03.05.2023 | Prva liga Telemach
Celjani uspešni tudi proti Gorici

Gorica - Celje 1:2 (1:0)

* Športni park, sodniki: Šmajc, Žunič, Mežnar.
* Strelci: 1:0 Velikonja (6.), 1:1 Zabukovnik (54.), 1:2 Matko (66.).
* Gorica: Dajčar, Brekalo (od 85. Mlakar), Mevlja, Hrka, Krajnc, Ankrah, Stankovski (od 58. Baruca), Ahmetaj (od 84. Vekić), Juncaj (od 71. Agić), Velikonja (od 70. Karrica), Kolobarić.
* Celje: Obradović, Karničnik, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Zabukovnik, Kouter, Popović (od 87. Vrbanec), Bobičanec (od 84. Bizjak), Matko, Kargbo (od 33. Bajde).
* Rumeni kartoni: Ankrah, Mevlja, Karrica; Kargbo.
* Rdeči karton: /.

Celjani so se spet zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice, potem ko so v Novi Gorici pripravili preobrat, ki ga je z novim zadetkom kronal Aljoša Matko. Celje je tako še sedmo tekmo zapovrstjo neporaženo, na drugem mestu ima točko prednosti pred Mariborom. Na drugi strani pa v boju za obstanek vse bolj kaže, da bo o devetem in desetem mestu odločal prav zadnji krog, v katerem se bosta merila Gorica, ki je sedem tekem brez zmage, in Tabor.

Novogoričani so nekoliko odločneje začeli tekmo in po nekaj minutah dobili najstrožjo kazen, ko je prekršek pred svojimi vrati naredil Ibrahim Kargbo. Z bele pike je v šesti minuti streljal Etien Velikonja. Njegov strel je Matko Obradović obranil, vendar je goriški napadalec odbito žogo poslal v mrežo za 1:0.

Pozneje so Celjani odločneje krenili v napad, v 21. minuti je do strela prišel Luka Bobičanec, vendar je bil na mestu Matevž Dajčar. Ta je lepo posredoval tudi po Bobičančevem prostem strelu v 32. minuti. Bobičanec je imel na voljo prosti strel tudi v 42. minuti in le za malo zgrešil cilj, žoga je na koncu oplazila okvir vrat.

Celjani so izenačili v 54. minuti, ko je po podaji Denisa Popovića pred vrata prišel Mark Zabukovnik in malce z desne z diagonalnim strelom matiral Dajčarja. V 66. minuti pa je Celjanom uspel preobrat. Po prodoru in podaji z desne strani Nejca Ajhmajerja je z glavo zadel Aljoša Matko, ki je zdaj pri 11 zadetkih v sezoni, pet jih je dosegel na zadnjih treh tekmah.

Pozneje se je domača zasedba trudila proti do novega izenačenja, vendar so Celjani uspešno preprečevali namere gostiteljev, je pa moral Obradović posredovati ob začetku sodniškega dodatka po neposrednem strelu Luke Baruce iz kota.

Gorica bo v 35. krogu 13. maja gostovala pri Muri, Celje pa bo gostilo Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Celje
    Gorica lovi dodatne kvalifikacije, Celje pa drugo mesto. Kdo bo boljši?

DELI NA