25.07.2011 | U15
Beriču končno uspelo zatresti mrežo

V drugem prvoligaškem krogu v novi sezoni je priložnost za igro dobila deveterica, ki je v 484 minutah enkrat zatresla mrežo. Proti Nafti je zmagoviti zadetek z glavo dosegel Robert Berič.

S tem je mladi napadalec vijoličastih končal svojo agonijo, saj zadnjih nekaj tekem izjemnih akcij ni znal kronati z zadetkom. Tokrat je podaja Agima Ibraimija pred gol Lendavčanov obrodila sadove in 13. minut pred koncem dvoboja je mladi reprezentant Mariborčanom priboril zmago. Še pomembneje je, da se je vrnil med strelce. Ob njem je po poškodbi prvič zaigral Rajko Rep, dvojica pa je priložnost iskala šele v drugem polčasu. Za razliko od rezervistov je Vedran Vinko igral celotno srečanje, a mu poraza z 1:2 na domačih tleh, kljub nekaj obetavnih akcij, ni uspelo preprečiti.

Goričani so doma remizirali z Muro in čeprav gostje niso imeli niti ene priložnosti za zadetek - izenačenje so dosegli po avtogolu (1:1)- so se s prvega gostovanja vrnili s točko, kar je dober obet pred derbijem na Fazaneriji. Miha Mevlja na strani Novogoričanov ter Erik Janža ter Mitja Lotrič na drugi se niso vpisali v statistiko, zato bodo svojo priložnost znova iskali prihodnji konec tedna. Sta pa zato priložnosti zapravila nekdanja reprezentanta Vito Plut in Kris Jogan, ki bi že ob polčasu gostiteljem lahko priigrala izdatnejšo prednost.

Na tekmi med Domžalami in Celjem (1:0) ter Rudarjem in Triglavom (5:0) mladi reprezentanti niso dobili svojih priložnosti - Nikola Tolimir, ki je nekdaj nosil dres reprezentance do 21 let, je v 72. minuti na Stadionu ob Jezeru zadel za 4:0, je pa trojica igrala na Bonifiki.

Boban Jovič ter Matic Fink in kasneje v zadnjih minutah tekme še Adnan Bešič so si na gostovanju priigrali točko (1:1). Fink je v 20. minuti zamudil na dolgi vratnici, do žoge je nekajkrat prišel tudi Jovič, a sta bila oba precej nenevarna, medtem ko Bešič ni dobil dovolj priložnosti, da bi upravičil vlogo napadalca.

Svoje so dodali tudi nogometaši na tujem - tokrat zgolj eden, saj ostali še niso v tekmovalnem ritmu. Kevin Kampl je v tretji nemški ligi soigralcem pomagal do zmage v Darmstadtu (1:0). Na uvodni preizkušnji je odigral vseh 90. minut.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA