Brodolom Radomelj proti Rudarju

Radomlje - Rudar Velenje 1:5 (0:4)

* Stadion v športnem parku, gledalcev 200, sodniki: Bukovec, Herženjak (oba Lendava), Vidali (Kubed).
* Strelci: 0:1 Mary (17.), 0:2 Mary (18.), Mary (21.), 0:4 Babić (45.), 1:4 Jazbec (55.), 1:5 Glavina (82.).
* Radomlje: Ivačič, Ejup, Jazbec, Karamatić (od 46. Primc), Jakovljević, Balić, Barukčič, Krcić, Gajić (od 70. Janković), Šipek, Nunić (od 57. Babunski).
* Rudar Velenje: Radan, Iharoš, Zec, Billong, Mužek, Crnčič (od 46. Vručina), Bolha, Babić (od 60. Pišek), Trifković, Mary (od 46. Bokalić).
* Rumeni kartoni: Trifković, Karamatić; Zec.

Nogometaši Rudarja so se po treh zaporednih porazih znašli v težkem položaju, saj se jim je devetouvrščeni Aluminij na lestvici povsem približal. Zato so v dvoboju proti odpisanim Radomljam nujno potrebovali zmago. Brez kakršnih koli težav so jo tudi zabeležili, vprašanje treh točk so rešili že po 21 minutah igre, ko so povedli s 3:0. Pravi podvig je uspel Nigerijcu s kamerunskim potnim listom Johnu Maryju, ki je v razmaku štirih minut vpisal klasičen "hat trick".

Začetek ni napovedoval, da bodo gostje povsem potolkli tekmece. Radomljani, ki so na prvi domači tekmi Rudarju odščipnili točko (2:2), so začeli pogumno in bili nekaj časa vsaj enakovredni tekmeci, to velja predvsem za sredino igrišča, saj priložnosti v uvodnih minutah ni bilo ne na eni ne na drugi strani. Prva se je ponudila Maryju v 14. minuti, ko se je po globinski podaji sam znašel pred Aljažem Ivačičem, ga poskusil premagati z lobom, toda streljal čez gol.

A kot da je bilo to za Maryja le ogrevanje, kajti v naslednjih minutah je pokazal več natančnosti. Najprej je v 17. minuti zadel z glavo, nato je kaznoval veliko napako Lea Ejupa, ki je slabo podajal žogo svojemu vratarju, nato pa je bil v drugem poskusu uspešen še v gneči v kazenskem prostoru. S tem je bilo upov za presenečenje konec, Radomljani so sicer izvedli nekaj nevarnih napadov, a do nevarnejšega strela do odmora niso prišli. Zato pa so prejeli še en gol, Stjepan Babić je mojstrsko izvedel prosti strel za izid 0:4.

Gostujoči trener Vanja Radinović je ob polčasu v slačilnici pustil Maryja in Leona Črnčiča, tudi domači so osvežili ekipo, zaigrali sproščeno, tako da so maloštevilni gledalci lahko uživali v zanimivi predstavi, polni priložnosti. Domači so eno izmed njih v 55. minuti izkoristili, ko je bil z glavo natančen Rok Jazbec. Radomljani bi lahko dosegli še kakšen zadetek, enako velja za goste, ki so prek Bojana Vručine v 69. minuti zadeli tudi vratnico. Nekajkrat je bil nevaren še Dominik Glavina, nekaj priložnosti je zamudil, v 82. minuti pa vendarle naravnal strelske naprave in poskrbel za končni izid.

V naslednjem krogu bo Rudar gostoval v Krškem, Radomlje pa bodo gostile Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Rudar Velenje
    Ob Kamniški Bistrici se bosta udarili ekipi, ki jima v zadnjih tednih ne gre po željah. Radomljani še čakajo na prvo pomladansko zmago, Velenjčani pa so po slavju v Stožicah nanizali tri zaporedne poraze. Bo katera od ekip prekinila zmagovalni post?

DELI NA