18.05.2009 | U15
Bilje spravile Kranj v brezupen položaj


Starejši dečki severnoprimorskega predstavnika Bilj so s teniškim izidom 6:1 premagali zadnjeuvrščeni Kranj, ki se tri kroge pred koncem lahko reši samo s čudežem.

Tekma Bilj in Kranja, ki se je odvijala na zelenici športnega parka v Biljah, za domačo ekipo ni pomenila ničesar več, saj bodo prvenstvo končali nekje na sredini razpredelnice, medtem ko bi Kranj ob čudežnem razpletu lahko še upal na obstanek, vendar ga rezultat 6:1, ki je bil na koncu zapisan na semaforju, skoraj zagotovo obsoja na zadnje mesto.

Gostje iz prestolnice Gorenjske so prišli do prve priložnosti v peti minuti igre. Gašper Jošt bi lahko hitro povedel svoje v vodstvo, vendar je preslabo zaključil globinsko podajo oziroma se je dobro izkazal Jasmin Kurtovič. Biljenci so predli mrežo in nato potisnili goste na svojo polovico ter s prve priložnosti zadeli. Žiga Jarc je na svojo polovici prejel žogo in se v samostojnem sprintu podal po desnem krilu ter centriral v sredino Matevžu Podgorniku, ki je z desnico le preusmeril pot žoge v prazno mrežo.

 

Kranju se je poznalo, da so zelo dobri v napadu, premalo pa skrbijo za zadnjo linijo. Ko so namreč prišli na domačo polovico, so bili vselej nevarni. Bilje so preko Jarca zapravile lepo priložnost, vodstvo pa so povišali spet s strelcem prvega gola Podgornikom. Napadalec je po kotu Mihe Zajca stekel na prvo vratnico in z voleja še v drugo premagal Dejana Pralijo. Zasluženo vodstvo je trajalo slabih deset minut. Z lepi golom je po samostojnem slalomu med domačo obrambo vodstvo znižal Jan Juvan, ki je dokazal, da gre za izjemno tehnično nadarjenega napadalca. Zadetek ni kaj preveč vplival na potek igre, saj se je nadaljeval odprt boj, čeprav je proti koncu domačim začelo zmanjkovati moči. Tik pred sodniškim žvižgom bi lahko videli izenačenje, vendar je žoga s prostega strela z desne strani zadela le prečko.

Po premoru se Biljenci niso zadovoljili z izidom. Kljub rdečemu kartonu Jana Bitežnika, ki je pordečel zaradi dveh rumenih kartonov, se odsotnost enega igralca ni poznala. Jarc je s strelom z levico izenačil tekmovanje v zadevanju okvirja vrat, v 45. minuti pa je bilo že 3:1. Podgornik je poslal predložek z desne, obramba je pozabila na Miho Zupana, ki je z dveh metrov v tretje ukanil Pralijo. Prilike so se na obeh straneh vrstile kot po tekočem traku. Matjaž Ciglič je po dolgih podajah dvakrat zgrešil dve res lepi priložnosti, na drugi strani pa bi lahko Juvan še enkrat zadel, a je diagonalni strel švignil mimo desne vratnice domačega okvirja vrat. V 61. minuti je Zupan z razdalje zaposlil Pralijo, nato pa je Jarc z desnico z volejem v 63. minuti še četrtič zabil žogo v gol. Končnih 6:1 je s svojim drugim golom postavil Jarc, Zupan pa je pred tem dosegel svoj drugi gol, ko sredina ni prekinila podaje v prazen prostor, vezist pa ni imel večjih težav še enkrat poslati žogo čez golovo črto.

Kranj si tako viokega poraza zagotovo ni zaslužil, saj je na ofenzivni ravni pokazal res izvrstno individualno tehniko. Težave so imeli v nespretnosti zadnje linije. S sedmimi točkami so na zadnjem mestu, pred predzadnjo Izolo pa štiri tekme pred koncem (s srečanjem manj) imajo sedaj šest točk zaostanka, kar pomeni, da se lahko le s serijo zmag in porazov konkurentov obdržijo v prvi ligi.

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA