19.05.2010 | A
Dobrodelni reprezentanti

Po tem, ko je slovenska nogometna reprezentanca začela s projektom Afrika 2010 in se je Kekova četa v okrnjeni zasedbi že zbrala v pripravljalni bazi pod Pohorjem, so nogometaši danes poleg treninga opravili tudi nekaj sponzorskih obveznosti. Tako smo selektorjeve izbrance lahko srečali in z njimi spregovorili v Ljubljani, Celju in Mariboru.

Selektor Matjaž Kek, najboljši strelec Slovenije Milivoje Novakovič in mladi Tim Matavž so se udeležili razstave na sedežu Hypo Group Alpe Adria. Namen obiska v organizaciji Hypo Group je bil odprtje razstave, ki ima ob umetniških fotografijah tudi dobrodelno noto. Na dražbi je tako na voljo 20 podpisanih fotografij slovenske reprezentance po izklicni ceni 100 evrov za kos. Izkupiček razstave bo namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin, ki se bodo lahko udeležili nogometnega tabora v Kranjski gori.

»Lepo bi bilo, da zberemo čim več. Reprezentanca je ustvarila nekaj posebnega. Tudi takšne akcije so nekaj posebnega, še zlasti, ko pomagamo otrokom,« je o gesti, ki so jo pripravili reprezentanti skupaj s Hypo Group, spregovoril Novakovič. »V čast mora biti vsakemu, da je del tega. Sicer pa je teh dobrodelnih akcij v Sloveniji še premalo in upam, da jih bo še več.«

Medtem, ko v Sloveniji ljudje še ne poznajo dobrodelno prakso, pa ima napadalec Kölna s tem veliko izkušenj. »V Nemčiji se velikokrat udeležujemo teh dobrodelnih aktivnosti, pomagamo tudi reševati življenja, omenim naj samo, da smo pomagali bolnikom z levkemijo. Sam imam srečo, da imam, kar imam. Veliko pa je takih, ki potrebujejo pomoč in njim je treba pomagati,« pravi Novaković. 'Novinim' besedam je prikimal tudi prvi mož slovenske reprezentance: »V veliko čast nam je, da bodo te fotografije služile tako plemenitemu namenu.«

Tričlanska zasedba se je kasneje preselila v Mobitelov center v City parku, medtem, ko so na Rudniku v Supernovi Zlatko Dedič, Andraž Kirm in Mišo Brečko naključnim mimoidočim delili nagrade. Zvezni igralec Wisle je izžrebal tudi srečneža, ki bo potoval v Južno Afriko, prav vsi pa so si vzeli čas in poklepetali s podporniki nogometa. Preizkusili so se tudi v strelu na gol, kjer so organizatorji merili hitrost poti žoge do gola. Prav vsi streli so presegli 100 km/h, kar priča o 'bombah' ki jih nogometaši med tekmo namerijo proti nasprotnemu vratarju.

Nekdanji nogometaši Celja, Robert Koren, Nejc Pečnik ter Aleksander Šeliga pa so se v Celju posladkali z brezplačnimi sladoledi ter prav tako izžrebali potnika v JAR ter dobitnike majic GOOL. V znamenju nogometne evforije je bil tudi Maribor, kjer so Mirnes Šišič, Suad FIlekovič ter Matej Mavrič Rožič delili majice I Feel South Africa in žoge ter podpisovali koledarje in kartice.

S sponzorskih obveznosti pa nazaj na nogometna igrišča, kjer do odhoda na južno poloblo izbrano vrsto čaka še nekaj piljenja igre ter iskanja tiste prave forme, ki jih v Afriki, tako kot v kvalifikacijah, lahko popelje dlje od pričakovanj.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 02.10.2023 | A
  Kek izbral za tekmi s Finsko in Severno Irsko
  Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov za kvalifikacijski tekmi s Finsko in Severno Irsko, ki bosta 14. in 17. oktobra.
 • 26.09.2023 | A
  Šporar in Šeško natančna v evropskih tekmovanjih
  V preteklem tednu so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Z zadetkoma v evropskih pokalih sta bila zanesljiva Benjamin Šeško in Andraž Šporar, z asistenco pa se je izkazal Adam Gnezda Čerin.
 • 19.09.2023 | A
  Celar dvakrat natančen v pokalu
  Po opravljenih reprezentačnih aktivnostih so bili slovenski reprezentanti pretekli konec tedna znova na delu v svojih klubih. Tokrat se je z dvema zadetkoma v pokalu izkazal Žan Celar, asistenco pa sta zabeležila Adam Gnezda Čerin ter Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Štirje zadetki za novo zmago
  Reprezentanca Slovenije je v San Marinu dobila tudi drugo septembrsko preizkušnjo. V domači mreži so končali štiri žoge, slovensko izbrano vrsto so do zmage popeljali Žan Vipotnik, Jan Mlakar, Sandi Lovrić in Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Danes s San Marinom po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v drevi ob 20.45 igrala svojo šesto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Cilji v gosteh proti San Marinu so jasni. Vse razen nove zmage Slovenije, ta bi bila njena četrta v skupini H, bi bila senzacija. Tri točke so jasen cilj tudi slovenskega tabora.
 • 08.09.2023 | A
  V prodaji vstopnice za tekmi s Finsko in Kazahstanom
  Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji so se prevesile v drugo polovico, slovensko nogometno reprezentanco pa čakata še dve domači preizkušnji. 14. oktobra ob 18:00 v Ljubljani gostujejo Finci, 20. novembra pa v Stožice prihaja še reprezentanca Kazahstana. Vstopnice so že v prodaji.
 • 08.09.2023 | A
  Odmevi po zmagi nad Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je osredotočenost že usmerila proti nedeljski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Tja bo šla s pozitivnimi mislimi po pomembni četrtkovi zmagi proti Severni Irski (4:2) in v nesporni vlogi favorita.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenci pred več kot 12 tisoč gledalci napolnili mrežo Severne Irske
  Izbrana vrsta Slovenije je v Stožicah pred več kot 12 tisoč gledalci dobila še tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenci so na krilih Benjamin Šeška, Andraža Šporarja, Petra Stojanovića, Jana Oblaka in ostalih s 4:2 premagala Severno Irsko.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenija danes proti Severni Irski
  Slovensko nogometno reprezentanco danes v Stožicah čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Slovenija v precej strnjeni skupini H cilja na nove tri točke v boju za dve mesti, ki vodita na turnir v Nemčiji.
 • 07.09.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 20.45 v Stožicah pomerila s Severno Irsko. Ker bo na osrednjem slovenskem stadionu prisotno veliko število gledalcev, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA