidom 3:1.
 • 10.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Danes za pokalno lovoriko
  Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.
 • 09.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalisti samozavestni pred pokalnim dnem v Celju
  V sredo, 11. maja se bo v Celju odvijal veliki finale pokalnega tekmovanja v ženski in moški konkurenci. V moškem finalu se bodo ob 20.30 pomerili nogometaši Kopra in Brava, v ženskem pa igralke ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije.
 • 06.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalni dan Pokala Pivovarna Union v znamenju trajnostnih aktivnosti
  V sredo bomo dobili novega pokalnega prvaka, novo lovoriko bodo v knežjem mestu dvignili nogometaši Kopra ali Brava. Finalni obračun na Stadionu Z'dežele bo minil v znamenju trajnostnih aktivnosti.
 • 05.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koper po četrtega, Bravo po prvega
  V sredo, 11. maja, bomo v Celju dobili novega zmagovalca Pokala Pivovarna Union. V velikem finalu se bosta pomerili ekipi Kopra in Brava, ki bosta na prestolu skušali nadomestiti nogometaše Olimpije.
 • 28.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  V prodaji vstopnice za finale pokalnega tekmovanja
  V Celju bosta 11. maja oddani prvi lovoriki za sezono 2021/22. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija, medtem ko bomo v moškem finalu spremljali dvoboj med Koprom in Bravom. Vstopnice so že v prodaji.
 • 22.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Znane prvoimenovane ekipe Pokala Pivovarna Union
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je danes potekal žreb prvoimenovanih ekip v finalu Pokala Pivovarna Union za sezono 2021/22.
 • 21.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Tudi na Bonifiki odločil zaključek tekme, Osuji junak Kopra
  Nogometašem Brava so se v finalu Pokala Pivovarna Union pridružili še Koprčani. Zanimiv spopad na Bonifiki je bil odločen globoko v sodniškem podaljšku, ko je Bede Amarachi Osuji zadel z bele točke. Domači vratar David Adam je v drugi minuti dvoboja zaustavil enajstmetrovko Ivana Božića.
 • 20.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Bravo z norim preobratom do zgodovinskega finala
  Kakšen dvoboj v Šiški. Domžale so po polčasu vodile z goloma Senijada Ibričića in Tilna Klemenčiča, Bravo pa je v nadaljevanju dvoboja zaigral kot prerojen in si z norim preobratom priigral zgodovinski finale. Ljubljanski junaki so Luka Marjanac, Martin Kramarič in Gregor Bajde, ki je zadel v četrti minuti podaljška.
 • 19.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pred pokalno tekmo: Koper - Celje
  Prvega finalista Pokala Pivovarna Union bo dal dvoboj v prestolnici, v četrtkovem večeru pa se bosta za drugo finalno vstopnico udarili ekipi Kopra in Celja. Primorci so v igri za dvojno krono, Štajerci bodo imeli motiv več, saj bo majski finale odigran v knežjem mestu.

DELI NA