Dobrodelna nogometna tekma v Biljah bo letos spektakularna

Bilje bodo 1. septembra že osmič gostile dobrodelni nogometni spektakel, ki bo imel dvojno mednarodno noto. Zbrana sredstva bodo namreč razdelili slovenskemu Zavodu Vozim in mednarodni organizaciji Commongoal, svojo prisotnost na tekmi pa je že potrdilo več tujih zvezdnikov, kot Portugalec Luis Figo, Nizozemec Frank de Boer in Srb Dejan Stanković.

Poleg omenjenih igralcev bodo v Biljah nastopili še številni nekdanji nogometni zvezdniki, kot so Brazilec Gilberto Silva, Portugalec Nuno Gomes, Srb Nemanja Vidić, Španec Gaizka Mendieta ter Francoz Christian Karembeu, je na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici razkril podpredsednik Nogometnega društva Bilje Matjaž Nemec.

Biljenski dobrodelni spektakel je v preteklih letih pod pokroviteljstvom predsednika republike potekal ob navzočnosti večine vidnejših slovenskih športnikov, pred tremi leti pa so doživeli tudi pridih mednarodne note z obiskom monaškega kneza Alberta, je spomnil Nemec. Kot je dodal, pa bo letošnja zasedba "predvsem barvita zaradi posameznika, ki nosi ime Aleksander Čeferin."

Tekmo bo prek televizijskega signala prenašal Kanal A. Zbrana sredstva bodo letos v enakem deležu razdelili med Zavodom Vozim in mednarodno organizacijo Commongoal. Ta je prepričala aktivne nogometaše svetovnega kova, da donirajo del mesečnih prihodkov za otroke iz držav tretjega sveta, je navedel podpredsednik biljenskega kluba.

Zavod Vozim po drugi strani združuje poškodovance, predvsem para- in tetraplegike, katerih glavni razlog je promet, je pojasnil direktor zavoda David Razboršek. Pri tem izvajajo v prvi vrsti preventivne programe na področju prometa in alkohola. Kot je dodal, "nam bo s pomočjo tega dobrodelnega turnirja... uspelo še več mladih osvestiti in vplivati nanje, da se njihove sanje ne končajo z enim nesmiselnim dejanjem".

Prav s pomočjo medijske pozornosti dogodku si Razboršek nadeja, da bodo tako preprečili marsikatero prometno nesrečo, ki predstavlja prvi vzrok smrti med mladimi.

Vodja projekta Sebastjan Komel je pojasnil, da bodo sredstva zbirali na več načinov. Prvi vir bodo vstopnice, ki bodo sprva na voljo na sedežu Nogometnega društva Bilje, kasneje pa tudi prek Eventima. Cena vstopnic bo 15 evrov za odrasle in pet evrov za mlade do 16. leta. Poleg tega bo mogoče poslati dobrodelna sms sporočila s ključno besedo "vozim" ali "vozim5", na sami tekmi pa bo potekala tudi dražba dresov.

Partner pri dogodku bo tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS). Predsednik NZS Radenko Mijatović je spomnil, da ima zveza tudi veliko družbeno odgovornost, da pomaga vsem humanitarnim projektom z izjemno plemenitimi nameni, kakršen je tekma v Biljah. Letošnji dogodek presega slovenske okvire in bo imel izjemno udeležbo, zato je Mijatović ocenil, da bo tudi odziv javnosti, ne le slovenske, izjemen.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2022 | Družbena odgovornost
  NZS krepi sodelovanje z Zvezo društev slepih in slabovidnih
  Nogometna zveza Slovenije že vrsto let izvaja številne družbeno-odgovorne dejavnosti, s katerimi želi deprivilegiranim osebam izboljšati življenje. Krovna nogometna organizacija je na podlagi zelo uspešnega sodelovanja z Rdečim križem Slovenije in Specialno olimpijado Slovenije in Društvom za zdravje srca in ožilja začela vzpostavljati tesen odnos tudi z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije.
 • 18.10.2021 | Družbena odgovornost
  NZS gostila finale nogometne lige SOS 2021
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je pretekli teden potekal tradicionalni Finale nogometne lige Specialne olimpiade Slovenije, ki se ga je udeležilo več kot 100 nogometašev iz celotne Slovenije.
 • 03.10.2021 | Družbena odgovornost
  Foto utrinki: V Stožicah smeh, veselje, nogomet in dobrodelnost
  Petkov večer na stadionu Stožice je minil v duhu nogometa in dobrodelnosti. Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije in Fundacijo Miroslava Cerarja soorganizirala dobrodelni večer »Botrstvo v športu«, na kateri so s pomočjo donacij zbirali sredstva za štipendije mladih športnikov iz socialno ogroženih okolij.
 • 13.03.2021 | Družbena odgovornost
  Nogometne legende Slovenije in Hrvaške na pomoč prizadetim v potresu
  Potres, ki je konec minulega leta prizadel območje v siško-moslavaški županiji, z epicentrom blizu Petrinje, je združil Slovenijo in Hrvaško. V soboto bodo na pomoč prizadetim priskočile tudi nogometne legende obeh držav.
 • 06.02.2020 | Družbena odgovornost
  Europa Donna Slovenija in NZS z donacijo Onkološkemu inštitutu Ljubljana
  Združenje Europa Donna Slovenija je s simbolično predajo čeka za 20.000 evrov generalni direktorici Onkološkemu inštitutu Ljubljana Zlati Štiblar Kisić zaključila akcijo zbiranja sredstev za nakup naprave DXA.
 • 29.09.2019 | Družbena odgovornost
  Bodimo srčni junaki
  Nogometna zveza Slovenije tudi letos podpira Svetovni dan srca pod geslom “Bodimo srčni junaki.” Vsak srčni utrip je dragocen, skrbno ga varujmo. Vsak dan živimo v dobro zdravja našega srca in za zdrava srca naših najbližjih ter vseh, ki jim lahko pomagamo.
 • 23.09.2019 | Družbena odgovornost
  Na Brdu zbrali skoraj 9000 evrov za pediatrično kliniko
  Na Brdu pri Kranju sta revizijska družba PwC in Nogometna zveza Slovenije (NZS) izpeljali drugi dobrodelni poslovni nogometni turnir Nogomet za boljši svet. Udeleženci so skupno zbrali 8880 evrov, ki so jih podarili Pediatrični kliniki UKC Ljubljana.
 • 08.04.2019 | Družbena odgovornost
  Tudi letos za šport brez dopinga
  Nogometna zveza Slovenije se bo tudi letos pridružila svetovni kampanji »Play True Day«, ki jo pri nas poznamo kot Dan čistega športa. Gre za aktivnosti, ki so namenjene promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. 
 • 29.09.2018 | Družbena odgovornost
  Svetovni dan srca 2018: Moje srce, tvoje srce!
  Letos bomo svetovni dan srca obeležili že devetnajstič tudi v Sloveniji.
 • 01.09.2018 | Družbena odgovornost
  Legende v Biljah navduševale za dober namen
  Bilje so se danes spremenilo v stičišče nogometa in dobrodelnosti. Tokrat so na pomoč organizatorjem tradicionalne ekshibicijske tekme priskočili legende evropskega nogometa, ki so za dober namen pokazali, da na zelenicah zmorejo še marsikatero vrhunsko potezo.

DELI NA