04.02.2019 | Ženska tekmovanja
Do 1. mesta ŽNK Maribor in ŽNK Cerklje

V Cerkljah in v Apačah sta bila minuli vikend turnirja zimske lige, ki poteka v tekmovalnem letu 2018/19 pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Tokratna organizatorja gostitelja sta bila ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Cerklje.

V Apačah je v soboto, 2. februarja, potekal drugi turnir Zimske ženske lige za dekleta do 15 let, sodelovalo je šest ekip. Ob dveh ekipah Pomurja so svoje znanje predstavila še dekleta Krima, Maribora, Olimpije in Ptuja. „Že pogled na listo prijavljenih ekip je dal slutiti, da bo turnir zelo zanimiv, kar so dekleta tekom tekmovanja potrdila tudi na parketu. Spremljali smo niz izjemno tesnih obračunov, saj se je pet od 15 tekem končalo z delitvijo točk, še pet pa z minimalno zmago ene od ekip. V zadnji krog turnirja so neporaženi vstopili Krim, Maribor in Pomurje 1, nekaj presenečenj pa sta pripravili tudi ekipi Olimpije in Ptuja, ki sta pomembno vplivali na boj za vrh lestvice. Za zmago na turnirju so se v dvoboju zadnjega kroga udarile Mariborčanke in Krimovke, ki so doživele tesen poraz, Štajerke pa so se razveselile prvega mesta. Mariborčanke so zbrale deset točk, z eno manj se je na drugo mesto zavihtelo ravno tako neporaženo Pomurje 1, ljubljanski dvojec pa je turnir sklenil z osmimi točkami. Ker sta se ekipi Krima in Olimpije na medsebojni tekmi razšli z neodločenim izidom, je o tretjem mestu odločala gol razlika z vseh tekem, zato je tretje mesto pripadlo Krimovkam. Isti kriterij je odločil tudi boj za peto mesto, ki je pripadlo Ptujčankam, na šesto mesto pa so se uvrstile mlajše Pomurke,“ so sporočili organizatorji.

Nagradi v Maribor

V štajersko prestolnico sta romali tudi individualni lovoriki. Priznanje za najboljšo vratarko je prejela Iva Kocijan, ki na petih tekmah ni prejela zadetka, izkazala pa se je tudi z doseženim golom. Nagrada za najboljšo igralko turnirja je romala v roke Anje Eferl, ki je ob koncu turnirja odločila tekmi z Olimpijo in Krimom.

Podeljevala Nuša Ladinek

Pokale, ki jih ji je zagotovila MNZ Murska Sobota, priznanja in nagrade je podelila Nuša Ladinek, trenerka članske ekipe ŽNK TELEMACH GMT Beltincev in pomočnica selektorja A reprezentance Slovenije. Izenačen turnir je ponudil borbeno predstavo vseh akterk, ki pa je ostala v okvirjih »Fair-play« pravil, za kar je poskrbela tudi sodnica Nina Cifer.

Končni vrstni red: ŽNK Maribor, ŽNK Pomurje 1, ŽNK Krim, ŽNK Olimpija, ŽNK Ptuj, ŽNK Pomurje 2
Najboljša igralka: Anja Eferl (Maribor)
Najboljša vratarka: Iva Kocijan (Maribor)

Zmaga ostala doma

Na turnirju deklet v Cerkljah so sodelovale štiri ekipe. Prvo mesto je osvojila ekipa Ženskega nogometnega kluba Cerklje. Po kazenskih strelih, ki so določili zmagovalca turnirja, so premagale ekipo Primorja Ajdovščine, tretje mesto je osvojila ekipa Gažona.

„Turnir se je odvil v duhu Fair playa in brez večjih zapletov,“ so zapisali v taboru ŽNK Cerklje.

Končni vrstni red: ŽNK Cerklje, ND Primorje Ajdovščina, Gažon, ŽNK Cerklje 2

Tekst: ŽNK Telemach GMT Beltinci, ŽNK Cerklje
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci, ŽNK Cerklje

SORODNE NOVICE

 • 03.09.2020 | Ženska tekmovanja
  Znane vse polfinalistke pokala
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor sta se pridružila ljubljanskemu dvojcu ŽNK Olimpija in ŽNK Krim RollJet v polfinalu ženskega pokala NZS.
 • 03.09.2020 | Ženska tekmovanja
  V pričakovanju še dveh polfinalistk
  Med 4. in 5. krogom SŽNL je četrtek dan za četrtfinalni tekmi Ženskega pokala NZS 20/21. V polfinalu sta že ekipi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Krim RollJet.
 • 21.07.2020 | Ženska tekmovanja
  Opravljen žreb za SŽNL, ženski pokal in DU17
  Tekmovanje v SŽNL bo imelo osem ekip, prvi krog pa bo na sporedu 16. avgusta. Dan prej se bo začelo tekmovanje DU17, 3. septembra pa je predviden začetek tekmovanja v ženskem pokalu NZS.
 • 19.07.2020 | Ženska tekmovanja
  Nuša Ladinek po nove izkušnje na klop moške ekipe
  Nuša Ladinek, nekdanja uspešna trenerka v ŽNK Pomurje, danes tudi pomočnica selektorja Boruta Jarca, se vrača na klubsko sceno. Pred dnevi je postala glavna trenerka NK Hodoš, ki ga čaka nastop v MNZ Murska Sobota.
 • 07.07.2020 | Ženska tekmovanja
  Tibaut in Ketiš še naprej na tujem
  Minuli petek so z državnim prvenstvom začeli na Norveškem, kjer igra 27-letna Kristina Erman. V prvem krogu je njen novi klub Arna-Bjørnar slavil na gostovanju (0:1).
 • 25.06.2020 | Ženska tekmovanja
  Članice na SP na Novo Zelandijo in v Avstralijo
  Na dosedanjih osmih zaključnih turnirjih so bile najuspešnejše ameriške nogometašice, ki so štirikrat zmagale.
 • 10.06.2020 | Ženska tekmovanja
  Junija znano, kje bo SP 2023 za članice
  Mednarodna nogometna zveza FIFA je danes obelodanila, da bo 25. junija letos izbrala gostitelja 9. svetovnega prvenstva, ki bo med 10.7. in 20.8. 2023. V konkurenci za gostiteljstvo so ostale skupna kandidatura Avstralije in Nove Zelandije ter ponudbi Kolumbije in Japonske.
 • 29.05.2020 | Ženska tekmovanja
  IO sprejel zaključek o 1. SŽNL
  Prva slovenska ženska nogometna liga je bila zaradi negotovih razmer v času epidemije COVID-19 zaključena sredi maja, prvakinje pa v sezoni 2019/20 niso bili razglašene. Po odločitvi izvršnega odbora NZS bodo Slovenijo v evropski sezoni 2020/21 predstavljale nogometašice ŽNK Pomurje Beltinci.
 • 20.05.2020 | Ženska tekmovanja
  Licenciranje 1. SŽNL: V prvem licenciranju sedem licenc
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila tudi rezultate licenčnega postopka za klube 1. Slovenske ženske nogometne lige za sezono 2020/21. Sedem klubov uspešnih že na prvi stopnji, trije tudi z licenco za evropska tekmovanja.
 • 23.04.2020 | Ženska tekmovanja
  Članice za evropski naslov leta 2022
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze UEFA je danes potrdil, da bo žensko evropsko prvenstvo na sporedu v Angliji leta 2022, potekalo bo med 6. in 31. julijem. Anglija bi morala tekmovanje po prvotnem scenariju gostiti leta 2021.

DELI NA