28.02.2015 | Ženska A
Članice v Kopru proti ZDA in Franciji

Slovenska ženska reprezentanca se bo v sredo, 4.3., zbrala prvič v tem koledarskem letu. V petek, 6.3., in v nedeljo, 8.3., pa sta na sporedu prvi preizkušnji. Izbranke selektorja Damirja Roba bodo igrale proti Franciji (U19) in Združenim državam Amerike (U19).

Podrediti znane ekipi in dresu

Selektor je obelodanil seznam igralk, na katere računa, vadile pa bodo na slovenski Obali, kjer bosta tudi tekmi. »Že ob koncu prejšnjih kvalifikacij se nakazalo v kateri smeri želimo naprej. Nekaj izkušenih igralk, ki so v prejšnjih obdobjih zelo uspešno nastopale in pustile globok pečat v reprezentanci, so prepustile mesto mlajšim, ki bodo prav tako poskušale nadaljevati uspešno pot v najboljši izbrani vrsti. Jedro reprezentance ostaja, nekatere igralke pa bodo morale prevzeti večje breme in odgovornost znotraj ekipe. Na seznamu ni nekaterih opravičeno odsotnih igralk, ki pa bodo upam z nami v prihodnje,« začne Rob, ki je želel izbrati najboljše igralke, ki so pripravljene svoje nesporno nogometno znanje podrediti ekipi in dresu z državnim grbom. 

Pripravljalni tekmi, Koper:

6.3.
Slovenija - ZDA U19 (15.00)

8.3.
Slovenija - Francija U19 (15.00)

Sprejeli vabilo

»Veliko stavim na karakter. Smo reprezentanca, ki mora imeti v timu čim več karakternih punc. Tiste, ki tega ne bodo mogle sprejeti, bodo odpadle in prepustile mesto drugim,« opozarja Rob, ki se veseli uvodnih preizkušnje. »Prejeli smo vabilo reprezentanc, ki spadata v sam svetovni vrh ženskega nogometa. Kljub temu da bomo igrali z ekipama U19, se zavedamo, da sta pred nami zelo zahtevni preizkušnji. Pred  dvema letoma smo imeli priložnost že igrati proti ZDA U17.«

Reprezentanca želi na vsaki tekmi iztržiti največ kar se da. Selektor bo zadovoljen, če bo sleherna igralka, ki bo dobila priložnost, odigrala po najboljših močeh in da se prva letošnja akcija sklene brez poškodb.

Odgovori že na prvi tekmi

Leto 2015 bo pomembno, opozarja Rob.
»Priložnost za novo dokazovanje in upam, da veliko dobrega. Že ti dve uvodni tekmi bosta postregli z odgovori na določena vprašanja, kjer je vse podrejeno pripravam in kvalifikacijam za evropsko prvenstvo, s katerimi začenjamo septembra letos.«

»Zelo zanimivo bo videti v kakšni pripravljenosti bodo prišle igralke, želim si, da bi bilo čim več igralk v optimalni pripravljenosti, zavedam se pa, da bo to oziroma na okoliščine zelo težko,« še pove selektor, ki v igri reprezentance ne predvideva bistvenih sprememb. Nekatere korekcije pa bodo nujne zavoljo nabora igralk in igralnih mest.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2021 | Ženska A
  Po slabšem začetku do zmage proti sosedam
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Krškem igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško in zmagala s 4:1 (2:1). To je bila zadnja tekma pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  V pričakovanju tekme s Hrvaško
  Še nekaj ure nas loči do tekme Slovenije in Hrvaške v Krškem, kjer bosta ženski članski reprezentanci s tekmo sklenili sezono 2020/2021. Tekmo bomo ljubitelji nogometa lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  Sezono želijo zaključiti z zmago
  „Že dolgo nismo igrali proti njim, dobro smo jih analizirali in se pripravili, da gremo danes po zmago, da tako zaključimo sezono,“ je jasna naša napadalka Lara Prašnikar, ki ob tem pohvali delo v minulih dneh, hkrati pa izpostavi pomen zdrave konkurence v reprezentanci. 
 • 11.06.2021 | Ženska A
  Proti Hrvaški pokazati še več kot proti Slovaški
  Pred žensko reprezentanco je še zadnji test sezone. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo jutri ob 20. uri pomerile s Hrvaško. Tekme se veseli tudi Mateja Zver, kapetanka izbrane vrste, za katero je izjemna sezona v Avstriji, kjer je osvojila dvojno krono.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Selektor hvali igralke in pogleduje v soboto
  Ženska članska reprezentanca od ponedeljka trenira v Brežicah, kjer se pripravlja na zadnjo reprezentančno tekmo sezone 2020/2021. V soboto, 12. junija, se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile s Hrvaško. Tekma bo ob 20. uri v Krškem, ogledati pa si jo bo moč v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Uspešno za Kristino Erman in Tino Marolt
  S prvenstvom so sklenili v Nemčiji. V prvi ligi je Turbine Potsdam po zaostanku 0:2 remiziral doma proti Essnu. Zala Meršnik in Sara Agrež sta igrali vseh 90 minut. Tudi Lara Prašnikar je dobila 90 minut ob porazu Eintrachta proti Bayernu (0:5). Celo tekmo pa je v 2. ligi odigrala tudi Adrijana Mori.
 • 07.06.2021 | Ženska A
  Danes testi, v soboto proti Hrvaški
  Danes se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo sezono sklenila v soboto, 12. junija, ko se bo v Krškem pomerila s Hrvaško. Srečanje bo na ogled tudi na Sportklubu.
 • 02.06.2021 | Ženska A
  Lovoriki za Kajo Eržen in Laro Ivanuša
  Krasen debi pa je v novem klubu na Islandiji doživela Kristina Erman. Vseh 90 minut je nosila dres svoje nove ekipe IBV, ki je z 2:1 napredovala med osem najboljših v pokalu, kjer jo 25.6. čaka domači obračun z vrsto Valurja.
 • 26.05.2021 | Ženska A
  Hrvaška zadnji test pred kvalifikacijami
  Izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Borut Jarc, se bo zbrala 7. junija, 12. junija jo v Krškem čaka prijateljska tekma proti Hrvaški. To bo zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.
 • 19.05.2021 | Ženska A
  Slovenski derbi Potsdamu, Mateja Zver ostaja v Avstriji
  Turbine Potsdam je doma z 2:1 premagal Eintracht. Zmagi sta se tako veselili Sara Agrež (igrala celo tekmo, v 92. minuti dobila rumeni karton) ter golmanka Zala Meršnik, ki pa je ostala na klopi za rezerve. Povedle so domačinke, tekla je 16. minuta. Eintracht je izenačil v 40. minuti, za edini gol gostij je podala naša reprezentantka Lara Prašnikar.

DELI NA

0