23.04.2009 | 1. SML
Dvakrat brez zmagovalca na tekmi med Muro in Domžalami


Kadeti so se proti Domžalčanom razšli z začetnim izidom 0:0, predvsem igralci Mure 05 so si pripravili nekaj lepih priložnosti iz katerih bi lahko zatresli mrežo nasprotnika, vendar so bili strelci neučinkoviti oziroma jih je reševal vratar Ivačič. Gostje so resneje poskušali le dvakrat, prvič je dobro posredoval Klemenčič, drugič je strel zletel mimo vrat.

Mladinci so se razšli z rezultatom 1:1, vsaki enajsterici je rezultatsko pripadel po en polčas. V prvem so prevladovali gostje iz Domžal, ki so povedli v 25. minuti, v drugem so bili boljši črno-beli, kateri so proti koncu srečanja povsem obvladovali dogajanje na igrišču, saj so se gostje pretežno orientirali na branjenje lastnih vrat, »murašem« je zmanjkal le kanček sreče, da bi vknjižili še četrto zaporedno zmago. Tudi neodločen izid proti Domžalam ni slab rezultat, še posebej če vemo, kako se je končalo jesensko srečanje teh dveh ekip.

0:0 KADETOV MURE 05 PROTI DOMŽALČANOM 

V nasprotju z zadnjimi srečanji so črno-beli proti Domžalam prikazali solidno igro in so si pripravili kar nekaj lepih priložnosti, šepala je predvsem zbranost ob zaključnih strelih. Gostje se lahko zahvalijo svojemu vratarju Aljažu Ivačiču, da na Fazaneriji niso ostali praznih rok, saj je ta uspel ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno vseh osemdeset minut.

Črno-bele je Dominik Kovačič na igrišče poslal v postavi: Klemenčič, Janža, Barbič, Sreš, S. Pavel, T. Pavel, Virag (41. min. Kouter), Horvat, Golob (61. min. Mauko), Gruškovnjak, Barbarič (56. min. Porš).
V domžalskem dresu je Dejan Dončič na igrišče poslal moštvo, ki so ga sestavljali: Ivačič, Špenko, Kavčič, Dobrovoljc, Rems, M. Kovjenič, Lukanc, Ljubijankić, Beganovič (58. min. U. Kovjenič), Cerar, Ajdinovič.

Po izenačenem uvodu so prvi zapretili črno-beli, v 10. minuti je po kotu do odbite žoge na robu kazenskega prostora prišel Sreš, njegov strel proti vratom so gostje izbili v polje. V 12. minuti dolga podaja Domžalčanov z leve strani na drugo vratnico kjer je bil pred vrati sam Ajdinovič, ta je streljal v daljši kot Klemenčiča, ki je žogo med Cerarjem in Beganovičem pravočasno izbil izven kazenskega prostora in ohranil mrežo nedotaknjeno. V 15. minuti so Domžale prek Lukanca izvajale kot z desne strani, do odbite žoge je na sedmih metrih prišel Špenko, ki je z glavo žogo poslal čez domača vrata.
V 26. minuti je bil na levi strani v akciji Gruškovnjak, preigral je tri gostujoče igralce, prišel na sedmih metrih do strela, Ivačič je žogo na prvo vratnico uspel odbiti v polje. Do žoge so prišli Domžalčani, ki so prek Ajdinoviča krenili v hiter nasprotni napad po desni strani, njegov strel s šestnajstih metrov je zletel ob levi vratnici v gol avt. Rumeni so ponovno prek Ajdinoviča nevarni tudi v 33. minuti, ko je ta žogo s triindvajsetih metrov poslal tik nad prečko domačih vrat.

Prvo lepo priložnost v drugem polčasu je po kotu Lukanca z desne strani za Domžalčane na sedmih metrih zapravil Beganovič, ki je zgrešil celo žogo.
V 55. minuti po prostem strelu z leve strani pride odbita žoga do S. Pavla, ta je streljal tik ob desni vratnici.
Hiter nasprotni napad S. Pavla, ki je preigral enega obrambnega igralca gostov, podal na rob kazenskega prostora, je z močnim strelom proti vratom Domžal zaključil Kouter, Ivačič je strel uspel ukrotiti. V 69. minuti je Janža z desne strani s petindvajsetih metrov izvajal prosti strel, žogo je poslal čez živi zid v levi spodnji kot, Ivačič je žogo uspel izbiti tik mimo vratnice v kot.
Po kotu je z osmih metrov iz obrata streljal Gruškovnjak, pred vrati so gostje strel blokirali in žogo izbili izven kazenskega prostora. Tudi naslednja priložnost se je »murašem« ponudila po kotu, tokrat je do žoge po kratki podaji z leve strani prišel S. Pavel, ki je z osmih metrov streljal iz mrtvega kota na prvo vratnico, Ivačič je bil ponovno pazljiv in je strel z nogo odbil izven vrat.
V 75. minuti je Janža z desne strani iz prostega strela žogo podal v kazenski prostor, kjer je v petmetrskem prostoru žogo slabo zadel Gruškovnjak, tako da  se je ta odbila do gostov, ki so jo uspeli izbiti v polje.
V naslednji minuti je do odbite žoge po prostem strelu Sreša, na robu kazenskega prostora prišel Kouter, kateri je žogo poslal čez gostujoča vrata. Horvat je uspel izigrati gostujoče igralce na levi strani, povratno žogo na rob kazenskega prostora je iz prve čez vrata udaril S. Pavel.
V sodnikovem podaljšku je bil blizu tega, da bi kaznoval neučinkovitost črno-belih Ljubijankić, ki je na desni strani preigral domačega branilca, iz težkega položaja z osmih metrov streljal v daljši vratarjev kot, strel je zletel mimo vrat Klemenčiča.


MURA 05 ZAMUDILA PRILOŽNOST ZA ZMAGO

Proti Domžalčanom, ki se nahajajo tik pod vrhom prvenstvene lestvice, so mladi »muraši« dosegli zaslužen remi, z malo več zbranosti v zaključku akcij še posebej v drugem polčasu bi lahko zabeležili še četrto zaporedno zmago. V prvem polčasu so bili gostje predvsem tehnično močnejši, igrali so z malo dotiki, nevarni so bili predvsem po dolgih podajah do svojih napadalcev. V drugem polčasu se je slika obrnila, saj so črno-beli povsem prevladovali na igrišču, gostje so predvsem branili lastna vrata, kar je bilo na koncu dovolj za remi.

»Muraši« pod vodstvom Nenada Dolgova so srečanje odigrali v postavi: Gačevski, Kous, Čontala, Matej Rogač, Slavič, U. Pavel (82. min. Mitja Rogač), Tompa, Feguš, Kontrec (68. min. Sečko), Bohar, Pejnovič (83. min. G. Pavel).
Domžale, ki jih vodi Darko Birjukov so nastopili v postavi: Bizilj (94. min. Andrič), Avbelj, Kern, Džombič, Vučkič, Berginc, Cimprič, Đoković, Vokshaj (64. min. Kovjenič), Bešič, Vengust.

V uvodnem napadu je Kontrec pobegnil gostujočim branilcem po levi strani, povratno žogo je z roba kazenskega prostora proti vrtom udaril U. Pavel, Bizilj je bil zanesljiv in je strel ubranil.
Domžale so prvič zapretile po hitrem nasprotnem napadu v 5. minuti, ko je ta prišel do dolge podaje rahlo z leve strani, streljal je z dvanajstih metrov, Gačevski je s pravočasnim izhodom iz vrat bližnji kot dobro blokiral in je strel z nogo odbil v polje.
V 11. minuti je po povratni žogi Berginc z osemnajstih metrov streljal visoko čez vrata. Po podaji iz prostega strela z desne strani prišel Vengust, žogo je s petih metrov poslal ob levi vratnici v gol avt. Pejnovič je prišel do žoge pred kazenskim prostorom gostov po daljši akciji »murašev«, njegov strel v levi kot gostje blokirajo.
V 25. minuti še ena dolga žoga Domžalčanov proti napadalni vrsti, do žoge je prišel Adnan Bešič, ki je s sedemnajstih metrov streljal v levi zgornji kot domačih vrat, malo je manjkalo pa bi Gačevski strel uspel odbiti čez vrata, žoga je kljub njegovi intervenciji končala pod prečko domačih vrat za gostujoče vodstvo z 0:1.
Cimprič je kmalu za tem poskušal presenetiti s tridesetih metrov, Gačevski je brez težav strel ubranil.
V 35. minuti se je po dolgi žogi Pejnoviča sam pred Biziljem znašel Feguš, vratar je z izhodom iz vrat dobro skrajšal kot, tako da je močan strel po tleh s šestnajstih metrov v daljši kot uspel odbiti z nogo.
V naslednjem napadu je s tridesetih metrov nad prečko zletel prosti strel Slaviča. V zadnji minuti prvega polčasa je z leve strani uporaben predložek pred domača vrata poslal Vučkič, v skoku je na petih metrih najvišji v skoku bil Vengust, ki pa je streljal slabo, tako da je žoga končala v stranskem avtu.
V sodnikovem podaljšku je po desni strani Domžalčanom ušel Bohar, predložek v kazenski prostor je na enajstih metrih prestregel Kontrec, ki je žogo poslal mimo desne vratnice Bizilja.
V nadaljevanju so prvi zapretili »muraši«, po globinski podaji je žogo na osemnajstih metrih pred Fegušem izbil vratar Bizilj, ki je to storil slabo, tako da je ta prišla na sredini igrišča do Kontreca, kateri je poskušal zadeti prazna vrata iz prve, žoga je zgrešila svoj cilj in končala v gol avtu.
Slavičev poizkus iz prostega strela s petindvajsetih metrov, so gostujoči igralci preusmerili izven okvira vrat. Po podaji Berginca iz prostega strela z leve strani je Vučkič utekel v petmetrski prostor pred Gačevskega, nato pa žogo z glavo namesto v prazna vrata poslal čez prečko domačih vrat.
V 63. minuti je po desni strani pobegnil gostujočim branilcem Bohar, uporaben predložek pred vrata si je Tompa s prsmi spustil na nogo, strel je Bizilj blokiral, žoga se je odbila do Uroša Pavla, ki je brez težav z natančnim strelom v levi spodnji kot med Domžalskimi branilci žogo pospravil v mrežo za izenačenje na 1:1.
V 73. minuti je z desne strani z osemnajstih metrov nad zgornjim levim kotom streljal Kovjenič. Feguš je dobro izvedel prosti strel z leve strani z dvajsetih metrov, izkazal se je Bizilj, ki je strel ob desni vratnici uspel ubraniti. Bešič je na drugi strani pripravil priložnost za Vengusta, ki pa je v kazenskem prostoru zgrešil celo žogo, v nadaljevanju akcije je nevarno situacijo razčistil Slavič.
V 85. minuti se je pred Biziljem iz oči v oči na šestih metrih znašel G. Pavel, najprej je poskušal podati v sredino, kjer sta se odkrivala dva igralca v črno-belem dresu, gostje so podajo blokirali, do žoge je ponovno prišel G. Pavel, ki je tokrat poskušal s strelom na vrata, žal je s šestih metrov streljal natančno v Bizilja, ta je strel uspel ubraniti.
V naslednjem napadu je po podaji Boharja na desni strani ob dveh domžalskih branilcih do strela uspel priti Sečko, ki je s sedemnajstih metrov poskušal z lobom premagati Bizilja, ta je uspel s skrajnimi močmi žogo preusmeriti mimo vrat.
V zadnjih trenutkih so Domžalčani uspešno posredovali pred Mitjo Rogačem, prvič po predložku z leve strani, ko je poskušal z glavo, nato je bil v gneči iz bližine še enkrat uspešnejši Bizilj, ki je tako uspel gostom zagotoviti točko.   

Tekst: Darko Hidič  
Foto: Saša Hidič

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | 1. SML
    Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
    S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
  • 31.07.2017 | 1. SML
    Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
    Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
  • 13.04.2017 | 1. SML
    Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
    V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
  • 30.05.2016 | 1. SML
    SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
    Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
  • 30.05.2015 | 1. SML
    SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
    Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
  • 24.12.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Kraljevina Domžal
    V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
  • 11.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
    Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
  • 08.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: V lov za Domžalami
    Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
  • 02.06.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
    Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.
  • 30.05.2014 | 1. SML
    SKL/SML: V pričakovanju zadnjega kroga in dvojnega slavja Domžal
    S tridesetim tekmovalnim dnem se končuje tudi sezona za nogometaše v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. V obeh kategorijah so si naslov državnih prvakov zagotovili Domžalčani, ki bodo izjemno uspešno leto sklenili pred domačimi gledalci na tekmah z vrstniki iz Dekanov.

DELI NA