21.06.2010 | A
Angleži zanikajo spor, Slovenija za Pečnika

 

Frank Lampard je na današnji novinarski konferenci zanikal, da bi bil v angleški reprezentanci spor, na njegovo žalost pa ga je demantiral kar njegov selektor, ki je priznal, da v moštvu Albiona nekaj slabe volje.

Ostri Capello

"V moštvu imam enega ali dva nezadovoljna igralca, večina pa je povsem zadovoljna," je pred mediji povedal Don Fabio, ki se je očitno med svetovnim prvenstvom odločil za drugo 'taktiko', če lahko tako rečemo pranju 'umazanega perila' pred javnostjo. Tako naj bi Capello po poročanju otoških medijev med drugim povedal, da je naredil napako s tem, ko je prevzel angleško izbrano vrsto ter tako izgubil dve leti, za ekipo, katero je selekcioniral sam, pa je povedal, da nima duše in idej. Ob podobnih izjavah Capella precej prazno izzvenijo tudi besede angleških funkcionarjev, ki so Capella javno podprli, medtem pa v medijih že krožijo imena njegovih naslednikov. Tako bo naprimer sloviti Roy Hodgson počakal na tekmo s Slovenijo preden bi utegnil prevzeti trenerski stolček v Liverpoolu.

V drugi 'rog' pa medtem trobi Frank Lampard, ki prepričuje javnost, da je v angleškem taboru slaba volja zgolj zaradi rezultatov in ne zaradi porušenih medsebojnih odnosov. "Ni bilo nobenega kriznega sestanka, saj po njem ni niti potrebe. Kot je to običajno smo imeli sestanek, kjer smo analizirali tekmo z Alžirijo," je famozni sestanek obrazložil Lampard in dodal: "Vsi igralci spoštujemo selektorja in verjamem, da tudi on spoštuje vse nas. Stojimo skupaj in naša želja je zaigrati proti Sloveniji, jih premagati in se uvrstiti v naslednji del tekmovanja."

Keku več vprašanj o Angležih kot o Slovencih

Sicer pa je danes zadnji trening v Johannesburgu opravila tudi slovenska reprezentanca. Matjaž Kek je tokrat vadil za zaprtimi vrati, saj je uigraval taktične različice za sredino tekmo. Po posebnem programu je tokrat treniral Marko Šuler, ki še čuti močne bolečine v zadnjem delu prsnega koša, selektor Kek pa je na novinarski konferenci povedal, da bo v primeru nenastopa Šulerja zaigral Matej Mavrič. "No, pa sem povedal nekaj česar navadno ne počnem," se je nasmehnil Kek in nadaljeval v šaljivem tonu: "Ampak, če vem da bo pri Angležih zaigral Upson, potem lahko tudi jaz Capellu razkrijem, da bo igral Mavrič"

Keku pa ni bilo pretirano do smeha v prvem delu novinarske konference, ko so ga z vprašanji na račun nasprtonika zasuli predvsem angleški mediji. Najprej se je slovenski selektor elegantno in v svojem slogu izognil komentiranju angleške izbrane vrste, ter pozornost preusmeril na Slovenijo. Ker pa tudi to ni bilo dovolj, je Kek novinarje opomnil, da so v slovenskem taboru: "Pričakoval sem, da bo danes ogromno predstavnikov angleške sedme sile, toda zavedajte se, da ste na novinarski konferenci Nogometne zveze Slovenije in tukaj smo, da se pogovarjamo o slovenski izbrani vrsti. Kot sem že povedal, ne bom ocenjeval in komentiral potez Angležev, sam se moram osredotočati na svojo ekipo."

Nekaj dni po tekmi z Američani, ko je ta tekma že pospravljena v zgodovino, pa je še bolj jasno stanje Nejca Pečnika, ki je že na zdravljenju v domovini. Pečnik je imel to srečo v nesreči, da bo poškodbo moč zdraviti konzervativno, brez operacije. "Pozdravite Nejca v imenu celotne reprezentance," je v občutno spremenjenem tonu povedal Kek, ter vidno žalosten nadaljeval: "Nejc je tisti, ki nas je kar malo 'zadolžil', saj je prav on tekel nazaj, da bi prekinil nasprotni napad ZDA, ob tem pa se je zgodilo, kar se je žal zgodilo. Njegova volja in njegova pozitivna energija bosta dodatni motiv za vse nas."

Slovenci se sicer v torek odpravljajo v Port Elizabeth, kjer bodo ob 16.30 uri trenirali na pomožnem igrišču, po katerem bo še zadnjič pred tekmo selektor Kek sedel pred sedmo silo.

Tekst: NZS/MaK
Foto: MC NZS.si/MaK

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.
 • 22.01.2024 | A
  Mlakar stopnjuje strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.

DELI NA