25.04.2023 | Ženska A
Borut Jarc prejel častno trenersko licenco

Zveza nogometnih trenerjev Slovenije je Borutu Jarcu, uspešnemu selektorju ženske članske reprezentance, izdala častno trenersko licenco.

Izpolnil pogoje

Častno licenco lahko pridobi častni član ZNTS v skladu s svojo strokovno usposobljenostjo in na podlagi vloge, ki mora vsebovati utemeljene razloge. Častna licenca je brezplačna, o njeni podelitvi odloča UO ZNTS. Borut Jarc je, kot veleva pravilnik, podal vlogo, v kateri je navedel vse, kar je bilo zahtevano, oz. je izpolnjeval vse pogoje za dodelitev častne licence. Trener mora za podelitev priznanja Častni član ZNTS izpolnjevati naslednje pogoje:

:: mora biti star več kot 60 let,

:: predhodno mora biti prejemnik priznanja Plaketa ZNTS in Zaslužni član ZNTS,

:: podeli pa se trenerju za dolgoletno in uspešno delo, pri čemer je bil dosežen napredek stroke, nogometne igre ali organizacije.

Velikokrat dokazal

„V bistvu gre za prvi takšen primer v naši organizaciji, ali bodo temu primeru sledili drugi, pa je težko predvideti. Borut Jarc je v svoji karieri velikokrat dokazal, da gre za pretkanega trenerja, ki zna ekipo pripraviti za tekmovanje na višjem nivoju, kar nenazadnje govorijo tudi rezultati njegovega dela,“ je ob tem povedal Zdenko Maučec, generalni sekretar ZNTS.

„Tovrstno priznanje mi predstavlja veliko čast, navdaja me z zadovoljstvom in ponosom. Okronalo je moje 38 let trajajoče profesionalno delo v trenerskem poklicu. Po drugi strani pa je to veselje, ker sta ZNTS, trenerska organizacija, in NZS prepoznala moje dolgoletno delo in vsemu temu s to častno licenco dala tudi velik pečat,“ je o priznanju povedal dobitnik Borut Jarc.

Doma in tujem, v klubu in reprezentanci

Borut Jarc se je rodil 13.11. 1959 v Mariboru, kjer se je zapisal nogometu. Med letoma 1967 in 1984 je bil član NK Maribor, potem desetletje (1984 – 1994) avstrijskega kluba FC Voitsberg. Bil je kadetski, mladinski in članski reprezentant Slovenije (1972 – 1984) in mladinski reprezentant Nogometne zveze Jugoslavije. Trenersko pot je začel v Avstriji, v Sloveniji pa je kot trener deloval v Publikumu, Korotanu, Rudarju, Šmartnem ob Paki, Dravi in Kopru. Trikrat je igral finale pokala, dvakrat ga je tudi osvojil. Od leta 2008 je bil selektor reprezentanc NZS U-15 do U-19, med letoma 2008 in 2010 tudi strokovni supervisor A-reprezentance. Bil je tudi podpredsednik ZNTS, član UO Športne Zveze Maribor, podpredsednik MNZM in predsednik ZNTM.

Nikoli tako visoko

Borut Jarc od februarja 2018 vodi žensko člansko reprezentanco. V tem času je reprezentanca pod njegovo taktirko odigrala 41 tekem, vknjižila je 23 zmag, osem remijev in 10 porazov. Pod Jarčevim vodstvom je reprezentanca napredovala za kar 22 mest na Fifini lestvici – z 62. na 40. mesto. Tako visoko ženska reprezentanca v svoji zgodovini še ni bila.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.12.2023 | Ženska A
  Po porazu na Češkem slovo od Lige B
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v zadnjem, 6. krogu lige narodov v skupini B4 v Pardubicah izgubila proti Češki z 0:4 (0:2). S porazom so Slovenke nazadovale v ligo C.
 • 05.12.2023 | Ženska A
  Na Češkem želijo do zmage
  Ženska članska reprezentanca nocoj od 19. uri igra zadnjo tekmo rednega dela lige narodov. To bo tekma 1. in 3. ekipe v skupini B4.
 • 03.12.2023 | Ženska A
  Na Češko po zmago
  Ženska članska reprezentanca je danes prispela na Češko, kjer se bo v torek, 5.12., pomerila z domačinkami na zadnji tekmi rednega dela lige narodov.
 • 01.12.2023 | Ženska A
  Prva zmaga Slovenje v ligi narodov
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na peti tekmi lige narodov v Kopru premagala Bosno in Hercegovino z 2:1 (0:1). Izbranke Saše Kolmana bodo zadnjo tekmo proti Češki v gosteh odigrale v torek.
 • 01.12.2023 | Ženska A
  Danes v Kopru proti Bosni in Hercegovini
  Ženska reprezentanca danes ob 18. uri v Kopru nadaljuje s tekmami v ligi narodov. Na peti tekmi tekmovanja se bo pomerila z Bosno in Hercegovino, s katero je v prvem delu novoustanovljenega tekmovanja remizirala (1:1).
 • 30.11.2023 | Ženska A
  Pripravljene na petkovo tekmo v ligi narodov
  „Reprezentanco Bosne in Hercegovine poznamo s prve tekme. Njihove nogometašice so zelo agresivne, imajo pa v svoji igri precej prostora, ki ga moramo izkoristiti. S pravo igro lahko pridemo do pravih priložnosti in tudi zmagamo lahko,“ je dan pred tekmo povedala reprezentančna vezistka Kaja Korošec.
 • 29.11.2023 | Ženska A
  V Kopru želijo do 1. zmage v ligi narodov
  Pred žensko člansko reprezentanco sta tekmi v novoustanovljeni Uefini ligi narodov. Slovenija se bo najprej v petek, 1.12., ob 18. uri v Kopru pomerila z Bosno in Hercegovino, potem pa reprezentanca potuje na Češko, kjer jo v torek, 5.12., čaka obračun z domačinkami.
 • 24.11.2023 | Ženska A
  Manja, Zala in Lara v polno
  V 2. krogu skupinskega dela lige prvakinj so zaigrale tri slovenske reprezentantke. Lara Prašnikar je odigrala celo tekmo v dresu Eintrachta in z 1:3 klonila proti Barceloni. Kaja Korošec je s Parizom gostovala v Londonu in klonila z 1:4 proti Chelseaju. Kaja je igrala do 61. minute. Do 31. minute pa je igrala kapetanka reprezentance Mateja Zver ob porazu St. Pöltna v Franciji.
 • 18.11.2023 | Ženska A
  Znan seznam članic za tekmi v ligi narodov
  Pred žensko člansko reprezentanco sta še dve tekmi skupinskega dela lige narodov. V Kopru se bo 1.12. pomerila z Bosno in Hercegovino, v torek, 5.12., pa s Češko. Selektor Saša Kolman je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 17.11.2023 | Ženska A
  Mateja Zver za zmago, v polno tudi Zara Kramžar
  V ligi prvakinj sta debitirali Lara Prašnikar in Kaja Korošec, poškodba Nine Kajzba in Lare Ivanuša.

DELI NA