15.02.2011 | U17
Brez zadetkov z Angleži
Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na Bonifiki odigrala prvo prijateljsko tekmo v seriji težkih pripravljalnih tekem za evropsko prvenstvo, ki bo maja 2012 v Sloveniji. Z Angleži so se razšli brez zmagovalca, najlepšo priložnost pa je zapravil slovenski reprezentant Tobias Mencigar.

V novem srečanju Slovenije in Anglije, tokrat za razliko od Wembleya in Port Elizabetha v kadetskih vrstah, se je Sloveniji tokrat uspelo izogniti porazu. Pred kakšnimi 400 gledalci na Bonifiki so Slovenci več kot parirali nasprotnikom iz dežele nogometa, res pa je, da je tekom tekme nekajkrat posredoval tudi prvi čuvaj slovenske mreže, Gregor Zabret..

Težko igrišče in veliko menjav sicer nista bila porok za nogometno predstavo z velikim številom priložnosti ali zadetkov, Slovenci pa so od tekme odnesli tisto, česar so si pred tekmo tudi želeli. Potrditev, da se lahko enakovredno kosajo s katerimkoli nasprotnikom. Izpostaviti velja dva trenutka, v prvem polčasu bi Luka Zahovič s kakšnih osmih metrov in z leve strani, potem, ko je preigral Arsenalovega branilca Jacka Jebba in ostal sam pred vratarjem Angusom Gunnom, bržkone moral sprožiti proti vratom, odločil pa se je za podajo proti kapetanu Dinu Hotiču. Druga sega globoko v drugi polčas, ko je Tobias Mencigar lepo stekel mimo obrambe, precej z leve strani že obšel vratarja, potem pa žogo poslal mimo vrat. “Leva je bila,” je v svojo obrambo po tekmi pripomnil domžalski napadalec, ki s svojo postavo, eksplozivnosjo in agilnostjo nekoliko spominja na starejšega reprezentančnega kolega Tima Matavža.

Selektor Miloš Kostič je bil po končani preizkušnji zadovoljen s predstavo svojih fantov. “Tekme z močnimi nasprotniki, kot je bila ta z Anglijo, so zelo dobrodošle za krepitev samozavesti,” je po tekmi povedal slovenski selektor, ki že ima izkušnjo vodenja reprezentance na evropskem prvenstvu, saj je leta 2009 v Ukrajino popeljal reprezentanco do 19 let.

Izbrana vrsta, ki se je pomerila z Anglijo: Gregor Zabret, Simon Hvastija, Haris Heljezovič, Emir Dautovič, Damjan Vukliševič, Petar Stojanovič, Luka Zahovič, Tomias Mencigar, Gašper Udovič, Dino Hotič in Danijel Vujčič. Na klopi so začeli: Adnan Golubovič, Tilen Klemenčič, Sven Dodlek, Alen Krajnc, Dino Paljušič, Maks Barišič, Blaž Filipovič, Andrej Lotrič, Ervin Agičič.

Tekst: NZS/MaK

 

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.11.2023 | U17
  Radosavljević izbral varovance za prijateljski tekmi z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki se je pred časom uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo bo 28. in 30. novembra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z izbrano vrsto Madžarske. Obe srečanji bosta odigrani v Telkiju.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.
 • 20.10.2023 | U17
  Kadeti danes pričenjajo kvalifikacije
  Jutri bodo slovenski reprezentanti do 17 let pričeli z uvodnim krogom kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo. V Srbiji so bodo najprej pomerili z Luksemburgom, sledil bo obračun z Azerbajdžanom, za konec pa se bodo pomerili še z gostitelji. Uvodni obračun tudi na kanalih NZS.
 • 10.10.2023 | U17
  Radosavljević izbral moštvo za kvalifikacije
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 17. in 27. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo odvilo prihodnje leto na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Aleksandar Radosavljević je objavil seznam nogometašev, ki bodo branili barve Slovenije na srečanjih proti Luksemburgu, Azerbajdžanu in Srbiji.
 • 22.09.2023 | U17
  Kadeti v drugo klonili proti Franciji
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala še drugo srečanje proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so po torkovi zmagi tokrat morali priznati premoč svojim francoskim vrstnikom.
 • 19.09.2023 | U17
  Slovenija boljša od Francije
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili od svojih francoskih vrstnikov boljši z 1:0. V drugem polčasu je edini zadetek dosegel David Pejičić.

DELI NA