30.10.2013 | Ženska A
Anja Milenkovič in soigralke imajo recept za Irke

Danes se s tekmo med Slovenijo in Republiko Irsko v Velenju, obračun se začne ob 17. uri, nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga leta 2015 gosti Kanada. Slovenija ima po dveh tekmah zmago in poraz, igralke na čelu s kapetanko Anjo Milenkovič pa se zavedajo izvrstne priložnosti za dosego novega uspeha.

Sposobne za dober rezultat

»Vzdušje v ekipi je zelo dobro, tako kot vedno. Komaj pa čakamo, da se obračun začne,« je bila dobro razpoložena kapetanka na predvečer obračuna z Irkami, ki so v tem hipu 34. država na Fifini lestvici.

»Zadnja dva dneva smo izkoristili za dobro pripravo in regeneracij po tekmi z Nemkami. Prepričana sem, da smo dobro nared za Irke, želimo pa si, da odigramo izvrstno tekmo in dosežemo dober rezultat,« nadaljuje Anja, potem pa pojasni, kaj bi bil dober izid:

»Predvsem da odigramo dobro, da ponovimo temo s Slovakinjami, kjer smo navdušile z agresivnostjo in borbenostjo ter da upoštevamo navodila, ki nam jih bo pripravil strokovni štab.  Če se vse to uresniči, potem ni izključena niti zmaga!«

Slovenke so Irke videle na delu, zadnji obračun je bil tisti med Hrvaško in Republiko Irsko, 1:1 je bilo na koncu. Kapetanka opozarja na nevarnosti, ki pretijo iz otoškega tabora.

»So ekipa, ki igra zelo agresivno, krasi jih tipičen otoški nogomet. Previdne pa moramo biti tudi ob izvajanju avtov, saj žogo mečejo direktno pred gol.«

In dodaja:
»Predvsem moramo gledati nase ter odigrati tako, kot znamo in zmoremo.«

Anja upa, da bo tudi to pot Velenje podprlo igralke.
»V Velenju smo že igrale, in vsakič je bila dobra podpora. Tudi danes računam na to. Že večkrat se je izkazalo, koliko nam ta podpora v težkih trenutkih pomeni. Tudi proti Nemčiji je bilo tako.«

Danes dopoldan sledi še regeneracijski trening, potem sestanek, za konec pa še individualna priprava vsake posameznice na obračun. Dodatno vabilo ni odveč – še enkrat vsi topol vabljeni v Velenje, obračun z Irkami se prične ob 17. uri!

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA