Drugoligaški četrtfinalni dvoboj dobili Bistričani

Bistričani se veselijo krstnega preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union, junaka zmage v Rogaški Slatini - v dvoboju z vodilnim drugoligašem - sta bila Jaša Martinčič in Enej Kapun.

POKAL PIVOVARNA UNION - ČETRTFINALE

ROGAŠKA - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA 0:2 (0:2)

Strelca: Martinčič (33’), Kapun (36’)
Rogaška: Baždarić, Matošević, Pirtovšek, Rantuša Lampreht (72’), Mihalić, Majcenić, Charles Alves, Kantužer (62’ Ivanov), Pavlović, Gradišar (79’ Gobec), Hajrić (62’ Haljeta). Trener: Oskar Drobne.
Bistrica: Fridrih, Kapun (46’ Kuliš), Zajšek, Vidmar, Korošec, Rozman, Martinčič, Havelka, Janežič, Kukovec (87’ Ciganović), Maher (90’ Dvoršak). Trener: Goran Stanković.

Bistričani, ki so konec tedna v Rogaški Slatini doživeli visok ligaški poraz, so se v pokalnem obračunu predstavili v precej boljši luči. Prvič so preko Roka Maherja zapretili v 15. minuti, v 28. minuti pa je Slatinčane reševala vratnica, z leve strani je sprožil Jaša Martinčič.

V 28. minuti mu je veselje preprečila vratnica, se je pa Martinčič zadetka veselil pet minut kasneje. Nino Kukovec je poslal predložek z leve strani igrišča, odbitek po udarcu Roka Maherja pa je končal na nogi Jaše Martinčič, ki je rdeče popeljal v vodstvo.

Strelec vodilnega zadetka je tri minute zatem podal še za povišanje bistriške prednosti, z leve strani kazenskega prostora pa je po podaji v prostor zadel Enej Kapun. Rogaška v prvem polčasu ni imela pravih priložnosti, mladinec Primož Fridrih, ki je v golu zamenjal poškodovanega Jako Dabanovića, je moral posredovati zgolj v 42. minuti, ko pa ni imel težav s strelom Nejca Gradišarja.

Drugi polčas ni ponudil veliko pravih priložnosti, Bistričani so tudi po menjavah v domači zasedbi dobro zapirali dostop do svojih vrat, mladi vratar Fridrih je imel še največ dela s predložki. Najnevarnejšo priložnost drugega polčasa so si priigrali gostje, a se je po protinapadu in strelu Nina Kukovca izkazal Vice Baždarić.

Nogometaši iz Slovenske Bistrice so prednost zadržali do zadnjega sodniškega žvižga in se prvič prebili v polfinale Pokala Pivovarna Union. Že včeraj sta si nastop v polfinalu zagotovila Aluminij in Maribor, za zadnje mesto pa se bosta udarili ekipi Olimpije in Celja.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA