21.05.2009 | U15
Celjane poslali domov s tremi goli v mreži


Po nekoliko slabšem prvem polčasu, ko si razen strela Slane z glavo v prečko izrazitih priložnosti tako eni kot drugi niso priigrali, so v drugem polčasu črno-beli prestavili v višjo prestavo in goste iz Celja nadigrali s čistih 3:0, ob tem so izpeljali še kar nekaj lepih akcij, po katerih pa so priložnosti ostale neizkoriščene. Celjani si pravih priložnosti razen strela Ermenca, ko je dobro posredoval Šafer niso priigrali.

Simon Štrakl je na igrišče poslal postavo: Šafer, Kos, Kisilak, Rajnar, A. Lotrič, Seršen, Korpič (41. min. M. Lotrič), Maroša, Kozar (69. min. Kozar), Slana, Golob (62. min. Poredoš).   
Janko Benčina je za Celjane na igrišče poslal moštvo v sestavi: Rozman, Štorman, Romih, Rojc, Kolar (50. min. Cilenšek), Zupanc Terglav, Pranjić, Ermenc, Eminič, Osovnikar (64. min. Pungaršek), Grabovac.
 
V 12. minuti se je po podaji Slane branilca lepo osvobodil Golob, streljal je iz obrata gostje so strel pred vrati blokirali in odbili v polje. V nasprotnem napadu je za Celjane streljal z leve strani Ermenc, Šafer je bil na mestu in poskus loba brez težav ulovil. Po podaji Goloba z desne strani je bil v skoku najvišji Slana, ki je žogo z glavo poslal v prečko od tam se je odbila do Maroše, kateri je preigral enega igralca, nato so gostje pred strelom na vrata žogo izbili izven kazenskega prostora.
V 34. minuti je po odbiti žogi iz kota streljal Golob z roba kazenskega prostora mimo vrat.
V 45. minuti je Golob s sedemnajstih metrov streljal čez vrata. Dve minuti za tem je bil Tomi Golob neusmiljen do celjske obrambe, na enajstih metrih si je dolgo žogo lepo spustil s prsmi, prevaral branilca in žogo čez vratarja Rozmana zabil pod prečko za vodstvo Mure 05 z 1:0.Po podaji Lotriča z leve strani je Golob z desetih metrov podal povratno žogo do Maroše, ta je streljal z leve strani z osemnajstih metrov tik ob levi vratnici. V 51. minuti je po odbiti žogi iz kota z desne strani iz voleja močno strelja Kozar, žoga je zletela mimo daljše vratnice celjskih vrat.
V 53. minuti je po še enem kotu z desne strani predložek Slane za hrbet Rozmana iz bližine z glavo v mrežo pospravil Uroš Kos za 2:0.
V 60. minuti je z osemnajstih metrov čez vrata streljal Slana. Po podaji iz kota z desne strani je na drugi strani kazenskega prostora žoga prišla do A. Lotriča, ki je udaril na prvo vratnico, Rozman je tokrat strel uspel ubraniti.
V 65. minuti se je po desni strani v lepi priložnosti za znižanje izida znašel Ermenc, a je Šafer z dobro obrambo, strel s štirinajstih metrov preusmeril, tako da je ta oplazil levo vratnico in končal v kotu. V zadnji minuti je po izbiti žogi gostov na rob šestnajstih metrov z desne strani Kevin Poredoš žogo z natančnim strelom poslal v daljši vratarjev kot za končnih 3:0 za male »muraše«.

Tekst in foto: Darko Hidič

SORODNE NOVICE

 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA