17.05.2012 | A
Birsa in Matavž še tretjič v dobrodelne namene

Slovenska nogometna reprezentanta Valter Birsa in Tim Matavž bosta še tretje leto zapored pomagala pripraviti dobrodelni nogometni spektakel v Biljah pri Novi Gorici, ki bo v petek, 22. junija, ob 17.30. Oba reprezentanta namreč izhajata prav iz nogometnega društva Bilje, s prireditvijo pa organizatorji zbirajo denar za pomoč otrokom v stiski.

Športno društvo Bilje si je posebno mesto v slovenskem športnem svetu izborilo z nogometno šolo za mlade nogometaše od 6. do 18. leta starosti, ki se imenuje po Birsi in Matavžu. Zvezdnika slovenske izbrane vrste sta svoje znanje in spretnost nabirala in urila prav na biljenskem nogometnem igrišču in v ND Bilje.

"Letos poskušamo nadgraditi akciji z minulih let, kot novost smo uvedli možnost prispevanja prek SMS-sporočil. Bistvo akcije ostaja vsako leto isto: da zberemo čim več denarja za otroke, ki ga najbolj potrebujejo, ki v življenju nimajo takšne sreče, kot, denimo, mi," je o akciji dejal Birsa, njegov reprezentančni kolega in na spektaklu selektor nasprotne ekipe Matavž pa je dodal: "Ravno to je to, kar smo si želeli pred tremi leti ob začetku dobrodelne akcije: da nam bo uspelo vsako leto pripraviti ta dobrodelni nogometni turnir, zdaj postaja tradicionalni in to me zelo veseli. Super je, ker sem tudi sam igral v Biljah od mladih nog naprej in me veseli, da lahko tudi na ta način nekaj vrnem klubu."

Letos bo na sporedu tretja zaporedna dobrodelna prireditev. Prvič so dogodek pripravili leta 2010, ko so v organizaciji nogometnega društva Bilje, Nogometne zveze Slovenije (NZS), Fundacije Vrabček upanja in Zveze prijateljev mladine Nova Gorica k obisku pritegnili 1700 obiskovalcev. Lani se je nogometni spektakel še dodatno okrepil na področju prepoznavnosti in dobrodelnosti, prireditev pa je obiskalo 2300 gledalcev, ki so lahko navijali za nogometne ase, smučarje, rokometaše, veslače, glasbenike in druge prepoznavne Slovence.

Letos so uvedli novost, tako da so s pomočjo vseh slovenskih mobilnih operaterjev omogočili pošiljanje dobrodelnih SMS-sporočil v vrednosti 1 evra s ključno besedo ZAOTROKE na številko 1919, ki traja od 14. maja pa do same prireditve. Z njo želijo organizatorji z zdravim pristopom do načina življenja otrokom ponuditi možnost, da svoj prosti čas prebijejo organizirano in v dobri družbi, kjer si na prvovrsten način lahko krepijo telo in duha. Drugi cilj te prireditve pa je po besedah organizatorjev dobrodelnost, torej zbrati čim več finančnih sredstev. Denar gre pomoči potrebnim otrokom v sklopu Zavoda za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti Love Is Universal ter za Fundacijo Vrabček upanja za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori.

Nogometna šola Valterja Birse in Tima Matavža je ambasadorka fundacije Vrabček upanja. Organizatorji načrtujejo, da se bo letošnjega dogodka udeležilo okrog 3000 obiskovalcev, tudi letos pa bodo sodelovala zveneča imena iz sveta športa, kulture (estrade), gospodarstva in politike.

Tekst: STA
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA