17.09.2010 | A
Derbi v Domžalah

S tekmami 9. kroga bo po Hervis pokalu Slovenije ponovno na vrsti ligaško tekmovanje, Prva liga. Derbi kroga bo tokrat v Domžalah, kjer se bosta pomerila prva in druga ekipa lige, Domžale in Maribor, izhod iz krize pa bosta iskala tudi Rudar s Hit Gorico in Olimpija pri Triglavu.

Prva liga, 9. krog

Luka Koper – Nafta, sobota ob 18. uri
Da moštvo aktualnih državnih prvakov ni na nivoju iz minule sezone, se je dokončno potrdilo prejšnji konec tedna, ko so "kanarčki" izgubili na gostovanju v Celju, od koder so v zadnjih letih praviloma prinašali same zmage. Položaj v Kopru sicer kljub drugemu zaporednemu porazu še ni alarmanten, vendar se Okčičevi varovanci gotovo zavedajo, da morajo čim prej ponovno začeti osvajati točke. Najvišje uvrščena trojica jim namreč beži z občutno razliko, za vrat pa jim že pošteno dihajo tudi zasledovalci. V soboto se bodo na štadionu v Novi Gorici, ki je njihovo trenutno domovanje zaradi obnove Bonifike, pomerili z Lendavčani. Nogometaše Nafte lahko za zdaj označimo za najlepše presenečenje prvenstva, saj klub mnogim težavam, igralci na primer niso dobili plač že od meseca junija, pridno zbirajo točke in se na lestvici zanesljivo držijo med najboljšimi ekipami. V zadnjem krogu so svoje navijače sicer malce razočarali, ko so na premierni domači tekmi pod žarometi po zanesljivem vodstvu s 3:0 popustili in nogometašem Rudarja dovolili preobrat, a vendarle od njih nihče ne pričakuje samih zmag.

Rudar – HIT Gorica, sobota ob 18. uri
Najtrofejnejši slovenski trener Prašnikar je pred začetkom sezone od svoje ekipe gotovo pričakoval več, kot le devet osvojenih točk po osmih prvenstvenih krogih. "Knapi" so v zadnjem času padli v manjšo rezultatsko krizo, saj na zmago čakajo že vse od začetka avgusta, ko so ugnali Koprčane. Boljše čase je sicer napovedala skorajda čudežna vrnitev med žive v zadnjem krogu v Lendavi, vendar so nato že v naslednji preizkušnji ponovno razočarali svoje navijače z izpadom iz pokalnega tekmovanja v Kranju. Ta konec tedna jih čaka težak obračun z Goričani, ki letos kažejo sila nekonstantne predstave, a kljub temu prevelikih težav z zbiranjem točk nimajo. Vseeno pa je potrebno opozoriti na dejstvo, da so prav vse osvojili pred svojimi gledalci, medtem ko so se s treh gostovanj vrnili praznih rok. Sredi tedna so s pokalno zmago v Kidričevem sicer prekinili porazen niz, ko igrajo na tujem, a vendarle bodo to slej kot prej morali narediti tudi v prvenstvu, saj so pred njimi tri zaporedne tekme v gosteh. Dobro voljo med novogoriške ljubitelje nogometa je te dni vneslo poročilo, da je klub več kot prepolovil svoj polmilijonski dolg, do zaostankov pri izplačilih plač pa naj ne bi več prihajalo.

Domžale – Maribor, sobota ob 20.15
Na papirju najzanimivejši obračun 9. kroga se obeta gledalcem v Domžalah, kjer se bosta pomerili zaenkrat prvo in drugouvrščeno moštvo prvenstva. Favorita ni lahko napovedati – zaradi večjega renomeja, širokega izbora igralcev in izjemnih predstav v Evropi so v manjši prednosti nogometaši Maribora, vendar imajo tudi sila zanesljivi Domžalčani svoje adute. Dvakratni državni prvaki so sklonjenih glav igrišče letos zapustili le enkrat, ko so jih ugnali Lendavčani, od tedaj pa so slavili štirikrat zapored in ob tem ne prejeli niti enega zadetka. Svojo moč so potrdili tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so deklasirali tretjeligaša Mas Tech, v nasprotju z Mariborom, ki se je dodobra namučil z ekipo Roltek Doba. Drugoligaš se je v dvoboju z "vijolicami" namreč izkazal za žilavega nasprotnika, ki so ga Mariborčani strli šele po streljanju enajstmetrovk. Milaničevi izbranci so se kljub težko prigaranemu napredovanju izkazali z napadalno igro, štirikrat so zatresli okvir vrat, manjši padec v formi pa je po odhodu Bačinoviča in Iličiča gotovo bil pričakovan. Njuni menjavi, Filipovič in Rep, sta že nakazala, da navijači vijoličastih tudi od njiju lahko pričakujejo dobre predstave, za sobotni nastop pa bosta po odsotnosti iz zdravstvenih razlogov ponovno kandidirala Pavličić in Berič.

Triglav – Olimpija, nedelja ob 16. uri
Je pokalna zmaga proti Celju le znak za boljše igre "zmajčkov" v prihodnje, se te dni sprašujejo navijači Olimpije, ki so siti neuspehov svojega moštva in zaostrovanja razmer na relaciji uprava – Green Dragonsi. Že tako napet odnos je še bolj eskaliral v torek, ko najzvestejši privrženci zaradi s strani kluba zahtevane personalizacije, ki so je seveda zavrnili, niso smeli na tribune stožiškega štadiona. Naslednja preizkušnja Ljubljančane čaka v nedeljo, ko odhajajo na gostovanje v bližnji Kranj. Ohrabreni po slavju nad Celjani in uspešnim debijem Šokote se gotovo nadejajo dobrega rezultata, vendar stari pregovor pravi, da ena lastovka še ne prinese pomladi. Prednost Gorenjcev je gotovo neobremenjenost, saj jim zaenkrat prav nihče ne more ničesar očitati. V prvenstvu dosegajo zelo zanesljive rezultate, razlika med četrtouvrščeno Gorico in njimi je tako le tri točke, izkazali pa so se tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so pred domačimi gledalci ugnali favorizirane Velenjčane. Prav prednost igranja v svojem Športnem centru bi se tokrat lahko izkazala za odločilno, saj so v treh letošnjih domačih preizkušnjah iz rok izpustili le dve točki proti nogometašem iz Celja.

Primorje – CM Celje, nedelja ob 16. uri
Prvoligaško premiero bo v nedeljo doživel prenovljeni ajdovski štadion, na katerem se bodo domači nogometaši pomerili s celjskimi kolegi. "Sinovi burje" so do zdaj domače tekme po uvrstitvi med najboljše slovenske klube igrali v domžalskem Športnem parku, tokrat pa bodo prvič v vlogi gostiteljev dejansko imeli prednost domačega igrišča. Po slabšem uvodu so v zadnjem času Ajdovci svojo kvaliteto potrdili z uspehoma v srečanjih z največjima slovenskima kluboma Olimpijo in Mariborom. Ljubljančane so ugnali s kar 5:1, tudi remi v štajerski prestolnici pa je gotovo hvalevreden dosežek, še posebej ob upoštevanju dejstva, da uprava nogometašem plač ni izplačala že pet mesecev. Na drugi strani je veliko vprašanje, v kakšni formi so njihovi nasprotniki iz Celja. Zmaga proti Kopru je po dolgem času ponovno razveselila njihove navijače, vendar so "grofje" sredi tedna pokazali svojo drugo plat in se praktično brez priigrane priložnosti ob porazu proti Olimpiji poslovili od pokalnega tekmovanja. Zanimivo bo videti tudi, kako uspešni so bili rumeno-modri v reševanju birokratskih zapletov - zadnje srečanje sta zaradi težav z dovoljenji izpustila trener Đuričić in Argentinec Klebčar, še vedno pa čakajo tudi na dovoljenje za nastop Beršnjaka in Kapiča.

Tekst: NZS/SZ
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA