16.10.2021 | Prva liga Telemach
Alvir odločil v Mariboru

Maribor - Kalcer Radomlje 1:0 (1:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Glažar, Gabrovec, Skok.
* Strelec: 1:0 Alvir (45.).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Repas (od 78. Makoumbou), Alvir, Požeg Vancaš (od 78. Šturm), Sellouki (od 64. Žugelj), Mudrinski.
* Radomlje: Marjanović, Pogačar (od 59. Varga), Guček, Mužek, Primc (od 70. Blaić), Žulj, Nuhanović (od 70. Cerar), Zabukovnik, Kregar (od 70. Guzina), Božić, Šarić (od 90. Petek).
* Rumeni kartoni: Žugelj; Božić, Kregar.
* Rdeči karton: /.

V Ljudskem vrtu sta se srečali ekipi, ki sta v prvi ligi na zadnjih šestih tekmah zbrali najmanj točk. Radomlje so v tem obdobju zbrale štiri točke (vse na zadnjih dveh tekmah), Maribor, ki je bil v nizu treh tekem brez poraza, pa šest. Bolj zadovoljni so s tekme, na kateri je zadnjič vlogo sodnika odpravljal Roman Glažar, odšli Štajerci. Odločil je zadetek Marka Alvirja ob koncu prvega polčasa.

Maribor, ki je v Ljudskem vrtu dobil še peto prvoligaško tekmo proti Radomljam, je vsaj začasno skočil na tretje mesto, Radomlje ostajajo zadnje.

Mariborčani so se večino prvega polčasa kar mučili z zaprto igro tekmeca, eden bolj aktivnih v iskanju lukenj v strnjeni obrambi gostov je bil Ognjen Mudrinski, ki je streljal kmalu po začetku tekme, potem v 18. minuti, ko je njegov poskus ubranil Darko Marjanović, v 41. minuti pa je meril še malce premalo natančno s strelom z glavo.

So pa gosti, ki niso bili posebej nevarni, dobili zadetek v izdihljajih polčasa, ko je Martin Milec najprej z desne strani podal na drugo stran do Rudija Požega Vancaša, ta pa je z leve strani kazenskega prostora na kratko podal pred gol, kjer je bil Marko Alvir in žogo poslal pod prečko za vodstvo z 1:0.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili domači nevarnejši, v 51. minuti je znova z glavo meril Mudrinski, na mestu pa je bil Marjanović. Nekaj trenutkov zatem so nase opozorili tudi Radomljani, toda na koncu ostali brez pravega nevarnega strela.

Mudrinski bi lahko v 53. minuti podvojil prednost, a je zadel Marka Žulja, sicer pa se je nato dogajanje malce umirilo, občasno so gledalci videli kak preblisk Maribora, v 80. minuti pa tudi strel Žulja, s katerim pa Ažbe Jug ni imel nikakršnih težav.

V 84. minuti je Milec poskusil z desne strani, toda žogo poslal mimo nasprotne vratnice, kot se je izkazalo, je bila to tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Maribor bo v 14. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Sežani, Radomlje pa bodo gostile Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.10.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Radomlje
    Podprvak pričakuje novinca med elito. Lahko Radomljani presenetijo vijoličaste?

DELI NA