Ankaran do visoke zmage, Krško remiziralo z Anžijem

Prvoligaši tudi na nedeljski dan niso počivali. Nekateri od njih so v sklopu priprav opravili tudi dva treninga, štirje klubi pa so odigrali nove pripravljalne obračune. Najbolje je šlo Ankarančanom.

Četa trenerja Vlada Badžima je gostovala pri Dobljanih, zadnje štiri sezone tekmecu v 2. SNL. Čeprav so gostitelji tokratnega srečanja lansko sezono sklenili mesto višje od Ankaran Hrvatinov, so bili Primorci boljši tekmec. Že v osmi minuti je mrežo nekdanjega kluba, član katerega je bil še nekaj tednov nazaj, zatresel Rok Kidrič, izid polčasa pa je postavil Jaffa. Ankaranska enajsterica je v drugem polčasu doživela precej sprememb, a so možje v oranžni opravi dosegli še tri zadetke. V sedmi minuti nadaljevanja je v polno meril Cerovec, visoko zmago pa sta v zadnji četrtini srečanja potrdila Žan Humar in Tim Vodeb. Ankaranska posadka se je po tekmi vnovič odpravila na Koroško, v Slovenj Gradec, kjer so Primorci opravili že prvi del priprav na krstno prvoligaško sezono.

Domžalčani so pred četrtkovim obračun s Floro gostovali v Mariboru, natančneje v Limbušu. Simon Rožman je spočil igralce, ki so v četrtek pričeli srečanje na celjski Areni Petrol, priložnost pa namenil preostalim nogometašem. Dvoboj z bukareškim Dinamom se ni pričel po željah slovenskega pokalnega prvaka, saj so Romuni v 17. minuti že vodili z 2:0. Po golu Hance je v 17. minuti prednost podvojil Nemec in Ajdin Mulalić je moral še drugič po žogo v svojo mrežo. Rumeni so kmalu zatem pritisnili na polovico Dinama ter še pred odmorom tudi izenačil. V 33. minuti je Rom izvedel avt, Žužek pa je potegnil v kazenski prostor in se v nekaj dneh veselil še drugega zadetka. Zgolj štiri minute kasneje je izenačenje prinesla bosansko-hercegovska dvojica. Po kotu Ibričića je bil pred golom Branesca najvišji Faruk Gačan. Po številnih menjavah v drugem polčasu je Dinamo zadel še tretjič, po prodoru in podaji Costacheja pa je Matoševića premagal Rivaldinho, sicer sin nekdanjega brazilskega zvezdnika Rivalda.

Tudi Aluminij, ki je včeraj predstavil še dva novinca, se je v domačem Športnem parku udaril z romunskim prvoligašem. Kidričani so, potem ko so pred dnevi remizirali z Amkar Permom, tesno izgubili z Clujem, edini zadetek na srečanje je dosegel Hamed. Krčani so gostovali v bližnjem Čatežu, kjer so se pomerili z ruskim prvoligašem Anžijem in iztržili remi brez zadetkov.

 

ALUMINIJ - CLUJ 0:1 (0:0)

Strelec: Hamed
Aluminij: Kovačić, Vezjak, Martinović, Čagalj, Aleksić, Petrovič, Muminović, Škoflek, Mesec, Tahiraj, I. Mensah, Janžekovič, Jakšič, Ploj, Krajnc, Nunić, Rogina, Horvat, Ahec, D. Mensah, Vrbanec. Trener: Slobodan Grubor.

 

ROLTEK DOB - ANKARAN HRVATINI 1:5 (0:2)

Strelci: Račić (91'); Kidrič (8'), Jaffa (21'), Cerovec (52'), Humar (73'), Vodeb (83')
Ankaran Hrvatini: Bužan, Pahor, Badžim, Dautović, Gliha, Delgado, Klapan, Cerovec, Primc, Jaffa, Kidrič. Igrali so še: Obrstar, Mate, Humar, Lo, Vodeb, Mihailović, Dennis, Antonio, Picak. Trener: Vlado Badžim.

 

DINAMO BUKAREŠTA - DOMŽALE 3:2 (2:2)

Strelci: Hanca (13'), Nemec (17'), Rivaldinho (80'); Žužek (33'), Gačan (37')
Domžale: Mulalić, Volarič, Klemenčič, Žužek, Jugovar, Ibričić, Žinko, Gačan, Ožbolt, Rom, Batrović. Igrali so še: Matošević, Jarović, Ivkić, Sredojević, Hebaj, Grvala, Huč, Gnezda Čerin. Trener: Simon Rožman.

 

ANŽI MAHAČKALA - KRŠKO 0:0 (0:0)

Krško: Zalokar, Šturm, Krajcer, Dušak, Jakolić, Kovačič, Jovanović, Jurina, Gatarić, Mujan, Mandić. Igrali so še: Urbanč, Nakić, Škrbić, Sokler, Klemenčič. Trener: Stipe Balajić.

 

Tekst: NZS
Foto: NK Ankaran Hrvatini
Video: NK Domžale in Anži FC

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran in Krško brez zadetkov
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov in Krškega so se v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z 0:0.
  • 08.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Krško
    Ankarančani so se v prvem polčasu dobro upirali Mariboru, po dveh visokih porazih pa bodo varovanci Vlada Badžima napadli Krčane, ki bi z zmago tudi formalno potrdili obstanek v prvoligaški druščini.
  • 13.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran do točke v Krškem
    Nogometaši Krškega in Ankarana Hrvatinov so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Ankaran Hrvatini
    Krčane dva dneva po prvi preizkušnji nadaljevanja sezone čaka še prva spomladanska tekma na domačih tleh. V Posavje prihajajo Ankarančani, ki se bodo skušali pobrati po dveh porazih in presenetiti gostitelje.
  • 28.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ankaran in Krško brez zmagovalca
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov in Krškega so se v tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 26.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Krško
    Ankarančani so se v soboto dostojno upirali Mariboru, po treh zaporednih porazih pa bodo varovanci Vlada Badžima napadli Krčane, ki se želijo na Koroškem prav tako vrniti v zmagovalne tirnice.
  • 13.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi tudi v Krškem
    Nogometaši Krškega in Ankarana Hrvatinov so se v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z nedoločenim izidom 2:2 (2:1).
  • 10.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Ankaran Hrvatini
    Edina nedeljska preizkušnja bo odigrana v Posavju. Peti krog prvenstva bodo zaključili Krčani in Ankarančani, ki so se v preteklosti že srečevali v drugoligaški konkurenci, v nedeljo pa se bodo prvič udarili še v PLTS.

DELI NA