Celjani ob zmago v samem zaključku

Celje - Olimpija 1:1 (0:0)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 2300, sodniki: Znidaršič (Kranj), Benc (Rače), Friš (Sladki Vrh).
* Strelca: 0:1 Klinar (61., a. g.), 1:1 Eleke (90.).
* Celje: Kotnik, Brecl, Džinić, Travner, Vidmajer, Cvek, Pungaršek (od 73. Pišek), Požeg Vancaš (od 75. Podlogar), Rahmanović (od 59. Belić), Cvijanović, Volaš.
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Mitrović, Bajrić, Jurčević (od 60. Štiglec), Cretu (od 69. Avramovski), Kapun, Eleke, Wobay (od 79. Tijanić), Kirm, Benko.
* Rumeni kartoni: Brecl, Džinić; Klinar, Cretu, Kapun.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Olimpije kljub pospešku v obliki pokalne zmage proti Mariboru še niso povsem premagali kriznih trenutkov. Še v sedmi tekmi spomladanskega dela niso zmagali, čeprav bi se tokrat točke, svoje druge spomladanske, lahko veselili kot zmage, saj so do nje prišli v sodnikovem podaljšku, praktično v zadnjem napadu na tekmi. Njihov junak je bil tokrat Blessing Chibuike Eleke, ki je v peti minuti sodnikovega podaljška izkoristil nezanesljivo posredovanje celjske obrambe in poskrbel za izenačenje. Neodločen izid povsem ustreza dogodkom na igrišču, obe ekipi sta pokazali veliko željo, v drugem delu pa tudi kakovost. Ljubljančani so še enkrat dokazali, da se v Celju odlično počutijo, saj na Areni Petrol niso izgubili že skoraj sedem let.

Prvih 45 minut tekme je razočaralo gledalce. Ekipi sta sicer igrali v visokem ritmu, toda v napadu ne eni ne drugi niso imeli pravih idej, manjkala je zadnja podaja. Ekipi sta na nasprotni gol sprožili le en strel, to je uspelo Ljubljančanom v 15. minuti. Mario Jurčević je lepo prodiral po levi strani, v kazenskem prostoru našel Nika Kapuna, ki pa je žogo poslal točno v roke vratarja Matica Kotnika. Na drugi strani je nevarno od daleč poskušal Goran Cvijanović, vendar je žoga zletela mimo gola.

Nadaljevanje je bilo mnogo zanimivejše. V 52. minuti se Andraž Kirm ni izkoristil podaje z desne strani, vse je sicer storil prav, toda veselje mu je preprečil Kotnik. Še lepšo priložnost je imel dve minuti pozneje na nasprotni strani Lovro Cvek, ki je po kotu iz neposredne bližine slabo streljal, tako da vratar Rok Vodišek ni imel težav, da je žogo ujel. V 55. minuti sta imela v enem napadu priložnosti tako Julius Wobay kot junak zmage nad Mariborom Leon Benko, oba pa sta streljala slabo. V 57. minuti je od daleč poskusil Cvijanović, spet pa je bil za malo nenatančen.

Zato pa je imel štiri minute pozneje več sreče. Po stranskem avtu je žoga prišla do njega v kazenski prostor, po njegovem strelu zadela Klinarja in se odbila v gol.

Do konca tekme so Ljubljančani napadali, domači pa poskušali s streli od daleč, najbližje zadetku je bil Janez Pišek, njegov poskus je Vodišek odbil v kot. Ko je že bilo videti, da ljubljanski napadi ne bodo obrodili sadov, pa je vendarle padel zadetek. Eleke je izkoristil neodločnost in slabo sodelovanje pred tem zelo zanesljivega vratarja Kotnika in Amadeja Brecla, zaobšel oba, žogo pa poslal v prazno mrežo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Trenerska rošada je Ljubljančanom prinesla prvo pomladansko zmago, na katero zmaji v Prvi ligi Telekom Slovenije še čakajo. Pred gostovanjem v Ljudskem vrtu čaka Olimpijo gostovanje pri Celjanih, ki bodo v dvoboj krenili brez trenerja Jovićevića.

DELI NA