21.02.2024 | Ženska A
Članice v Španiji, v soboto proti Finski

Ženska članska reprezentanca je v Španiji, kjer se bo merila na močnem mednarodnem turnirju. Uvodoma bodo varovanke selektorja Saše Kolmana odigrale s Finsko, tekma bo v soboto, 24.2.

Dober test

Turnir Pinatar Cup v Španiji poteka četrtič. Prvič je bil na sporedu leta 2020, zmagovalka turnirja je bila Škotska, leta 2022 je zmago na turnirju slavila Belgija, lani Islandija. Slovenija bo na tem turnirju tekmovala prvič. Polfinale ji je namenil Finsko, v drugem polfinalu se bosta pomerila Škotska in Filipini. Škotska na Fifini lestvici zaseda 25. mesto, Finska 27., Filipini so na 38. poziciji, Slovenija pa na 44.

Tekme bodo odigrane na stadionu Pinatar Arena, ki sprejme 3000 gledalcev.

Kvalifikacije na obzorju

To bo tudi zadnji test naše reprezentance pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2025, prvenstvo bo gostila Švica. Na prvenstvu bo 16 reprezentanc. Kvalifikacije bodo na sporedu med 3.4. in 3.12. 2024. Žreb kvalifikacijskih skupin bo 5. marca v Nyonu.

Pravi izziv

Reprezentanca izkorišča turnir v Španiji za trening in pripravo.

„Po koncu tekmovanja v Ligi narodov so zdaj pred nami kvalifikacije za evropsko prvenstvo, kjer imamo definitivno zelo visoke cilje. Namen teh priprav je, da sestavimo ekipo in se čim boljše pripravimo na kvalifikacije. Pred nami je težka polfinalna tekma. Nekaj finskih reprezentantk tudi poznam, so tudi moje bivše soigralke. Igrajo v močnih klubih. Finska je kvalitetna reprezentanca, tekma z njimi nam bo zagotovo koristila,“ je prve vtise iz Španije strnila reprezentančna vezistska Dominika Čonč.

„Vedno je lepo, ko se reprezentanca spet zbere. Vzdušje je super. Upam, da bomo znali to prenesti na tekme. Po tekmah v Španiji sledijo kvalifikacije, zato bosta tekmi na turnirju v Španiji zelo pomembni. Upam, da bomo tu izpilili še zadnje detajle, da bomo potem v kvalifikacijah maksimalno pripravljene. V soboto nas čaka zelo dobra tekma, pravi test in izziv za nas,“ je dodala reprezentančna napadalka Zala Kuštrin.

Pinatar Cup:

polfinale, 24.2.
Slovenija – Finska (19.30)

Slovenija WA:
Kaja Eržen (ACF Fiorentina ITA), Luana Zajmi (ALG Spor TUR), Zara Kramžar (AS Roma ITA), Sara Gradišek (Bologna FC ITA), Zala Kuštrin (Bologna FC ITA), Melania Pasar (Budapest Honved FC MAD), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt NEM), Sara Agrež (FC Köln NEM), Korina Lara Janež (FC Leipzig), Dominika Čonč (FC Levante Las Planas ŠPA), Nina Kajzba (Napoli FC ITA), Lana Golob (OH Leuven Women), Manja Rogan (Panathinaikos A.O. GRČ), Kaja Korošec (Paris F.C. FRA), Anja Eferl (Real Oviedo ŠPA), Zala Meršnik (Sporting Club de Huelva ŠPA), Naja Poje Mihelič (U.S. Sassuolo Calcio ITA), Iva Kocijan (ŽNK Mura), Špela Kolbl (ŽNK Mura), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2024 | Ženska A
    Zala Meršnik se seli v Savdsko Arabijo
    Slovenska reprezentančna vratarka 23-letna Zala Meršnik bo odslej branila barve savdskega kluba Al-Ittihad, klub je potrdil prestop in selitev naše reprezentantke iz Španije v Savdsko Arabijo. Zala je okrepila Al-Ittihad.
  • 20.07.2024 | Ženska A
    Reprezentantka Izabela Križaj se seli k avstrijskim prvakinjam
    Še ena od slovenskih reprezentantk se seli na tuje. 24-letna bočna igralka Izabela Križaj bo svojo športno nadaljevala v Avstriji, kjer bo okrepila SKN St. Pölten, serijske avstrijske državne in pokalne prvakinje.
  • 19.07.2024 | Ženska A
    Proti Avstriji v 1. krogu dodatnih kvalifikacij za EP 2025
    Po prvem krogu kvalifikacij, sklenil se je minuli torek, so si nastop na evropskem prvenstvu zagotovile Danska, Anglija, Francija, Nemčija, Islandija, Italija, Nizozemska, Španija in gostitelj Švica. Na prvenstvu bo tekmovalo 16 ekip, sedem mest pa je še na voljo. Za teh sedem pozicij se bo v dodatnih kvalifikacijah borilo 28 reprezentanc.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    Z zmago sklenile kvalifikacije, v petek žreb
    Ženska članska reprezentanca je z odliko končala uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici. Varovanke selektorja Saše Kolmana so na 6. tekmi dosegle še šesto zmago: nocoj so v Kidričevem s 4:0 porazile Severno Makedonijo.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    V Kidričevem proti Severni Makedoniji
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca nocoj s tekmo proti Severni Makedoniji v Kidričevem končuje uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025.
  • 15.07.2024 | Ženska A
    Zanima jih le zmaga
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo v torek ob 19. uri odigrala zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za EP 2025. V torek v Kidričevem gostuje Severna Makedonija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Zanesljiva zmaga za vrnitev v Ligo B in končnico kvalifikacij
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v gosteh premagala Moldavijo s 5:0 (4:0). Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala s Severno Makedonijo v Kidričevem 16. julija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Nocoj proti Moldaviji
    "Vse skupaj moramo to še enkrat dokazati. Pričakujem podobno tekmo, kot so bile dosedaj: več bomo imele žogo v svoji posesti, več bomo napadale kot tekmice. Ključno pa bo, da bomo potrpežljive, da ne bomo forsirale hitrega gola," pove Dominika Čonč.
  • 11.07.2024 | Ženska A
    Verjame v uspešno nadaljevanje kvalifikacij
    Ženska članska reprezentanca bo v petek, 12.7., gostovala v Moldaviji, kjer jo čaka tekma 5. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici.
  • 10.07.2024 | Ženska A
    Z dobrimi občutki čakajo petkovo gostovanje
    „Moldavija je ekipa, ki se v svoji igri spušča v nizki blok. Na nas se bodo pripravile. Mi bomo igrale na svoj način, iskale bomo prostor in si ustvarjale priložnosti. Pripravljamo se na to, dobro delamo na treningu. Upam, da bomo s svojo taktiko prišle do želenega rezultata,“ dodaja Kaja Eržen.

DELI NA