08.10.2022 | Prva liga Telemach
Domžalčani ob koncu spet izpustili zmago

CB24 Tabor Sežana - Domžale 1:1 (0:1)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Kajtazović, Burjan, Šprah.
* Strelca: 0:1 Barišić (45.), 1:1 El Afghani (82.).
* Tabor: Koprivec, Živulić, Briški (od 46. Vukotić), Ovsenek (od 46. El Afghani), Letaj, Iscaye, Kaleba, Kocić, Korošec, da Costa (od 77. Mahne Vatovec), Stanković (od 77. Ndzengue).
* Domžale: Mulalić, Schoissengeyr, Mutavčić (od 55. Ilenič), Strajnar (od 86. Hodžić), Đurić, Markuš, Offenbacher, Kovačević (od 77. Perc), Barišić, Podlogar (od 77. Alić), Jakupović.
* Rumeni kartoni: Ovsenek, El Afghani, Iscaye, Kocić; Mutavčić, Markuš, Ilenič, Hodžić.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Tabora so brez pomoči kaznovanega Denisa Kouaa iskali konec niza treh porazov in dvig z zadnjega mesta na lestvici. Prvi del naloge jim je uspelo udejanjiti, saj je Boucif El Afghani s svojim ligaškim prvencem poskrbel za dragoceno točko. Kljub njej pa so Kraševci še vedno zadnji, imajo osem točk, toliko kot predzadnja Gorica. Domžale so v sredini lestvice s 14 točkami.

Uvod tekme ni ponudil posebnega razburjenja, prvi resnejši strel je sprožil Arnel Jakupović v 15. minuti, domači vratar Jan Koprivec pa ni imel veliko težav. Domžalčani so bili sicer nekoliko konkretnejši, a pravih priložnosti tudi po pol ure igre ni bilo. Jakupović je streljal tudi v 34. minuti, vendar je bil z 18 metrov precej nenatančen.

Ob koncu polčasa so se nekoliko prebudili tudi domači nogometaši, dvakrat je moral posredovati Ajdin Mulalić po strelih Cobe da Coste in Jakoslava Stankovića. Toda v sodniškem dodatku tega dela igre so Domžalčani povedli. Jakupović je z desne strani podal pred vrata, kjer je bil na drugi vratnici najvišji Bartol Barišić, ki je v napadu zamenjal kaznovanega Ivana Durdova (ob njem so gostje sicer pogrešali še kaznovanega Janeza Piška ter poškodovane Slobodana Vuka, Tilna Klemenčiča in Zenija Husmanija).

Za Jakupovića je bila to peta podaja v sezoni, s čimer se je v tem pogledu na drugem mestu izenačil z Olimpijinim Mariom Kvesićem, prvi pa je Mariborčan Rok Kronaveter s sedmimi podajami.

V drugem polčasu so pričakovano Sežanci lovili izenačenje, a posebej nevarni niso bili, nenatančen je bil tudi Stanković v 62. minuti. Tudi po tem si ekipi nista priigrali kake omembe vredne priložnosti, v 75. minuti pa je nevarno meril Jakupović s prostega strela, Koprivec pa se je izkazal z obrambo.

V 78. minuti so prišli do priložnosti tudi domači, El Afghani pa je zgrešil s 15 metrov. Na drugi strani je malce zatem Koprivec znova dobro posredoval po novem Jakupovićevem poskusu. V 82. minuti pa je El Afghani le poskrbel za veselje domačih, ko je z desne strani prišel pred Mulalića in ga z močnim strelom premagal za 1:1. Že v sodniškem dodatku je pri gostih Barišić zgrešil z glavo, strel domačega nogometaša Milana Vukotića pa je obranil Mulalić.

Tabor bo v 13. krogu v petek gostoval v Celju, Domžale pa bodo gostile Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Domžale
    V uvodnem dejanju dvanajstega kroga Tabor pričakuje Domžale. Kako se bo razpletel obračun na Krasu?

DELI NA