14.11.2023 | Futsal U21
Dobro parirali Portugalcem

Slovenska futsal reprezentanca do 21 let se je na prvi od dveh pripravljalnih tekem pomerila s Portugalsko in izgubila (1:4). Edini gol za Slovenijo je dosegel Alen Ruis. V sredo vsi lepo vabljeni na Škofije, kjer se bosta ekipi pomerili še enkrat.

Prijateljski tekmi:

Ajdovščina, 14.11.
Slovenija – Portugalska 1:4 (1:1)
1:0 Ruis (11.), 1:1 Dzyalochynskyy (19.), 1:2 Rodrigo Simão (22.), 1:3 Bruno Soares (36.), 1:4 Rodrigo Simão (38.)

Škofije, 15.11.
Slovenija – Portugalska (17.30)

Slovenija FU21:
Luka Grm (FK Dobrepolje), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Nik Ambrožič (The Nutrition Extrem), Anže Žlindra (The Nutrition Extrem), Žiga Frank (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko), Gašper Trdin (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Alen Ruis (KMN Meteorplast ŠIC bar), Tilen Rajter (KMN Meteorplast), Lovro Skrinjar (ŠD Mlinše).

Igralci na čakanju:
Aljaž Goznik (KMN Meteorplast), Vid Kos (KMN Meteorplast), Andraž Gregorič (The Nutrition Extrem), Žiga Dolinšek Grošelj (ŠD Mlinše).

Nazadnje septembra letos

Tako Slovenija kot Portugalska sta se v sila podobnih postavah merili letos septembra na evropskem prvenstvu U19. Takrat je s 3:2 slavila Portugalska in napredovala v finale, kasneje pa postala evropski prvak. Igralci selekcij U19 so napredovali v reprezentanco U21, tudi v Vipavski dolini pa na koncu slavje Portugalcev.

Vodstvo Slovenije

Selektor Mile Simeunovič je tekmo začel s postavo Luka Lovrec, Tilen Rajter, Žiga Frank, Gašper Trdin, Luka Čop. Po prvem polčasu je bilo neodločeno (1:1), edini gol za Slovenijo je v 11. minuti zabil Alen Ruis, ki je pobegnil po levi strani, odkoder je dobro pomerile in matiral golmana Carrero. Do 19. minute so gostje ogrožali gol Lovreca, tudi uradno najboljšega golmana z zadnjega evropskega prvenstva U19. V 19. minuti so Portugalci izkoristili napako v naši obrambi in izenačili.

Drugi polčas so gostje začeli boljše in v 22. minuti po golu Rodriga Simãoa vodili 1:2.

Pobuda Slovenije

V 27. minuti je Slovenija izvedla hiter protinapad, a je žoga žal odšla prek avt linije. V 28. minuti je malo manjkalo in Frank bi spravil žogo do osamljenega Čopa, a je bila portugalska obramba na mestu, v 29. minuti je dobro in močno meril Alen Ruis. Slovensko pobuda je za hip s strelom v okvir gola prekinil portugalski napak. V 35. minuti je od daleč udaril Ruis, žoga je šla prek gola.

V 36. minuti so gostje z dvojno podajo prišli pred Lovreca, ki je moral tretji po žogo v svojo mrežo, do konca se je rezultat še enkrat spremenil: Portugalci so slavili s končnih 1:4.

„En polčas je premalo. Če hočeš biti rezultatsko poravnan s Portugalci, moraš tako odigrati cel polčas. Če jim daš par minut, te takoj kaznujejo. Še posebej pa take neumnosti, kot smo jih imeli v 2. polčasu. Prvi polčas je bil neverjeten. Ne vem, če smo proti njim že kdaj odigrali tak prvi polčas. Omejili smo jih na pet strelov in tri priložnosti, zato 1:1 ob polčasu. Ampak to je 20 minut, igrati pa je treba 40 minut in minimalizirati število neumnosti. Vse to je posledica padca zbranosti in manjko moči. Imeli smo tudi premalo igralcev, igrali smo z osmimi, to je premalo za boj s Portugalci. Kljub porazu nisem nezadovoljen. Pokazali smo, da se da igrati z njimi in jih tudi omejiti. Nekaj naših igralcev sploh ni bilo v podrejenem položaju. Sledi analiza in jutri skušali ponoviti tako tekmo,“ je po tekmi povedal selektor Mile Simeunovič.

„Lep občutek je bil, ko smo povedli. Pokazali smo, da smo zelo dobro parirali futsal velesili. Pokazali smo veliko borbenosti, imeli smo pravi pristop. V prvem polčasu smo bili enakovredni. Potem pa smo naredili male napake, ki jih ekipa, kot so Portugalci, hitro kaznujejo. Če potegnemo črto, smo lahko zelo zadovoljni. Čakamo jutrišnjo tekmo, da popravimo in odpravimo današnje napake,“ pa je dodal Alen Ruis.

96 tekem

Slovenija U21 je do danes odigrala 96 uradnih tekem – dosedaj je zbrala 37 zmag, 13 remijev in 46 porazov.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | Futsal U21
  V dveh tekmah navdušili proti svetovni velesili
  „Fantje so odigrali vrhunsko, v drugo pa še boljše! A še zdaleč to nista bili prijateljski tekmi. Bilo je tako, kot bi igrali finale svetovnega prvenstva. Na meji... Sam si želim, da bi fantje s te tekme izkušnje prenesli na tekme 1. SFL, ki bo imela od tega korist. Prav tako smo se veliko naučili v strokovnem štabu,“ je nadaljeval selektor Mile Simeunovič.
 • 24.01.2024 | Futsal U21
  Mladi upi navdušili in remizirali s Portugalci
  Slovenska in portugalska reprezentanca U21 sta za na drugi medsebojni tekmi v Taviri remizirali (2:2).
 • 24.01.2024 | Futsal U21
  Tesen poraz proti Portugalski
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Taviri na Portugalskem odigrala prvo od dveh tekem proti domačim vrstnikom in kljub porazu 1:2 pustila dober vtis. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aleksander Stanić, ekipi pa se bosta v sredo pomerili še enkrat.
 • 22.01.2024 | Futsal U21
  Pripravljeni na Portugalsko
  Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes trenirali na Portugalskem, kjer jo jutri in v sredo čakata tekmi z domačo zasedbo.
 • 21.01.2024 | Futsal U21
  Na Portugalskem 40. in 100. uradna tekma reprezentanc
  Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes odpotovali na Portugalsko, kjer ju v torek in sredo čakata po dve tekmi. Tako fantje kot dekleta bodo tekmi izkoristili za nabiranje izkušenj in lova na čim boljši izkupiček proti svetovni futsal velesili.
 • 17.01.2024 | Futsal U21
  Mladi upi na Portugalsko
  V prihodnjih dneh se bo v dveh prijateljskih srečanjih pomerila z reprezentanco Portugalske. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa na tekmah 23.1. in 24.1. v mestu Tavira.
 • 17.12.2023 | Futsal U21
  Zmanjkalo časa za preobrat
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je bil tokrat boljši z rezultatom 2:1. Edini gol za Slovenijo je v 39. minuti zabil Aljaž Goznik.
 • 16.12.2023 | Futsal U21
  V nedeljo še enkrat z Madžari
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je slavil s 4:1. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat.
 • 15.12.2023 | Futsal U21
  Veselijo se tekem na Madžarskem
  Futsal reprezentanca U21 se bo jutri in v nedeljo dvakrat pomerila z madžarskimi vrstniki. Tekmi bosta v Budimpešti.
 • 12.12.2023 | Futsal U21
  Dvakrat z Madžarsko
  V dveh tekmah se bo v Budimpešti (Aramis Sports Hall) pomerila z vrstniki z Madžarske. Prva tekma bo v soboto, 16.12.,, druga pa dan za tem. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA