12.09.2011 | A
Debi z izključitvijo

Ta konec tedna je imela kopica reprezentantov svoj debitantski nastop za novega delodajalca. Tim Matavž se je sinoči premierno predstavil v dresu nizozemskega prvoligaša iz Eindhovna, v prvi italijanski ligi pa je prve minute dočakal tudi Valter Birsa, ki pa si bo dvoboj z Atalanto še posebej zapomnil. Predčasno pot v slačilnico si je prislužil tudi Mišo Brečko.

Birsa je v igro vstopil kot rezervist ob koncu 79. minute, nato pa ga je v zaključku tekme glavni sodnik zaradi prekrška nad Germanom Denisom poslal pod prho. Desetica je sprva izgubila žogo, kasneje pa v žaru igre skušal napako popraviti. Namesto tega jo je odnesel slabše, kot če ne bi posredoval. Enaka usoda je doletela branilca v Kölnu, ki se je po grobem prekršku nad Markusom Feulnerjem poslovil po 75. minutah. Kasneje je posnetek pokazal, da je gostujoči nogometaš vse skupaj zaigral, a sodnik svoje odločitve kljub temu ni preklical.

Samir Handanovič je po počitku z reprezentančne tekme proti Italiji v klubskem dresu tudi ob pričetku nove sezone zaklenil svoja vrata in bil hkrati edini reprezentant na delu v Italiji, ki se je veselil zmage. Tudi sicer pred njegovim golom ni bilo posebne ofenzive, Leccej je le enkrat resno zapretil proti mreži Udineseja.

Branko Ilič po priložnosti v državnih barvah enakega tretmaja v ruski ligi ni bil deležen. Dvoboj z Zenitom je spremljal s tribune, je pa Boštjan Cesar skupaj z Bojanom Jokičen odigral vseh 90. minuti. Celotno tekmo sta odigrala tudi Marko Šuler in Matej Mavrič Rožič, ki pa v reprezentančni sliki ni več v prvem planu. Nezadovoljstvo Armina Bačinoviča ob koncu prestopnega roka je bilo upravičeno, saj ga na tekmi proti Interju sploh ni bilo v kadru, medtem, ko bi njegov kolega Josip Iličič z malce več sreče zatresel nasprotnikovo mrežo. Če je njegov strel zletel mimo vrat, pa je bil v prvem polčasu nadvse dejaven in sodeloval v akciji za izenačenje.

Priložnosti za zadetek je zapravil tudi Andraž Kirm. Zvezna reprezentanta Robert Koren in Aleksander Radosavljevič nista posebej izstopala, prvi se je veselil zmage, drugi pa po raprezentančnih porazih izgubil še v klubskih barvah.

Od petih napadalcev, na katere ponavadi računa selektor, se je najbolje izkazal mladi Matavž, ki si je na prvi tekmi v novem dresu priigral dve priložnosti za zadetek, na žalost nobene ni realiziral. Po dveh skupnih treningih z novimi soigralci je v igro vstopil v 59. minuti in na zelenici ostal do konca. Zlatan Ljubijankič še ni okreval, Nejc Pečnik ni kandidiral za tekmo, Zlatka Dediča dvoboj v Dresdnu čaka danes, medtem, ko se Milivoje Novakovič tokrat ni vpisla med strelce.

Je pa zato med mladimi reprezentanti blestel Rene Krhin, ki je v Firencah v 33. minuti zatresel vratnico.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2024 | A
    Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
    Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
  • 02.07.2024 | A
    Dobrodošli doma!
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
  • 02.07.2024 | A
    Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
  • 02.07.2024 | A
    Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
  • 01.07.2024 | A
    Bravo, fantje!
    Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
  • 01.07.2024 | A
    Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
    Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
  • 01.07.2024 | A
    Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
    Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
  • 30.06.2024 | A
    Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
    Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
  • 30.06.2024 | A
    Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
    Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
  • 29.06.2024 | A
    Ne bojimo se Portugalske
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.

DELI NA