13.07.2018 | 2. SNL
Drugoligaši stopnjujejo formo

Prihodnji konec tedna se pričenja nova sezona Prve lige Telekom Slovenije. Drugoligaške nogometaše do prvih udarnih preizkušenj čaka še nekaj prelitega znoja, veliko dela pa imajo tudi klubske uprave, ki pospešeno sestavljajo kadrovsko križanko.

V sredo so priprave pričeli tudi Brici, ki so si z uspešnimi predstavami v drugem delu sezone zagotovili obstanek med drugoligaši. Kljub temu rdeče-črnih ne bo vodil Tonči Žlogar, saj je Izolana na briški klopi nasledil Dominik Beršnjak. Dolgoletni nogometaš Celja je na prvem treningu pozdravil 24 nogometašev, pri delu pa mu bosta pomagala Luka Cijan in Tomaž Lulik, ki bo skrbel za delo z vratarji. Vinarje prva preizkušnja čaka v soboto, ko se bodo udarili z Ankarančani.

Brežičane danes čaka obračun z novomeško Krko, Posavci pa so v prvi tekmi morali priznati premoč zagrebške Lokomotive. Hrvaški prvoligaš je slavil s 4:0, mrežo so zatresli Kolega, Burić in Halilović, ki je dvakrat meril v polno.

Lanskoletni prvoligaš Ankaran se na novo sezono pripravlja v Postojni. Klub, ki bo v 2. SNL nastopal kot Ankaran Postojna, bo v sezono zakorakal s prevetreno zasedbo, na čelu katere ostaja trener Vlado Badžim. Jasno je, da bo primorski strateg zagotovo pogrešal Tima Vodeba (Rudar Velenje), Erika Gliho (Aluminij) in Mateja Zemljaka (Bravo), dekanskemu Jadranu pa sta se pridružila Matej Paal in Patrik Matošević. Ankarančani so odigrali dve pripravljalni srečanji, po obračunu s puljsko Istro so z 1:0 slavili v Dekanih.

Fotografija osebe NK Postojna.

Priprave nadaljujejo tudi Ptujčani, ki vadijo v domačem okolju in ob tem spoznavajo tudi kulinarične dobrote v mestu in okolici. Kot je znano že nekaj tednov, nogometne poti v modrem dresu ne bo nadaljeval bočni branilec Žan Flis, ki se je ob pričetku priprav pridružil celjskemu prvoligašu.

V ponedeljek so priprave pričeli tudi Biljenci, ki jih čaka zgodovinska, prva sezona v drugoligaški konkurenci. Črno-belim bo na drugoligaških igriščih pomagal tudi nekdanji up Gorice Tilen Nagode, ki se je po minuli sezoni po izteku pogodbe razšel s sinje-modrimi.

Dekančani so registrirali četverico okrepitev. Kot že zapisano, sta se iz vrst Ankarana v Dekane preselila izkušeni vratar Matej Paal in mladi branilec Patrik Matošević, trenerju Nenadu Okčiću pa sta iz Izole sledila Dejan Banović in Kevin Nardin, na pragu selitev v Dekane pa je tudi Adem Zyba.

Za Radomljani sta dve pripravljalni tekmi, četa trenerja Nermina Bašića je uvodoma s 3:1 ugnala dekanski Jadran. Primorsko mrežo je dvakrat zatresel Anel Hajrić, pod tretji zadetek pa se je podpisal Demirci. Bašić je v igro poslal kar 23 nogometašev. Mlinarji so bili še učinkovitejši v obračunu s Šenčurjem, ki ga vodi Darijan Matić. V prvem polčasu sta bila natančna Kondić in Adamič, ki je zadel dvakrat, v nadaljevanju pa so zmago potrdili Veselaj, Dukadjin in Nuhanović.

Sežanci so zaradi slabega vremena ostali brez obračuna z Gorico, pred tem pa so s 3:2 izgubili z Ilirijo. Ljubljansko mrežo sta zatresla poletni novinec Klemen Nemanič in Marko Vukelić. Še pred tem so Kraševci s 3:0 klonili v Kidričevem.

Svoje vrste krepijo tudi pri Bravu, od katerega se je po Kadriću poslovil tudi novi član Aluminija Marcel Kene. Vodstvo kluba se je po Aleksandru Palamarju za sodelovanje dogovorilo z Markom Hučem, Jetmirjem Torro, lani prvim strelcem 3. SNL sever, in že omenjenim Matejem Zemljakom, ki je pred hudo poškodbo kolena že blestel na drugoligaških zelenicah. Rumeni dres bo oblekel tudi Luka Gajić, ki je po slovesu od Olimpije spomladi treniral z zasedbo Dejana Grabića, v prvi pripravljalni tekmi pa se je že vpisal med strelce. Ob Gajiću sta mrežo Rogaške zatresla še Đajić in Trontelj, poraz Slatinčanov pa je omilil Grošič. Okrepljen je tudi trenerski štab, saj bo Grabiću v bodoče pomagal Rok Hanžić, v preteklosti pomočnik Luke Elsnerja pri Domžalah, Olimpiji in Pafosu.

Dejavni so tudi Ravenčani, za katerimi so že štiri preizkušnje. Korošci so pri severnih sosedih izgubili s celovško Austrio, novopečeni drugoligaš je bil boljši s 5:1, v Slovenj Gradcu pa so s 4:1 premagali Nafto. Po porazu z enim od madžarskih drugoligašev (3:4) so Ravenčani klonili v Kranju, Triglav je bil boljši z 1:0. Vrste koroškega drugoligaša je sicer zapustil Andraž Vrabič, branilec je postal član velenjskega Rudarja. Na Ravnah so formalno že potrdili četverico novincev. Iz Šampiona sta se preselila Jaka Bokšan in Herolind Cikaqi, Jordan Korošec in Andraž Paradiž pa sta bila nazadnje člana Korotana oziroma Olimpije.

Beltincem se je pridružil tudi Marko Maučec, nekdanji mladinec Maribora, ki je v lanski sezoni branil barve Veržeja, pa se je s soigralci v začetku tedna pomeril z Muro. Novi prvoligaš je v Beltincih slavil z 2:0, pred lepim številom gledalcev se je med strelce dvakrat vpisal Mihael Rebernik. Strateg Zlatko Gabor na treningih pogreša zgolj Luko Ciglariča, ki zaradi poškodbe vadi po prilagojenem programu.

V taboru Ilirije glede pripravljalnega obdobja niso razkrili veliko, je pa zeleno-bela zasedba pred dnevi gostovala v Novi Gorici. Ilirijani so pošteno namučili goriškega prvoligaša, ki je do zmage z 2:1 prišel šele po preobratu v izdihljajih tekme. Pred dnevi so Ljubljančani gostovali še na Krasu in dobili pripravljalni obračun z ligaškim tekmecem Taborom.

Lendavčani so Prekmurje za nekaj dni zamenjali za Slovenj Gradec, kjer so ob po porazu s Fužinarjem (za Nafto je zadel Cekovski) pilili formo za novo sezono. Še pred selitvijo na Koroško se je Nafta na domačem igrišču udarila s Haladasem. Modri so z golom Živka povedli v 17. minuti, madžarski prvoligaš je kljub temu prišel do preobrata, a je gostujoče vodstvo v 34. minuti izničil Marko Roginić. Po povratku v Lendavo so se Prekmurci v sredo odpravili na Madžarsko in v Veliki Kaniži po preobratu premagali Nagykanizsaijo. Gostitelji so izkoristili dve napaki v lendavski obrambi, a je četa trenerja Fridla prišla do preobrata in zmage s 3:2. Prednost domačih je znižal Bence Grabant, v drugem polčasu pa sta preobrat dokončala Alen Ploj in Marko Roginić. Včeraj je v lendavskem Športnem parku gostoval še madžarski drugoligaš Duna Aszfalt. Zmage z 1:3 so se veselili gostje, za domače je zadel Roy Rudonja.

Prvo pripravljalno srečanje so odigrali tudi Novomeščani. Dolenjci so se merili s puljsko Istro, hrvaški prvoligaš pa je slavil minimalno zmago.

JADRAN DEKANI - ANKARAN POSTOJNA 0:1

BRAVO - ROGAŠKA 3:1
Đajić, Gajić, Trontelj; Grošič

LOKOMOTIVA ZAGREB - BREŽICE TERME ČATEŽ 4:0

KALCER RADOMLJE - JADRAN DEKANI 3:1
Hajrić (2x), Demirci

KALCER RADOMLJE - ŠENČUR 6:0
Adamič, Kondić, Adamič, Veselaj, Dukadjin, Nuhanović

AUSTRIA CELVOEC - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS 5:1

FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - NAFTA 1903 4:1
Cekovski

TRIGLAV KRANJ - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS 1:0

KRKA - ISTRA 1961 0:1

GORICA - ILIRIJA 1911 2:1

NAFTA 1903 - HALADAS 2:2
Živko, Roginić

NAGYKANIZSAI - NAFTA 1903 2:3
Grabant, Ploj, Roginić

NAFTA 1903 - DUNA 1:3
Rudonja

ALUMINIJ - CHERRYBOX 24 TABOR 3:0

CHERRYBOX 24 TABOR - ILIRIJA 1911 2:3
Nemanić, Vukelić

Tekst: PDo
Foto: NK Radomlje, NK Ankaran, NK Bravo

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA