Domžalčani s tremi točkami na derbiju

Domžale - Olimpija 1:0 (1:0)

* Stadion v športnem parku, gledalcev 2500, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Pospeh (vsi Ljubljana).
* Strelec: 1:0 Repas (10.).
* Domžale: Milić, Repas, Širok, Halilović, Blažič, Balkovec, Ožbolt (od 82. Žužek), Majer (od 67. Firer), Žinko, Husmani, Batrović (od 58. Volarič).
* Olimpija: Vidmar, Klinar, Cretu (od 59. Benko), Kronaveter, Eleke, Kirm (od 71. Kirm), Boateng (od 86. Tijanić), Ilić, Mitrović, Bajrić, Štiglec.
* Rumena kartona: Volarič; Kirm.
* Rdeči karton: /

Obdobje pretresov pri Olimpiji, ki je po kadrovskih rošadah med igralci v zimskem prestopnem roku ter po odhodu trenerja Luke Elsnerja po dveh krogih in dveh porazih na trenerski stolček spet postavila Marjana Pušnika, je na tekmi v Domžalah za zeleno-bele imelo le nujen cilj. Zmaga je bila v lovu za Mariborom pravzaprav nujna, saj bi sicer vijoličasti po treh zmagah v spomladanskem delu ušli že za devet točk. Tudi Domžalam pa bi tri točke prišle zelo prav, saj so domači nogometaši pomlad začeli z neodločenim izidom in porazom.

Razplet tekme je pokazal, da Olimpija zdaj res zaostaja za Štajerci za devet točk, Domžalčani pa so se jim približali le na -3.

Novi-stari trener zmajev Pušnik je v prvo postavo vrnil Andraža Kirma in Roka Kronavetra. A v uvodnih minutah ljubljanska ekipa ni pokazala veliko, raven igre je bila podobna kot na uvodnih tekmah, neuigranost pa so Domžalčani hitro izkoristili.

Že v prvi pravi domžalski akciji v deseti minuti je padel prvi gol. Domžalčani so izpeljali hiter protinapad. Jure Balkovec je žogo podal do Žana Majerja, ta pa naprej do Jana Repasa: slednji se je med tremi gostujočimi branilci dobro znašel in s strelom z roba kazenskega prostora premagal Nejca Vidmarja. V nadaljevanju je imela nekaj polpriložnosti tudi Olimpija, a ni bila nevarna, Blessing Eleke je meril prek gola, prav tako Kronaveter s prostega strela.

Gostujoči organizirani navijači, ki so že pred tem z vzklikanjem povedali svoje mnenje o športnem direktorju ljubljansko ekipe Ranku Stojiću, trenerju Pušniku in Kronavetru, so po pol ure tekme poskrbeli še za krajšo prekinitev zaradi pirotehnike.

Po njej so domači v 37. minuti že skorajda prišli do najstrožje kazni; v dvoboju domačega nogometaša Alena Ožbolta in gostujočega Kenana Bajrića je prvi padel, sodnik Rade Obrenović je sprva že pokazal na belo točko, a je po posredovanju sodnika za vrati spremenil odločitev.

Ob koncu prvega dela pa je zapretila tudi gostujoča zasedba, ko je Kirm uspešno izigral domačo obrambo in podal v sredino, kjer pa Kingsley Boateng ni bil najbolj spreten.

Gostje so skušali v drugi polčas prenesti zalet iz zadnjega dela prvega polčasa; imeli so sicer premoč v akcijah in posesti, ne pa tudi dobrih končnih akcij. Tako domači vratar Dejan Milić ni imel veliko dela, še najbolj sta ga razgibala Leon Benko in Boateng z akcijama v 65. in 75. minuti.

Že pred tem so imeli novo priložnost domači, ki bi z drugim golom zapečatili usodo neprepričljivih gostov, toda v akciji iz 62. minute je vratar Vidmar dvakrat ostal nepremagan, potem ko je po prvem strelu Majerja do žoge prišel še Repas.

Novo zaključno žogo za zmago so imeli domači v 83. minuti, spet so imeli dva strela proti Vidmarju, spet pa nista bila uspešna ne Balkovec ne Luka Žinko, ki je bil nenatančen s 16 metrov.

Po akciji Elekeja se je ob prekršku ljubljanskega napadalca v 87. minuti lažje poškodoval vratar Milič, ki pa je nadaljeval dvoboj. Domžalčani so brez večjih težav nadzorovali tekmo in ubranili pomembno zmago, zadnji priložnosti za goste je imel že v sodnikovem dodatku Kronaveter, ostalo pa je pri 1:0.

V naslednjem krogu bodo Domžalčani 18. marca gostovali v Gorici, Olimpija bo dan pozneje gostila Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Domžalčani in Ljubljančani v pomlad niso krenili po željah. Rumeni so po zapravljenih priložnostih v dveh tekmah osvojili točko, v zmajevem gnezdu pa je ceno po dveh zaporednih porazih plačal Luka Elsner, ki ga je nasledil Marijan Pušnik.

DELI NA