05.05.2019 | 2. SNL
Brežice se ne predajajo

Drugoligaši so v maj zakorakali s tekmami 26. kroga. Bravo se je po porazu v Radomljah pobral z visoko zmago nad Jadranom, zmagovalno serijo so podaljšali tudi tretji Radomljani, ki so bili uspešni na Ravnah, Tabor pa je v nedeljo ugnal Dob. S skalpom Ilirije se v igro vračajo tudi Brežice.

Začnimo pri derbiju začelja lestvice. Zadnje Brežice so gostile mesto višje postavljeno Ilirijo. Ljubljančani so v Posavju ostali praznih rok in se tudi sami znašli v težavah. Po polčasu brez zadetkov so sicer povedli gostje, v drugi minuti nadaljevanja je najstrožjo kazen izkoristil Jaka Corn. Brežičani so za izenačenje potrebovali le štiri minute, v polno je meril Toni Vidović. Po dobri uri igre je za veselje gostiteljev poskrbel Robert Drugovič, isti igralec pa je šest minut pred koncem potrdil zmago Brežic.


Brežičane in Ljubljančane zdaj deli zgolj točka, a se po željah dvojca niso razpletli preostali dvoboji. Štirinajsti Ankarančani so niz porazov prekinili v spopadu z Brdi, dvoboj na Bonifiki ni postregel z zadetki, galebi predzadnji Iliriji bežijo za tri točke.


Trinajsti Biljenci so v domači Dolinci izgubili s Krko, ki si je pot do zmage pričela tlakovati ob koncu prvega polčasa, ko je goste v vodstvo popeljal Marko Huč. Kim Dohyun je sredi drugega polčasa podvojil prednost Dolenjcev, Primorci pa so v 84. minuti znižali zaostanek, a po golu Mathiasa Oyewusija niso dočakali izenačenja.


Novomeščani ostajajo na četrtem mestu, »farmacevtom« pa sledi Nafta, ki je v Rogaški Slatini napolnila domačo mrežo. Lendavčani so po nekaj skromnejših predstavah jezo stresli nad Slatinčane, ki so prvič klonili v deseti minuti. Natančno je meril Marko Malešević, gostje pa so se v prvem polčasu veselili še dvakrat. V 28. minuti je Filipa Lojena matiral Alen Ploj, ki je zadel na zadnjih treh tekmah, izid polčasa pa je tik pred odmorom postavil Mitja Novinić. Piko na i visoki zmagi gostov je po uri igre postavil Vedran Vinko.


Ptujčani so se po slovesu Nikole Jaroša veselili druge zaporedne zmage. »Kurenti« so v najstarejšem slovenskem mestu gostili zasedbo iz Beltincev, okrog 200 gledalcev pa je videlo vsega en zadetek. V 83. minuti se je tresla prekmurska mreža, drugoligaškega prvenca pa se je veselil Žiga Goljat. Drava je Beltincem zadali že četrti poraz v nizu, kljub temu pa rumeno-modri ostajajo na devetem mestu, predzadnji Ilirijo bežijo za šest točk.


Po menjavi trenerja uspešne rezultate nizajo tudi Radomljani. »Mlinarji« so vknjižili četrto zaporedno zmago, na Ravnah so prekinili uspešno serijo Fužinarja. Gostje so do zmage prišli z goloma v drugem polčasu. Radomlje so povedle v 65. minuti, ko je sodnik Miran Bukovec pokazal na belo točko, 29. gola v letošnjem prvenstvu pa se je veselil Anel Hajrić. Vsega tri minute kasneje je po hitrem napadu udaril še Luka Cerar in kaznoval nezbranost domače obrambe.


Po porazu v Radomljah so se uspešno pobrali tudi nogometaši vodilnega Brava, ki so v prestolnici s petimi goli odpravili Dekančane. S tremi zadetki je bil najbolj razpoložen izkušeni Luka Žinko, čeprav se srečanje ni pričelo po željah gostiteljev. V 24. minuti so z golom Žana Nikolića povedli Primorci, Ljubljančani pa so po zaslugi Žinka izenačili tik pred odmorom. Izkušeni Žinko je v tretji minuti drugega polčasa izkoristil še najstrožjo kazen, vsega dve minuti kasneje pa je zadel še tretjič. Črne minute gostov je z zadetkom v 53. minuti izkoristil tudi hrvaški napadalec Marko Dabro, visoko zmago Brava pa je v končnici tekme potrdil Mitja Križan.


Tabor je v edini nedeljski preizkušnji gostil nogometaša Doba in se nekdanjemu prvaku 2. SNL oddolžil za jesenski poraz. Gledalci so videli zgolj en zadetek, sredi prvega polčasa je za domače slavje zadel Stefan Stevanović, ki se je z dobro predstavo izkazal že v Beltincih. Tabor za vodilnim Bravom zaostaja zgolj točko.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA