21.04.2024 | Prva liga Telemach
Domžalčani presenetili v Celju

Celje - Domžale 2:3 (1:0)

* Stadion Z'Dežele, sodniki: M. Jug, Vidali, T. Jug.
* Strelca: 1:0 Matko (20.), 1:1 Pišek (54.), 1:2 Stuparević (64.), 2:2 Bobičanec (70.), 2:3 Pišek (83.)
* Celje: Rozman, Ajhmajer (od 46. Zec), Vuklišević, Nemanič, Karničnik, Zabukovnik, Aarons (od 55. Menalo), Popović, Svetlin (od 68. Bobičanec), Prucev (od 68. Adetunji), Matko.
* Domžale: Štubljar, Klemenčič, Nwankwo, Offenbacher, Đapo, Perc (od 80. Bobarić), Markuš, Pišek (od 88. Topalović), Krstovski (od 80. Mutavčić), Kolobarić (od 6. Šturm), Stuparević.
* Rumeni kartoni: Popović, Vuklišević; Stuparević, Bobarić, Štubljar.
* Rdeč karton: Popović (87.).

V Celju, kjer so domači pričakovali, da bodo proti Domžalam storili predzadnji korak k dokončni osvojitvi naslova, je prišlo do presenečenja. Gosti so domov nepričakovano odnesli vse tri točke, do tega pa je prišlo zaradi treh razlogov. Zaradi neučinkovitosti domačih igralcev (obramb vratarja Lovra Štubljarja), napak v obrambnih vrstah, oboje se jim na zadnjih domačih tekmah kar ponavlja, in izredno razpoloženega igralca tekmecev Jošta Piška, ki je dvakrat osmešil celjsko obrambo in postal junak srečanja.

Presenečenje je še večje, ker se vse do zaključka prvega polčasa na kaj takega ni niti slutilo. Celjani so bili boljši tekmec, obrambi gostov sta težave povzročala predvsem Jamajčan Roldo Aarons in Aljoša Matko. Aarons je sprožil prvi strel v okvir vrat gostov, a je žoga pristala v naročju vratarja Štubljarja, nato pa je štiri minute pozneje po najbrž slučajni podaji Matka zadel vratnico.

V 20. minuti pa sta omenjena igralca speljala akcijo, po kateri so domači povedli. Jamajčan je po protinapadu pobegnil po desni strani, poslal žogo pred vrata, kjer se je drugi najboljši strelec lige odlično znašel.

Samo tri minute pozneje sta bila Aarons in Matko protagonista nove nevarnosti, Matko je sam pritekel pred Štubljarja, že poslal žogo prek njega, vendar je zletela mimo gola.

Domžalčani so v prvem polčasu nekajkrat zagrozili le s streli Piška od daleč, v sodnikovem dodatku pa so si vendarle priigrali tudi pravo priložnost, po kotu, ki ga je izvedel Pišek, je Tilen Klemenčič s strelom z glavo zadel vratnico.

Če je bilo to opozorilo celjski obrambi, ga očitno ni jemala resno. Že v prvem nevarnejšem napadu jo je Pišek osmešil, sprehodil se je med branilci, nato pa z roba kazenskega prostora natančno streljal za izenačenje.

A to še ni bilo vse, kar se tiče napak domače obrambe. V 64. minuti je veliko storil vratar Matjaž Rozman, ki je po predložku z desne strani izpustil žogo, kar je izkoristil Filip Stuparević in svoji ekipi priboril vodstvo.

Takoj za tem se je fantastična priložnost za izenačenje ponudila Jegorju Prucevu, ki je bil povsem sam pred vrati, toda zelo slabo streljal, Štubljar je njegov poskus ubranil z nogo. Gostujoči vratar pa je bil v 70. minuti vendarle nemočen, potem ko je Matko z desne strani podal žogo na drugo vratnico, kjer jo je dočakal Luka Bobičanec, ki take priložnosti redko zamuja.

Sledil je še poskus Bobičanca, pa strel Žana Karničnika, velika priložnost Sundayja Adetunjija, toda Celjani gola niso dosegli, so ga pa zato gosti. Spet je vse sam postoril Pišek, ki je tekel in preigraval od svojega do tekmečevega kazenskega prostora, bil prehiter za celjske branilce, za zaključek pa je žogo mimo Rozmana poslal v mrežo.

Zadnjo priložnost za izenačenje je zamudil Matko.

Celje bo v naslednjem krogu gostil Olimpijo, Domžal pa Maribor.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.

DELI NA