03.10.2018 | 2. SNL
Drugoligaši zaključujejo uvodno tretjino

V 2. SNL bodo s tekmami desetega kroga zaključili uvodno tretjino prvenstva. Za zdaj najbolje kaže Bravu, ki pa bo zaradi reprezentančnih obveznosti nekaterih nogometašev tekmo s tretjeuvrščenimi Radomljami odigral šele 24. oktobra. Se lahko na vrh lestvice ponovno zavihti Nafta?

 

Sobota, ob 13.00: ROGAŠKA - ROLTEK DOB
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved igranja: Dino Suljević (Dob)
Prenos: Sportklub

Šest tekem bo na sporedu že v soboto, uvodno tekmo dneva pa si bo moč ogledati tudi pred malimi ekrani. Na Sportklubu boste lahko spremljali obračun Rogaške in Doba, ki se nahajata na repu zgornje polovice lestvice. Po devetih tekmah bolje kaže Dobljanom, ki so se z zadnjo zmago povzpeli na šesto mesto. Modri so bili z golom Andraža Žiniča na domačem igrišču boljši od Biljencev, Rogaška pa je pred svojimi gledalci zaustavila nalet Sežancev. Dvoboj ni postregel z zmagovalcem, Tabor je sicer povedel, a je Ivan Firer s strelom iz bele točke poskrbel za delitev točk. Sobotna nasprotnika sta se v drugoligaškem tekmovanju prvič srečala lansko jesen, obe tekmi pa sta pripadli Dobljanom. V zadnjem krogu sezone je za zmago Doba z 1:2 zadel Nejc Levec.

 

Sobota, ob 15.30: DRAVA DAKINDA PTUJ - BRDA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Ptujčani so se v Dekanih izognili tretjemu zaporednemu porazu, novi strateg Nikola Jaroš pa se je razveselil prvič točk na ptujski klopi. Kurenti so se morali za zmago na Primorskem pošteno spotiti. Gol za tesno zmago je padel šele dve minuti pred koncem dvoboja, kmalu po izključitvi domačega nogometaša Tomaža Rodice. Vloga osrednjega junaka je pripadla branilcu Tinu Martiću, ki se je razveselil prvega zadetka v modrem dresu. Naslednji tekmec Štajercev bodo Brici, ki po devetih tekmah še čakajo na prvo zmago sezone. Rdeče-črni so se v spopadu z Beltinci sicer razveselili še tretje točke. Dvoboj v Vipolžah se je končal z izidom 1:1, gostitelji pa so lahko po izenačujočem zadetku Janija Rijavca objokovali zapravljene priložnosti. Drava je v minuli sezoni dobila obe tekmi, kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: ANKARAN POSTOJNA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved igranja: Tomaž Rodica (Jadran)

V Postojni bomo priča spopadu, ki bi ga lahko še pred letom in pol označili za sosedski obračun. Ankarančani so se medtem preselili na Notranjsko, kjer bodo v soboto gostili nogometaše Jadrana. »Pesjani« se bodo v Postojni pobirali po domačem porazu z Dravo, ki je moštvu Nedžada Okčića preprečila nadaljevanje zmagovalnega niza. Dekančani so ob tem izgubili še Tomaža Rodico, ki je v preteklosti branil tudi ankaranske barve. Takšnih nogometašev je v Dekanih še nekaj, med njimi tudi prvi klubski strelec Žan Nikolić, Dejan Bakovič, Robi Gajšek, Patrik Matošević in Matej Paal, ki jim v soboto ne bo manjkalo motiva. Tudi domačini se bodo želeli vrnitve v zmagovalne tirnice, saj so v prejšnjem krogu na svoji koži spoznali moč Radomelj in Anela Hajrića. Med Okčićem in Badžimom sicer ni večjih skrivnosti, saj se Primorca dobro poznata, v preteklosti pa sta oba delovala na Bonifiki. Komu bo pripadel obračun nekdanjih strategov Kopra?

 

Sobota, ob 15.30: FUŽINAR VZAJEMCI - ILIRIJA 1911
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved igranja: /

Na Koroškem se bosta prav tako pomerili ekipi, ki sta v devetem krogu prvenstva ostalih praznih rok. Fužinar je po vodstvu in golu Žana Medveda izgubil v Novem mestu, v soboto pa bo gostil ljubljansko Ilirijo, ki je nazadnje klonila v mestnem derbiju z Bravo. Ilirijani so bili večji del srečanja brez pravih možnosti, vodstvo kluba pa je po zgolj sedmih točkah poseglo po trenerski rošadi. Željka Mitrakovića je nasledil Zoran Zeljković, ki je bil doslej pomočnik Dušana Kosiča pri celjskem prvoligašu, Ilirija pa bo za nekdanjega reprezentanta Slovenije prvi samostojni izziv. Ljubljančana že uvodoma čaka zahtevna preizkušnja, saj so Ravenčani na domači zelenici sila zahteven tekmec. To so nazadnje na lastni koži izkusili tudi Lendavčani, saj se srečanje končalo brez zadetkov, Korošci pa doma še niso izgubili. Se bo trend nadaljeval tudi v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - KRKA
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved igranja: Edi Horvat (Brežice)

Sosedskemu obračunu bomo priča v Brežicah, gostitelji bodo po veliki točki v Lendavi gostili sosed iz Novega mesta, ki so se s skalpom Fužinarja vrnili na pozitivne poti. Dolenjsko-koroški obračun sicer ni stekel po željah »farmacevtov«, saj so Novomeščani od 27. minute naprej lovili zaostanek, ki pa ga je izničil prav strelec vodilnega zadetka Žan Medved. Krka je po koroškem avtogolu prvo zmago po tretjem krogu potrdila z zadetkoma Mihe Kostanjška. Bolj skromni so bili Brežičani, saj se je obračun v Lendavi zaključil z začetnim rezultatom, srečanje pa ni postreglo z veliko priložnosti. Na petih medsebojnih tekmah Brežic in Krke se še ni zgodilo, da gledalci ne bi prišli na svoj račun, najbolj bogat z zadetki pa je bil pomladanski obračun, ko so se Novomeščani veselili šele prvega skalpa Posavcev. Brežiška mreža se je zatresla petkrat.

 

Sobota, ob 16.00: VITANEST BILJE - NAFTA 1903
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: /

Bodo Lendavčani po dveh tekmah – po Fužinarju so napadalce modrih zaustavili tudi Brežičani – brez doseženega zadetka prebudili svoj napad? Moštvo Franca Fridla bo v soboto gostovalo v Biljah, pri novincu v 2. SNL, ki pa v zadnjih tednih na domačem igrišču beleži dobre rezultate. Valentinčičevi varovanci resda še čakajo na prve gostujoče točke, na Primorskem pa so se medtem že opekli Slatinčani in Ravenčani, ki so se domov vrnili brez točk. Biljenci imajo sicer precej težav z doseganjem golov, saj so s petimi zadetki najskromnejše moštvo lige, a, kot že zapisano, na zadnjih tekmah v napadu niso blesteli niti Prekmurci. Nafta je zadnjo tekmo resda odigrala brez Marka Roginića, saj se je lani najboljši strelec modrih poškodoval na Koroškem, a to ne more biti izgovor, saj ima Fridl na voljo široko izbiro igralcev.

 

Nedelja, ob 15.30: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - BELTINCI
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: /

Sežana bo gostila edino nedeljsko tekmo desetega kroga 2. SNL. Gostje Tabora bodo nogometaši Beltincev, ki so z nekoliko zdesetkano igralsko zasedbo iztržili točko na gostovanju v Goriških Brdih. Prekmurci so sicer povedli, a so Brici hitro odgovorili na zadetek Jerneja Tkalca, v nadaljevanju pa bi lahko tehtnico nagnili tudi v svojo korist. Rumeno-modre v nedeljo čaka še tretji zaporedni spopad s primorskim tekmecem, Zlatko Gabor pa bo lahko v svoji ekipi vnovič pozdravil v osmem krogu izključena Patrika Raduho in Boruta Lukača. Novinca v drugoligaški druščini čaka zahtevna naloga, saj so Kraševci na domačem igrišču še niso oddali točke. Pred moštvom Andreja Razdrha so v Sežani pokleknili Ilirija, Radomlje, Jadran in Brda, zmagovalni niz rdeče-črnih pa se je zaustavil v Rogaški Slatini. Se bo v nedeljo nadaljevala domača serija Kraševcev?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA