30.03.2013 | U15
Domžalčani zmagovalci Nike Premier Cupa

Domžalčani so zmagovalci Nike Premire Cup tekmovanja. V finalu so bili s 4:1 boljši od Mariborčanov, ki so že v 6. minuti prejeli rdeči karton in pod Kalvarijo ostali brez enega igralca. Junak dvoboja je bil Jan Mlakar, ki je dosegel kar tri zadetke. Zmagovalce v kategoriji starejših dečkov do 14 let meseca maja čaka nastop na evropskem turnirju Premier Cup, ki ga gosti Športni park Ljubljana. 

NK Maribor : NK Domžale 1:4 (0:0)

Strelci: Karič Šoštaršič ('56); Mlakar ('38, '54 in '64), Kene ('52). 

NK Maribor: Hrastnik, Karič Šoštarič, Lampret, Vivat, Vorše, Jurič, Ficko (od 36. Sorko), Maučec, Vajda (od 46. Grbec), Ploj (od 46. Robnik Kolar), Žižek. 
Trener: Radovan Karanović.

NK Domžale: Ambrožič, Hrček, Bajrami, Bajec, Rom, Huč, Kos (od 70. Tomažin), Kondič (od 69. Brolih), Hrovat, Kene (od 70. Božič), Mlakar (od 70. Vuk). 
Trener: Primož Jeršin.

Tokratno finale tekmovanja za nogometaše stare do 14 let, ki se je odvijalo na pravi travi v Ljudskem vrtu (ta selekcija navadno igra na umetni travi), je pospremilo hladno in deževno vreme. V 70 minutah čiste igre so bili bolje razpoloženi Domžalčani, ki so krono najboljših prejeli po borbeni igri in štirih izjemnih zadetkih. Nasledili so Triglavane, ki so slavili v pretekli sezoni. Jih pa za razliko od prejšnjih zmagovalcev, evropsko finale čaka kar na domačih tleh. To bo potekalo med 9. in 12. majem v Športnem parku Ljubljana.

Tekmo je že v šesti minuti presekal prekršek Vivata, ki ga je glavni sodnik ovrednotil z rdečo barvo in domačini so imeli dobršenj del boja v polju igralca manj. Nogometaš je namreč kot zadnji igralec pred kazenskim prostorom zaustavil prodor Domžalčanov in kazen je bila neizogibna.

Številčna prednost se je na terenu takoj prepoznala, saj so bili Domžalčani nevarnejši, si večkrat pripravili akcije za zadetek in bolje znali umiriti žogo. Posebno nevarni so bili v 18. minuti, ko je Mlakar z glavo za las zgrešil gol. Na drugi strani so imeli vijoličasti priložnost za zadetek pet minut kasneje, a je vratar prestregel žogo.

Če prvi polčas z izjemo izključitve ni prinesel pretiranih priložnosti, je bilo v drugem vse drugače. Že v tretji minuti nadaljevanja je padel prvi izmed petih zadetkov tekme. Veselili so se gostje. Trener vijoličastih je z menjavami skušal vzpostaviti ravnotežje, kar pa mu z 10 igralci proti 11 razpoloženim nasprotnikom ni upelo. V razmiku treh minut so zmagovalci lige na zahodu vodstvo dvakrat še povišali, v 58. minuti pa se je vendarle zatresla tudi njihova mreža.

Manjši zaostanek je nekoliko prebudil vijoličaste, ki so se bodrili med seboj, a je v končnici zmagovalca s tretjim zadetkom na srečanju potrdil Mlakar.

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Enostavno ni nam šlo. Karton je povzročil padec igre, a tudi sicer nismo pokazali tega, kar smo sposobni."

Primož Jeršin, trener NK Domžale: "Prvi polčas smo začeli zelo nervozno, ne tako kot sicer znamo. V nadaljevanju smo se sprostili, do izraza je prišla individualna kvaliteta in zasluženo smo zmagali. Fantje so bili počaščeni, da so lahko igrali na Ljudskem vrtu. Bilo je enkratno doživetje. Komaj čakamo nastop v Ljubljani, da se pokažemo Evropi."

Tekst: AP
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA