28.03.2012 | Futsal AA
Benjamin Melink želi na Tajskem končati reprezentančno kariero

Benjamin Melink je legenda slovenskega futsala. O tem ni dvoma. Za vedno bo ostal zapisan kot prvi igralec, ki ne zbral 100 nastopov za Slovenijo. Pa še ni rekel zadnje, četudi prizna, da razmišlja o reprezentančnem slovesu. Najraje na svetovnem prvenstvu na Tajskem.

Z Benjaminom smo se pogovarjali po prvi tekmi proti Češki, ko je Slovenija slavila zmago z 2:0.
»To je sladka zmaga. A prostora za evforijo pa ni. Pred nami je še ena tekma.«

To bo druga pesem?
»Dejstvo je, da je razlika igrati doma ali v gosteh. Čehi bodo vsekakor skušali narediti vse, da spreobrnejo končni rezultat v svojo korist.«

Kako lahko Slovenija ohrani vozovnico za SP 2012?
»Preprosto. Potrebno je le ohraniti trezno glavo, kot je bila na prvi tekmi v Velenju. Potrebno je igrati, kot da je 0:0. Dobro bi bilo, da zabijemo zadetek. Predvsem pa moramo ostati pri svoji igri.«

V Pragi ne boste v ekipi, prejeli ste parni rumeni karton.
»Niti nisem razmišljal o tem, še manj vedel, da se kartoni prenašajo. Žal mi je, ker me ne bo. Sem pa prepričan, da me bodo mladi fantje z lahkoto nadomestili, povrh vsega še več in hitreje tečejo kot jaz.«

Potem Benjamin nadaljuje:
»Ne bi se rad prenaglil, a verjetno gre moja reprezentančna kariera h koncu. Prihajajo mladi, ne bom več dolgo tu. Rad pa bi, da kariero v reprezentanci končam z nastopom na Tajskem.«

Debitirali ste 27.9. 2003 na domači tekmi proti Makedoniji.
»Prva tekma je bila nekaj posebnega. Prvič sem dobil vpoklic v reprezentanco, občutki so bili izjemni, da lahko igraš za dres z državnim grbom. Potem sta prišli še dve uvrstitvi na EP. Veliko lepega je bilo.«

Za ta veličasten dosežek, 100. nastop, ste bili tudi nagrajeni.
»Vesel sem, ker se je Nogometna zveza Slovenije tako odzvala. A teh 100 nastopov ne bi bilo brez mojih soigralcev.«

Zdi se, da ste spravi Benjamin Melink.
»Saj pride še kaka kriza, a se počutim boljše.

Z zdravjem ste imeli kar nekaj težav.
»Res je. Nočem iskati alibijev, a zbolel sem pred zadnjima dvema pomembnima preizkušnjama. Nisem bil pravi, dolžnik sem. Želim si dati vse od sebe. Igram eno zadnjih tekem za Slovenijo. Kdaj bom dal vse od sebe, če ne sedaj… Mar potem ko bom končal? Takrat bo prepozno! Želim si na svetovno prvenstvo, v Pragi bom držal pesti, da nam uspe!«

Malce za šalo, malce zares – boste dobili za SP tri tedne dopusta?
»Upam, da; sicer bom dal pa odpoved! (smeh)«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 12.04.2024 | Futsal AA
  Evropski in svetovni prvak je bil premočan
  Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
 • 02.04.2024 | Futsal AA
  Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
  Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 27.03.2024 | Futsal AA
  Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
  Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA