24.04.2019 | 2. SNL
Drugoligaši po nove točke

V drugoligaškem tekmovanju bodo ta konec tedna odigrali tekme 25. kroga. Sežanci, ki bodo v soboto gostovali v Beltincih, bodo upali na nedeljsko pomoč Radomljanov, saj se bo tretja ekipa lige na domači zelenici udarila z vodilnim Bravom. Ljubljančani imajo na vrhu lestvice štiri točke naskoka.

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - ANKARAN POSTOJNA
Sodnik: Mitja Žganec

Napoved dogajanja v 25. krogu 2. SNL pričenjamo v Dekanih, ki bodo v soboto gostili derbi obalnih drugoligašev Jadrana in Ankarana Hrvatinov. Gre za spopad tekmecev, ki se borita za obstanek v 2. SNL, tako Dekančani kot Ankarančani imajo šest krogov pred koncem sezone na svojem računu 24 točk. Izplen Ankarančanov se že nekaj tednov ni spremenil, četa Vlada Badžima je sredi niza petih porazov, nazadnje so »galebe« premagali še Radomljani. Dekančani so v nadaljevanju prvenstva klonili zgolj enkrat, pa še to v obračunu s Taborom, na sedmih pomladanskih preizkušnjah pa so dvema zmagama dodali še štiri remije. Deset točk v nadaljevanju sezone kljub vsemu ni dovolj, da bi se »pesjani« znebili dna lestvice, saj točke pridno nabirajo tudi konkurenti v spodnjem delu lestvice. Jeseni so se minimalne zmage veselili Ankarančani, kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: KRKA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Roman Glažar

Lokalnemu spopadu bomo priča tudi v Novem mestu. Krka bo na domačem Portovalu gostila sosede iz Brežic, ki se krčevito borijo za obstanek v drugem razredu slovenskega nogometa. Posavcem za zdaj ne kaže najbolje, saj so priklenjeni na dno lestvice, do mest, ki prinašajo novo sezono v 2. SNL, pa jih loči šest točk. Glede na dejstvo, da drugoligaše do zaključka sezone loči le še šest krogov, ekipa brežiškega stratega Darka Karapetrovića nujno potrebuje zmage. Sobotni izziv ne bo enostaven, saj Novomeščani zasedajo četrto mesto lestvice, Brežice pa z 12 gostovanj še niso prinesle zmage, osvojile pa so vsega tri točke. Za Posavce je bila nazadnje usodna tudi Nafta, Dolenjci pa so se s točko vrnili z gostovanja na Koroškem. Četa Borivoja Lučića je na Ravnah zaostajala že za dva zadetka, gol za točko pa je v 90. minuti dosegel Bruno Marotti.

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - ROGAŠKA
Sodnik: Bojan Mertik

Dobljani nadaljujejo s serijo toplo-hladnih rezultatov, saj zmagi ponavadi sledi poraz. Modri so se v 23. krogu veselili zmage nad Brežicami, minuli konec tedna so se praznih rok vrnili z gostovanja v Biljah. Mlado moštvo Nenada Toševskega nima rezultatskega pritiska, »roletarji« pa so si s 37 točkami že pred časom zagotovili miren zaključek sezone. Dob se v zadnjih šestih krogih ne more več vmešati v boj za najvišja mesta, a lahko zaplete položaj Radomelj in Tabora, s katerim se bo udaril v prihodnjem krogu. Dobljani se bodo še pred tem srečali z ekipo Rogaške, ki je v prejšnjem krogu prekrižala načrte Taboru. Slatinčani po seriji skromnejših rezultatov spet malce lažje dihajo, saj so se z zmago in dvema remijema na zadnjih treh tekmah znebili pritiska dna lestvice. V Rogaški Slatini si sicer še ne morejo privoščiti mirnega spanca, saj predzadnja Ilirija zaostaja vsega pet točk. Lahko v soboto povečajo naskok pred cono izpada?

 

Sobota, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Andrej Žnidaršič

Petnajsta Ilirija, ki zadnjim Brežicam beži za štiri točke, bo v soboto gostila zasedbo Fužinarja. Korošci so se ob vstopu v pomlad še precej lovili, po treh porazih pa so na zadnjih štirih tekmah iztržili kar deset točk. Korošci so se z uspešno serijo utrdili na repu zgornje polovice razpredelnice, s skupno 35 točkami pa so že ujeli ptujsko Dravo. Ravenčani lahko z nadaljevanjem dobrih rezultatov do konca sezone ujamejo tudi Dob, Nafto in Krko, ki ima na četrtem mestu vsega štiri točke več. Fužinar bo tudi v prestolnici zaigral v vlogi favorita, saj je jeseni slavil že na domačih tleh. Dvoboj na Ravnah je postregel s kar šestimi zadetki, ljubljanska mreža se je zatresla štirikrat. Ilirijani se bodo v domači Šiški pobirali po porazu v mestnem derbiju z Bravom, uspeh na sobotnem obračunu pa bo izredno pomemben tudi iz vidika samozavesti. Ljubljančane v naslednjih treh krogih čakajo preizkušnje s tekmeci iz spodnje polovice lestvice.

 

Sobota, ob 17.00: NAFTA 1903 - VITANEST BILJE
Sodnik: Dejan Vivod

Lendavčani so se po dveh bolečih zaušnicah strnili svoje vrste, menjava trenerja pa je prinesla 11. zmago v letošnjem prvenstvu. Marian Sluka, ki je nasledil Franca Fridla, se je moral pošteno potruditi za slavje v Brežicah, saj so Brežičani pokleknili šele v zaključku srečanja. Pet minut pred zadnjim sodniškim žvižgom je v polno meril Alen Ploj, ki je sicer eden od dolžnikov letošnje sezone. V Lendavi so od nekdanjega upa Maribora pričakovali več od šestih zadetkov, a ima Štajerec priložnost, da svoj izkupiček izboljša v zaključku sezone. Naslednji tekmec Lendavčanov bodo Biljenci, ki so v prejšnjem krogu prav tako slavili po dveh zaporednih porazih. Moštvo Sandija Valentinčiča je premagalo Dobljane in se s 25. točko povzpelo na 12. mesto. Črno-belim vsaj za zdaj diši po obstanku v 2. SNL, a Primorce ob koncu sezone čakajo zahtevne preizkušnje s Krko, Ilirijo, Radomljami, Jadranom in Brdi.

 

Sobota, ob 17.00: BELTINCI - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Blaž Kos

So Sežanci z dvema zaporednima remijema zapravili možnosti za prvo mesto? Bravo je izkoristil spodrsljaja Kraševcev in pobegnil na štiri točke prednosti. To je glede na dejstvo, da Ljubljančani v nadaljevanju sezone nizajo zgolj in samo zmage, že precejšnja prednost, za nameček pa se Tabor in Bravo ne bosta več udarila iz oči v oči. Tabor, ki je najprej remiziral z Brdi in se nazadnje na domači zelenici brez zadetkov razšel z Rogaško, bo nove točke lovil v Prekmurju. Tudi Beltinčani ne spijo povsem mirno, saj so z zadnjima ničlama pošteno zapletli svoj položaj. Predzadnja Ilirija za devetimi Beltinčani zaostaja vsega šest točk, v soboto pa bo zanimivo videti, kako sta poraza z Jadranom in Brdi vplivala na samozavest varovancev Zlatka Gaborja. Rumeno-modri so v Sežani izgubili s 3:0, potem ko so trikrat klonili že v prvem polčasu, lahko v soboto poglobijo krizo Tabora?

 

Nedelja, ob 13:00: KALCER RADOMLJE - AŠK BRAVO
Sodnik: Dejan Balažic
Prenos: Sportklub

Pri Taboru bodo po nedeljskem kosilu z zanimanjem spremljali obračun tretjih Radomelj in vodilnega Brava. Ljubljančani so tudi v mestnem derbiju z Ilirijo podaljšali pomladansko serijo zmag, z novim uspehom pa so Taboru pobegnili že za štiri točke. Ekipa Dejana Grabića si resda še ni priigrala zadostne prednosti, a štiri točke zaloge prinašajo nekaj dodatne in prepotrebne mirnosti. Dvoboj v Radomljah bo pomemben za vsa tri moštva na vrhu lestvice, saj bi Radomlje z zmago ostale v igri za drugo mesto, obenem pa bi v ogenj vrnile tudi Tabor. Bravo bi se z uspehom pri »mlinarjih« močno približal končnemu uspehu, saj vodilno ekipo prvenstva v zaključku sezone čakajo nekoliko lažji tekmeci. Bravo se bo na domači zelenici udaril z Jadranom, Beltinci in Ankaranom, Grabićeva zasedba pa bo gostovala v Vipolžah in na Ptuju. Bodo Radomljani ponovili jesenski dosežek iz Ljubljane, ko so Bravo že spravili na kolena?

 

Sobota, ob 17.00: BRDA - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: David Šmajc

Brici ostajajo najlepše presenečenje nadaljevanja sezone, saj na sedmih preizkušnjah še ne poznajo poraza. »Vinarji« so, potem ko so odščipnili točko Taboru, na kolena spravili Beltince. Pomembno zmago je po strelu z bele točke priigral Matic Marcius, rdeče-črni pa so po zaslugi tretje gostujoče zmage predzadnji Iliriji pobegnili na štiri točke prednosti. V nedeljo v Goriška Brda gostuje Drava, ki bo v Vipolžah zaigrala brez trenerja Nikole Jaroša. Hrvata, ki je jeseni nasledil Simona Sešlarja, je odnesla serija štirih tekem z vsega osvojeno točko, »kurenti« pa bodo tudi v nedeljo pred zahtevnim izzivom. Brici so štajerskega tekmeca presenetili že jeseni, v Vipolžah pa so se to sezono opekli že številni izzivalci. Rdeče-črni so se na domačem igrišču resda veselili zgolj treh zmag, a so prav tekme na zelenici pod vinogradi postregli z največ remiji. Briški nogometaši so na domačem igrišču remizirali kar sedemkrat.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA