Celjani izenačili na koncu

Celje - Domžale 1:1 (0:0)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Kajtazović, Žunič in Brezar (vsi Kranj).
* Strelca: 0:1 Firer (56./11 m), 1:1 Džinić (90.).
* Celje: Kotnik, Vidmajer, Hadžić (od 75. Travner), Džinić, Barišić, Pišek, Cvek, Cvijanović, Podlogar (od 62. Volaš), Požeg Vancaš (od 59. Belić), Lupeta.
* Domžale: Milić, Širok, Halilović, Elsner, Brachi, Žinko, Batrović (od 80. Dobrovoljc), Žužek (od 68. Husmani), Repas, Franjić (od 54. Volarič), Firer.
* Rumeni kartoni: Hadžić, Barišić, Travner, Cvijanović; Žinko, Širok, Elsner, Brachi.
* Rdeči karton: /.

Celjani so v spomladanskem delu še naprej neporaženi. Niz jim je uspelo nadaljevati po poznem zadetku Elvedina Džinića, ki jim je prinesel točko, ne pa tudi napredovanja na četrto mesto. Domžalčani pa so se točkovno izenačili z drugouvrščeno Olimpijo, ko jo v nedeljo čaka gostovanje v Kidričevem.

Gledalci so v prvem polčasu videli dokaj enakovredno predstavo, ki je ponudila nekaj priložnosti, najlepšo pa je v 22. minuti zapravil Petar Franjić, ki je sam stekel proti Maticu Kotniku, a je bil celjski vratar uspešnejši v medsebojnem dvoboju. Domžalčani so sicer prvič zagrozili že v drugi minuti, ko je Veljko Batrović iz bližine streljal z glavo, a je bil tudi takrat Kotnik na mestu.

Celjani so tudi imeli nekaj obetavnih akcij, še najbolj vroče pred domžalskimi vrati pa je bilo v 31. minuti, ko je z leve strani na oddaljeno vratnico podal Rudi Požeg Vancaš, Jucie Lupeta je žogo poslal pred vrata, kjer sta v rahli zmedi nato poskušala tako Lupeta kot Matej Podlogar, toda žoge jima iz neposredne bližine ni uspelo poslati čez golovo črto.

V drugem polčasu so v 54. minuti najprej zagrozili Domžalčani prek Alvara Brachija, le malce zatem pa so kranjski sodniki dosodili enajstmetrovko za goste, ko je Goran Cvijanović ob podaji iz kota v kazenskem prostoru držal Denisa Halilovića. Zanesljiv strelec z bele točke je bil Ivan Firer, ki je tako dosegel svoj prvi prvenstveni gol v domžalskem dresu.

Celjani so bili v drugem polčasu prvič nevarni v 69. minuti, ko je Dalibor Volaš s približno 15 metrov sprožil po tleh, Dejan Milić pa je žogo brez večjih težav ustavil. Zatem pa ekipi nista prišli do nevarnih akcij, le v 88. minuti je Elvedin Džinić nekoliko nespretno posredoval in streljal proti svojemu golu, avtogol pa je preprečil Kotnik.

Ko je že kazalo na zmago Domžal, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka prav Džinić Celjanom zagotovil točko, ko se je najbolje znašel v gneči pred Milićem po prostem strelu z leve strani in podaji Gorana Cvijanovića.

Celjani bodo v 28. krogu prihodnjo nedeljo gostili Olimpijo, Domžalčani pa bodo dan prej gostje Radomelj.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Ni časa za počitek. Prvoligaši bodo v ostrem ritmu zaključili tretjo četrtino prvenstva, 27. krog pa bodo v knežjem mestu odprli nogometaši Celja in Domžal, ki po novem porazu dihajo za ovratnik Olimpije, Celjani pa nadaljujejo lov na četrto mesto.

DELI NA