05.05.2014 | Ženska A
Ameriški dvojec za odločen boj s Hrvaško

Danes se bo zbrala ženska članska vrsta. Varovanke selektorja Damirja Roba čaka v četrtek, 8.5. ob 17. uri, kvalifikacijska tekma za SP 2015. Na Ptuju se bodo Slovenke v 6. tekmi kvalifikacij pomerile s Hrvaško. Naša izbrana vrsta ima v skupini 1 tri točke, Hrvaška pa je na 6. mestu z eno točko.

Kvalifikacije za SP 2015, 6. krog, Ptuj, 8.5.
Slovenija – Hrvaška (17.00)

Selektor Damir Rob ima pred nadaljevanjem kvalifikacij nekaj težav pri sestavi ekipe.
»Zaradi šolskih obveznosti (mature) in poškodb je bilo nekaj odpovedi. To je normalen pojav. Prepričan sem, da bodo igralke, ki bodo poklicane, opravičile zaupanje. Na pripravah na Hrvaškem se poškodovala Larissa Šoronda, namesto nje je poziv dobila Lucija Kos. Nastop Manje Benak je prav tako pod velikim vprašajem. Najbolj pa sem vesel, ker bosta z nami po dolgi odsotnosti zaradi študija v ZDA Dominika Čonč in Pamela Begič. Obe igralki kažeta neverjetno željo po igranju v reprezentanci in dresu z državnim grbom, kljub temu da prihajata domov na dopust.«

V zadnjih tednih je imela največ zdravstvenih težav Manja Benak.
»Z Manjo sva se večkrat slišala, počasi začenja s treningi z žogo na Madžarskem. V tem hipu ne bi bilo smiselno nobeno tveganje in prehitevanje časa. Kljub temu da je Manja nenadomestljiva in pravi steber naše obrambe. Zelo malo je možnosti, da bi Benakova nastopila.«

Kljub tem težavam pa se Slovenke spogledujejo z zmago.
»Tekme s Hrvaško so vedno nekaj posebnega. Do sedaj sem imel dvakrat priložnost igrati proti Hrvaški, v kvalifikacijah in turnirju, obakrat smo zmagali, lepo bi bilo nadaljevati v tem slogu. Ne mislim pa nalagati nobenega dodatnega bremena igralkam. Taka tekma ni breme, ampak priložnost, da se dokaže, da zmage v zadnjem času proti Hrvaški niso bile slučajnost. Najslabša stvar, ki jo zdaj lahko naredimo, je ta, da mislimo, da je tekma že dobljena. Prepričan sem, da bo v tej  tekmi odločilna večja želja za zmago in kot selektor želim le, da bo to pri mojih igralkah.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA