Druge priložnosti ne želijo zapraviti

Danes se bodo sklenile kvalifikacije za ligo prvakinj. Slovenske predstavnice ŽNK Nona Pomurje Beltinci ob 17. uri, tudi z neposrednim prenosom na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, na obračunu s škotskimi prvakinjami odločajo o 1. mestu in napredovanju med 32 najboljših ekip v Evropi.

Kvalifikacije za ligo prvakinj:

13.8.
Mestni stadion Fazanerija
FC Nike (GRU) - Cardiff Met Ladies FC (WAL) (17.00)

Športni park Beltinci
ŽNK Nona Pomurje Beltinci (SLO) - Hibernian Ladies FC (ŠKO) (17.00) (prenos tekme na spletni strani www.nzs.si)

že odigrano:

10.8.
Hibernian Ladies FC (ŠKO) - Cardiff Met Ladies FC (WAL) 2:1
ŽNK Nona Pomurje Beltinci (SLO) - FC Nike (GRU) 4:0

7.8.
Hibernian Ladies FC (ŠKO) - FC Nike (GRU) 3:0
Cardiff Met Ladies FC (WAL) - ŽNK Nona Pomurje Beltinci 1:0

Pri dveh zmagah

„Dopoldan smo naredili aktivacijo, po kosilu in krajšem počitku pa je sledil sestanek z določenimi podatki o Hibernianu,“ trenerka Nuša Ladinek razkrije, kako je ekipa včeraj preživela dan. Zaveda pa se, da jih danes čaka zahtevno delo. Škotinje so na prvih dveh tekmah vknjižile dve zmagi, z 2:1 so bile boljše od Cardiffa, s 3:0 pa od gruzinske ekipe FC Nike.

Hibernian ima tako po dveh krogih šest točk, Pomurje in Cardiff pa po tri. Pomurke lovijo danes zmago z vsaj dvema zadetkoma več, kot bi jih dosegle Škotinje.

„Pred nami je tekma s kvalitetno ekipo, ki želi igrati nogomet. Čaka nas lepa tekma, upam pa, da se razplete po naših načrtih,“ nadaljuje trenerka slovenskih prvakinj.

Po bokih in s prekinitev

„Hibernian teži k igri po bokih, nekako skušajo priti za hrbet tekmečeve obrambe, akcije pa želijo zaključevati s podajami v kazenskih prostor. Tudi s prekinitev so konkretni in nevarni,“ dodaja Nuša Ladinek, ki je prepričana, da imajo njene igralke dovolj znanja, izkušenj, da se zoperstavijo tekmicam in se drugič v zgodovini kluba zavihtijo v ligo prvakinj.

„Po prvi tekmi na tem kvalifikacijskem turnirju in porazu smo si želeli, da dobimo še drugo priložnost. Drugi tekmovalni dan nam je to priložnost ponudil. Kot pa sem povedala igralkam: druge priložnosti se ne izpusti iz rok, ampak jo je treba izkoristiti! Da pokažemo in popravimo tisto, kar je bilo narobe na prvi tekmi. Verjamem, da nam bo uspelo!“ še sklene trenerka Pomurk.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Mariboru se ni izšlo
  Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij lige prvakov v Trondheimu izgubili proti Rosenborgu z 1:3 (0:1).
 • 13.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Škotinje previsoka ovira za slovenske prvakinje
  Nogometašice Pomurja so v zadnjem krogu kvalifikacij lige prvakinj v Beltincih izgubile proti škotskemu Hibernianu z 1:2 (1:2) in tako v skupini 3 osvojile končno tretje mesto. V šestnajstino finala se je prebil škotski predstavnik kot zmagovalec skupine.
 • 12.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Maribor pred težko nalogo
  Nogometaši Maribora so danes odpotovali na Norveško, kjer jih v torek čaka izjemno zahtevna naloga v kvalifikacijah za Uefo Ligo prvakov
 • 12.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  O ligi prvakinj odločajo same
  Slovenskim državnim prvakinjam ŽNK Nona Pomurje Beltinci je uspelo, da o svoji usodi v kvalifikacijah za ligo prvakinj odločajo same. To jim je uspelo po visoki zmagi proti gruzinskim prvakinjam, za nameček pa je škotski Hibernian FC Ladies porazil Valižanke.
 • 10.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Zmaga, ki odpira vrata v ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je na drugi tekmi kvalifikacij za vstop v ligo prvakinj prišla do prve zmage. Varovanke trenerke Nuše Ladinek so v Beltincih s 4:0 ugnale gruzinske prvakinje.
 • 10.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  V Beltince prihajajo gruzinske prvakinje
  Slovenske državne prvakinje vrsta ŽNK Nona Pomurje Beltinci danes nadaljuje s kvalifikacijami za ligo prvakinj. Po porazu proti Valižankam je danes na sporedu obračun s državnimi prvakinjami Gruzije.
 • 08.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  V Ljudskem vrtu zmaga Rosenborga
  Nogometaši Maribora so v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov doma z 1:3 (0:0) izgubili proti norveškemu Rosenborgu.
 • 07.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Nesrečen poraz prvakinj v Murski Soboti
  Najboljši slovenski ženski nogometni klub ŽNK Nona Pomurje Beltinci je danes odigral prvo kvalifikacijsko tekmo v skupini 3 za nastop v ligi prvakinj. Pomurke so na Murskosoboški Fazaneriji proti Cardiff Metu prejele gol v zaključku tekme in izgubile z 0:1.
 • 06.08.2019 | Mednarodna tekmovanja
  Maribor samozavestno nad Rosenborg
  Sredin večer bo v ljudskem vrtu v Mariboru znova namenjen vrhunskemu nogometu, slovenski prvaki pa bi si lahko zagotovili dobro izhodišče pred nadaljevanjem kvalifikacij za ligo prvakov. Tekmec v tretjem krogu je norveški Rosenborg, v mariborskem taboru so pred dvobojem mirni in samozavestni.

DELI NA