16.01.2017 | U18
Benedejčičeva četa ostala brez polfinala

Slovenci so si z dvema neodločenima izidoma in zmago v zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanja zagotovili igranje četrtfinala. Za preboj med polfinaliste so se Benedejčičevi varovanci pomerili s Kazahstanom, ki je z zmago preprečil ponovitev lanskega uspeha, ko so Slovenci osvojili turnir Valentina Granatkina. Slovenske načrte je otežil hitro prejeti zadetek, ob razpoloženem vratarju Ustimenku pa fantje v slovenskem dresu niso uspeli zatresti kazahstanske mreže.

Memorial Valentina Granatkina - četrtfinale:

KAZAHSTAN U18 - SLOVENIJA U18 2:0 (1:0)

Sodniki: G. Anošin, D. Matvejev, M. Gandžajev (RUS).
Strelci: Pajruz (2.), Oral (61./11m)

Kazahstan U18: Ustimenko, Amanžol, Batirkanov, Kuznecov, Kisijapov, Kan, Oral, Pajruz (od 57. Astanov), Sujunov (od 50. Ajtim (od 64. Tuzakbajev)), Žaksilik (od 64. Skvorcov), Sejdakmet. Selektor: Aleksander Kuznecov.
Slovenija U18: Vidovšek, Gorenc, Hodžič, Kryeziu (od 33. Španja), Palamar (od 69. Eržen), Zaletel, Gnezda Čerin, Horvat (od 65. Sokler), Kovačič, Celar, Rogelj. Selektor: Igor Benedejčič.

Četrtfinalni dvoboj se ni pričel po slovenskih željah, saj so Kazahstanci poveli že v drugi minuti srečanja. Po predložku z desne strani igrišča je bil na bližnji vratnici od vratarja Vidovška hitrejši Pajruz, ki je z glavo žogo pospravil v mrežo in Slovence postavil v zaostanek. Benedejčičevi varovanci so prvo nevarnejšo akcijo odigrali v 12. minuti. Vratar Ustimenko je odbil strel Celarja, nato pa je na gol črti zaustavil še poskus Roglja, ki je streljal z bližine. Ob izteku 21. minuti so Slovenci zapretili še enkrat. Prvi udarec je končal v kazahstanskem bloku, v drugo pa je Palamarjev udarec z roba kazenskega prostora zaustavil Ustimenko. Že minuto zatem nov poskus Slovencev. Gnezda Čerin je izvedel nevaren prosti strel z razdalje 20 metrov, a je po stiku s kazahstanskim zidom žoga poletela malce čez gol nasprotnika. V zadnji tretjini polčasa so mladi Slovenci izpeljali še nekaj nevarnih napadov, ki pa niso prinesli izenačenja.

Slovenci so z željo po izenačenju krenili tudi v drugi polčas in v uvodnih minutah pritisnili na polovico Kazahstana. Kar trikrat zapored je streljal Rogelj. V 53. minuti je up Triglava s črte kazenskega prostora sprožil v spodnji desni kot, a je Ustimenko strel zaustavil, nekaj sekund zatem pa se je izkazal še z lepo obrambo. Tretji udarec Gorenjca je poletel čez gol. V 58. minuti pa je slovenski poskus le za las zgrešil levo vratnico. Kazahstanci so prvi nevarnejši napad v drugem polčasu izpeljali v 60. minuti, ko so prišli tudi do najstrožje kazni. Po mnenju sodnika Anošina je Hodžič na robu kazenskega prostora storil prekršek, protesti slovenske ekipe pa niso zalegli k spremembi odločitve. Čeprav je Vidovšek krenil v pravo smer, je bil udarec Orala dovolj natančen, da je zatresel slovensko mrežo. Slovenci so se po drugem zadetku še bolj odprli, a v minutah po golu za 2:0 niso uspeli resneje ogroziti nasprotnega gola. Prostor na polovici Slovenije pa so za enega od nevarnih protinapadov izkoristili Kazahstanci, saj so imeli v 73. minuti veliko priložnost, da dokončno odločijo dvoboj, a je strel z bližine zgrešil okvir gola. Slovenci so prvič po drugem zadetku zapretili v 79. minuti, ko je s 14 metrov meril Eržen, a je žoga zadela enega od domačih branilcev in končala v kotu, po katerem pa ni bilo nevarnosti za nasprotna vrata. Izid se do konca srečanja ni spremenil, Slovenci pa so imeli zadnjo priložnost za zadetek v 90. minuti, ko pa se je po prostem strelu Španje izkazal čuvaj kazahstanske mreže Ustimenko, ki je bil z nekaj obrambami med najbolj zaslužnimi za kazahstansko zmago.

Kapetana Gnezdo Čerina in soigralce zdaj čakata tekmi za razvrstitev med petim in osmim mestom. V sredo, malce čez opoldne, se bo slovenska reprezentanca pomerila z Latvijo, ki je včeraj po izvajanju enajstmetrovk izgubila dvoboj z Grčijo.

Tekst: NZS
Foto: Granatkin.com

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA