24.03.2017 | 2. SNL
Dobljani prvo pomladansko zmago lovijo na Ptuju

Prvoligaši reprezentančni premor izkoriščajo za pripravo na zgoščen ritem aprilskih preizkušenj, v 2. SNL pa bodo v nedeljo odigrana srečanja zadnjega kroga druge tretjine prvenstva. Dvoboji v Dekanih, Vipolžah, Brežicah in na Ptuju bodo odločali tudi o razporeditvi mest na lestvici, na podlagi katerih bo znan tudi razpored za zadnji del prvenstva. Že zdaj je jasno, da bo Triglav v zadnjo tretjino vstopil kot vodilni klub 2. SNL, Kranjčani bodo tokrat gostovali pri Bricih. Veržej bo skalp Ankarančanov, ki bodo v Dekanih pričakali Krko, potrjeval v Brežicah, v prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Drave in Doba.

Nedelja, ob 15.00: DRAVA PTUJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved nastopa: Albert Račić in Denis Šmigoc (Dob)
Spletni prenos: NZS.si

Spremljevalci drugoligaškega nogometa boste lahko za zaključek druge tretjine tekmovanja uživali v prenosu tekme med Dravo in Dobom, ki v nadaljevanje prvenstva nista krenila po svojih željah. Ptujčani, ki so bili v 16. krogu prosti tekmovalnih obveznosti, so minulo nedeljo gostovali v Kranju, pri vodilnem Triglavu in v gorenjski prestolnici doživeli visok poraz. Četa trenerja Simona Sešlarja se na Ptuj vrnila s štirimi zadetki v svoji mreži in zaradi slabše razlike v prejetih in doseženih zadetkih zdrsnila na sedmo mesto, za Brda. Ker sta Zarica in Veržej na repu lestvice na svoj račun že dodala nekaj dragocenih točk, so se tudi kurenti znašli v nepredvidljivem boju za obstanek, saj deveti Veržej in šesta Brda loči vsega pet točk razlike. Drava v tokratnem krogu ne more nižje od sedmega mesta, saj Zarica s točko zaostanka tokrat počiva, lahko pa modri pridobijo mesto in se z nekaj sreče izenačijo s peto Krko.

Za takšen scenarij bi morala Krka izgubiti dvoboj z Ankarančani, Nastja Čeh in soigralci pa morajo ugnati Dob. Drugouvrščena ekipa prvenstva še čaka na prvo zmago v nadaljevanju sezone, s točko v dveh tekmah pa so varovanci stratega Damijana Romiha povečali zaostanek za vodilnim Triglavom. Orli, ki so v obeh pomladanskih preizkušnjah ugnali tokratna nasprotnika na Ptuju, Dobljanom bežijo za devet točk. Modri z Doba bodo tako prvo spomladansko zmago lovili v najstarejšem slovenskem mestu, kjer pa doslej še niso vknjižili točke. Drava je namreč obe temi v lanski sezoni dobila z golom razlika, je pa bil drugoligaški prvak sezone 2013/14 boljši v obeh obračunih na svoji zelenici. Jesenski dvoboj v Dobu je ponudil kar šest zadetkov, dvakrat se je med strelce vpisal tudi Rok Kidrič, ki je pred poletnim prestopom v Dob eno sezono branil prav barve Drave. Nekdanji up Celja bo v dvoboju z nekdanjim klubom lovil 14. zadetek, s katerim bi se na ligaški lestvici strelcev izenačil z drugim Matejem Zemljakom. Bodo Dobljani tudi brez Alberta Račića in Denisa Šmigoca prekinili post na Ptuju?

Nedelja, ob 15.00: BRDA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: /

Vodilni Kranjčani bodo drugo tretjino prvenstva zaključili v Goriških Brdih. Orli bodo »poleteli« v Vipolže, kjer svoje tekme gostijo Brici. Slednji so imeli jeseni nemalo preglavic z vremenskimi razmerami, ki so odnesle kar tri srečanja, po zaostali tekmi 15. kroga, v kateri so varovanci trenerja Tončija Žlogarja remizirali z novomeško Krko, pa so bili rdeče-črni v minulem vikendu znova brez obveznosti. Tokratni gostje Kranjčani so v točkovno bero dodali še četrto zmago v nizu ter tako najbolje izkoristili remi Doba, ki za Gorenjci zdaj zaostaja že devet točk. Bordo-rdeči so nadaljevali z učinkoviti predstavami, saj so v ptujsko mrežo pospravili štiri zadetke, v zimskem povratniku Luki Majcnu pa je Siniša Brkić dobil že 11. nogometaša z vsaj enim doseženim zadetkom. Že 20. gola sezone pa se je v obračunu z Dravo razveselil Matej Poplatnik, ki je bil dvakrat natančen tudi v jesenski tekmi z Brdi. Triglav je v Kranju slavil z 2:1, v drugoligaški konkurenci pa je dobil šest od osmih dvobojev.

Nedelja, ob 15.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved nastopa: Antonio Azinović in Robert Drugovič (Brežice)

Brežičani so v pomlad zakorakali z veliko točko v Dobu. Močno spremenjena posavska posadka se je v gosteh pri drugi ekipi lige predstavila z novim strategom Albertom Poborjem in številnimi novinci, med katerimi je bil prav Nedo Turković tisti, ki je zadel za delitev točk. 27-letni napadalec, ki se lahko pohvali z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami, se je ob debiju na slovenskih nogometnih zelenicah proslavil osem minut pred koncem srečanja. Minulo soboto so bili še za odtenek uspešnejši nogometaši Veržeja, saj so pred svojimi gledalci presenetili Ankaran Hrvatine in na svoj račun dodali tri pomembne točke. Tudi v dresu Veržeja je bil natančen zimski novinec, bolje zapisano, povratnik v prleško zasedbo, saj je Bian Paul Šauperl barve Veržeja branil že v prvem delu minule sezone. Eno od treh letošnjih zmag so Prleki dosegli prav proti tokratnemu tekmecu, saj so ga pred domačimi gledalci ugnali s 3:1. Dve enajstmetrovki je izkoristil Luka Vindiš. Bodo Posavci brez pomoči Antonia Azinovića in kapetana Roberta Drugoviča maščevali jesenski poraz?

Nedelja, ob 15.00: ANKARAN HRVATINI - KRKA
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Tim Vodeb in Timotej Mate (Ankaran Hrvatini) ter Denis Cerovec (Krka)

Na Obali popravni izpit čaka Ankarančane in Novomeščane. Tekma ne bo odigrana niti v Ankaranu niti v Kopru, saj na igriščih pri Sv. Katarini in na Bonifiki obnavljajo travnato zelenico, tekmeca pa se bosta udarila v Športnem parku Dekani. Tako Primorce kot Dolenjce čaka popravni izpit, saj so oboji v zadnjih dveh krogih obakrat ostali brez zmage. Krka je morala po remiju z Brdi priznati premoč Zarici, Ankarančani pa so po porazu v zadnji jesenski preizkušnji z Brežicami s porazom vrnili tudi z gostovanja v Veržeju. Za nameček je Vlado Badžim v Prlekiji ostal še brez dveh pomembnih adutov, saj bosta Tim Vodeb in mladi reprezentant Timotej Matej svoje soigralce spremljala s tribune. V popolni zasedbi ne bo zaigral niti dolenjski drugoligaš, ki bo na Primorsko pripotoval brez Denisa Cerovca. V domačem moštvu bo manjkal tudi poškodovani Matej Zemljak, ki je z enim od 14 zadetkov sezone odločil oktobrsko tekmo na novomeškem Portovalu.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.10.2019 | 2. SNL
    Drava dobila zaostalo tekmo z Dobom
    Na Ptuju je bila odigrana zaostala tekma 11. kroga 2. SNL. Drava je gostila Dobljane, ki se domov vračajo praznih rok. Štajerci so slavili z izidom 3:1 in se osmemu Fužinarju približali na dve točki zaostanka.
  • 24.08.2018 | 2. SNL
    Dob za prekinitev uspešnega niza Drave
    Tudi v četrtem krogu 2. SNL ne bo manjkalo zanimivih dvobojev, trojica na vrhu ligaške razpredelnice pa bo skušala nadaljevati niz brez oddane točke. Bravo bo na domačem igrišču gostil Bilje, Nafto čaka lokalni derbi v Beltincih, vodilna Drava pa bo pričakala motivirane Dobljane.
  • 30.03.2018 | 2. SNL
    Ptujčani nove točke napadajo v Dobu
    Enega od sedmih sobotnih dvobojev 21. kroga 2. SNL bodo gostili tudi Dobljani, ki bodo na domačem igrišču pričakali zasedbo Drave. Pričakovanja pred obračunom, ki ga boste lahko spremljali tudi v prenosu na NZS.si, sta predstavila Kristijan Šipek in Aleksander Šeliga.
  • 08.09.2017 | 2. SNL
    Dobljani izzivajo Ptujčane
    Uvodna tekma šestega kroga 2. SNL bo odigrana v najstarejšem slovenskem mestu, dvoboj Drave in Doba pa si boste ljubitelji drugoligaškega nogometa ogledali tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu 1.

DELI NA