Brez kompleksa Pomurk, Jančar verjame v svoja dekleta

V sredo nas na koprski Bonifiki časa prvi vrhunec ženske nogometne klubske sezone. Za naslov pokalnih prvakinj se bosta ob 18. uri pomerila ŽNK Teleing Pomurje in ŽNK Rudar Škale. Pogovarjali smo se z obema trenerjema – Dušanom Uršnikom (ŽNK Rudar Škale) in Bojanom Jančarjem (ŽNK Pomurje Teleing).

Brez predaje in štirih igralk

»Pomurje je absolutni favorit,« pravi trener Velenjčank Dušan Uršnik, ki že sedem let in pol vodi ekipo iz Šaleške doline. V teh dneh mu ni lahko, ekipa pa bolj spominja na bolnišnico v malem.

»Saj še sami ne vemo, komu smo se zamerili ali storili kar žalega… Poškodbe se vrstijo kot po tekočem traku. A tudi kljub vsem težavam se ne predajamo, v Koper ne gremo z belo zastavo,« odločno Uršnik, potem pa vnovič razkrije seznam igralk, brez katerih bo moral v Kopru. Larissa Šoronda, Tina Marolt, Ines Pijukovič in Nina Avberšek je kvartet, ki bi drugi ekipi SŽNL in lanskim podprvakinjam še kako prav prišel.

Cilj naslov

»Za razliko od lani smo mlajša ekipa, a tudi te moje igralke iz tekme v tekmo pridobivajo na izkušnjah in rutini,« pohvalno o svojih igralkah Uršnik, ki ne odstopa od zastavljenega cilja: »Ta ekipa si želi do cilja, ki smo si ga zadali na začetku sezone – hočemo državni ali pa pokalni naslov. Vem, da smo tega sposobni. Če ne letos, bomo čakali še leto dni, a čas dela za nas.«

Brez kompleksa

V Velenju potrdijo, da je s pomladitvijo zbledel tudi kompleks Pomurja, ki je serijsko zmagoval v finalih in osvajal pokale, Velenjčanke so se morale zadovoljiti z drugim mestom. »Kompleksa ni več, imamo mlado generacijo, v njej pa tudi velik talent Nino Avberšek. To je igralka, nad katero je treba bdeti in jo razvijati, to je prihodnost našega nogometa. Zaradi razvoja take igralke sem pripravljen izgubiti tudi kako tekmo!«

Trener Rudarja Škal pričakuje, da bosta obe ekipi tekmo začeli previdneje.  »Malce se bomo zaprli in prežali na protinapade. Zadnja linija Pomurk ima nekaj lukenj in slabosti, to bi radi izkoristili,« doda Uršnik, ki bi ob popolni postavi odigral hrabreje.  Zavedajo pa se, da bo treba za lovoriko ustaviti Matejo Zver, motor Teleing Pomurja.

Veseli, ker so v finalu

»Od danes smo tudi mi v filmu pokalnega finala,« začne Bojan Jančar, trener Teleing Pomurja, ki bi rad obranil lanskoletni naslov. »Mi smo sploh srečni, ker smo v finalu. Saj veste, kako rečejo – lepo je biti v finalu, še lepše pa je zmagati,« nadaljuje Jančar, čigar ekipo so prizadele poškodbe. Manja Rogan ima težave z mišico, celo sezono koleno muči Tanjo Vrabel, Nina Marič je sezono tako ali tako že končala.

»Kljub vsemu bom našel 11 igralk, ki bodo izpolnile zahteve in se podale v boj za naslov pokalnih prvakinj,« dodaja Jančar, ki opozarja, da je v eni tekmi mogoče vse: »Gojimo napadalni nogomet. Tudi tokrat ne bo nič drugače. Želim si le, da dosežemo zadetek več kot Velenjčanke.«

V Beltincih cenijo ekipo iz Šaleške doline, Jančar pa izpostavi tri imena:
»Prašnikar – Šoronda – Morič tvorijo udarni trio. Ekipa sicer ne igra napadalno, koristijo številne protinapade. Če ustavimo ta trojec, smo blizu naslova.«

Če bodo igrale

O slabih točkah Rudarja Jančar ne želi, ampak opozori, da se boji bolj svojih deklet:
»Če bomo igrali, kot znamo, potem bomo zmagali!«

Tudi tokrat ne bo izostala pomoč s tribun, v Koper prihaja pol avtobusa navijačev iz Beltincev, nekaj zvestih pristašev kluba pa se bo odpravilo v Koper v lastni režiji.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Znana para polfinala ženskega pokala
    Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Ptujčanke prvič v polfinalu
    V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
    Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Deseta jubilejna lovorika za Muro
    Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Mura desetič ali Olimpija tretjič
    Danes se bosta ob 16.30 v Celju na štadionu Z'dežele za naslov prvakinj ženskega pokala NZS pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, vstop na tekmo pa je prost.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Oboji po pokal, lovorika le ena
    Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Pripravljene in motivirane za sobotni pokalni finale
    V soboto bo v Celju nogometni praznik, del spektakla na celjskem štadionu Z'dežele pa bo tudi finale ženskega pokala NZS – pomerili se bosta zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 03.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Vodilni ekipi lige še za pokalni naslov
    Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta na celjskem štadionu Z'dežele pomerili zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 19.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Olimpija in Mura v finalu ženskega pokala
    Igralke Olimpije in Mure None so finalistke nogometnega pokala. Olimpija, ki brani pokalno lovoriko, je v polfinalu s 4:0 (4:0) premagala Ljubljano, Mura Nona pa Radomlje Medex s 4:1 (1:0). Finale bo 6. maja v Celju.
  • 18.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Za finale pokala pred kamerami
    Za mesto v finalu se bosta v Ljubljani pomerili ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, v Murski Soboti pa bosta pot v finale iskali ŽNK Mura Nona in ŽNK Radomlje Medex.

DELI NA