15.03.2011 | U15
27 reprezentantov doseglo 6 zadetkov
Tokratni konec tedna je bil uspešnejši od preteklega, saj so mladi perspektivni reprezentanti v 2169 minutah, kolikor so jim jih namenili njihovi trenerji, dosegli šest zadetkov, sedmerica pa se je v statistiko vpisala zaradi rumenega kartona.

Največ priložnosti so dobili varovanci selektorja Boruta Jarca (U19), saj je svoje izkušnje nabirala kar osemnajsterica, enajst reprezentantov selekcije do 21 let, poleg Kavčičevih fantov pa so priložnost dočakali tudi trije reprezentanti selekcije do 18 let.

Sedmerica je tokrat nastopila na prvoligaških zelenicah, le dvojica pa se je v 22. krogu veselila zmage. Do točke so se dokopali tudi oslabljeni nogometaši HIT Gorice. Tako Miha in Nejc Mevlja kot tudi Matija Širok so moštvu na domačem terenu skušali prinesti zmago, a bili pri tem neuspešni. Gorica je remizirala s Celjani (1:1), ki so v tej sezoni povsem bleda ekipa tega, kar so bili nekoč. Dvoboj Nafte in Domžal je zmagovalca prinesel šele v zaključku dvoboja, Vedran Vinko, ki je v 18. minuti z 18 metrov z desne strani natančno meril in prispeval gol za izenačenje na 1:1 (ob zaključku tekme pa zapravil priložnost s strelom z glavo), pa je na koncu moral priznati premoč Jerneju Smukavcu in njegovim soigralcem. Slednji je v 73. minuti zamenjal Pekiča, osem minut kasneje pa se je z rumenim kartonom vpisal v statistiko. Na srečanju Rudarja in Kopra se je veselil Miha Blažič (0:1), ki je bil na Mestnem stadionu ob Jezeru že v 28. minuti kaznovan.

Drugoligaške zelenice so ponudile priložnost osmerici. Erik Janža in Mitja Lotrič sta se veselila zmage nad Dravinjo (0:1), Prekmurca sta odigrala celo srečanje oz. je trener Lotriča na klop potegnil sredi drugega polčasa. V statistiko se je vpisal le Janža in še to z rumenim kartonom. Matej Pučko je na gostovanju v Krškem odnesel točke (0:2), trener Aluminija pa ga je na igrišče poslal kot rezervista v 63. minuti. Matic Fink, Antonio Mlinar Delamea in Filip Valenčič so si priigrali zgolj remi proti Šenčurju (2:2). Trojica je na igrišču odigrala celotno srečanje, Mlinar Delamea pa je v 84. Minuti izenačil na 2:2. Na Mestnem stadionu na Ptuju sta priložnost dobila Semir Spahič in Denis Purger, a več kot izenačenja njuno moštvo ni uspelo iztržiti.

V mladinski ligi se je kar nekaj dvobojev končalo brez zmagovalca, spet druga prizorišča so postregla z veliko zadetki in zmagovalci, ki so bili očitno prevelik zalogaj za tokratne poražence. Gorica se je veselila kar s petimi goli naskoka nad Domžalami (7:2), kratko pa je potegnil tudi Gaber Dobrovoljc, sicer reprezentant do 19 let, ki je bil sredi tekme kaznovan s kartonom. Se je pa v Celju veselil Rok Prevolšek. Kljub temu, da je prejel dva zadetka, je njegovo moštvo slavilo proti Kopru s 6:2. Oba zadetka za Koper je prispeval Leo Štulac v 60. In kasneje še v 63. minuti, obenem pa tudi porumenel. Manj efektiven je bil Matej Palčič, ki ni mogel preprečiti blamaže na Štajerskem. Aluminij je kar s 5:0 odpravil Jarenino, prvi zadetek na srečanju pa je prispeval Matej Pučko. V 19. krogu mladinske lige so nastopili še Edin Čolič v dresu Maribora, ki je z zmago nad Dravogradom ohranil prednost pred zasledovalci, Mateo Barukčič, Urban Haložan, Dejan Trifkovič in Gregor Bajde v dresu Brava, ki je na gostovanju pri Interblocku iztržil remi (1:1). Svoje sta dodala tudi Gregor Zamernik in Rok Baskera, ki sta se prav tako morala zadovoljiti samo s točko proti Dravi (2:2). Medtem ko sta oba porumenela, je Baskera Celjane v 19. minuti popeljal do vodstva.

Edini, ki je dočakal svojo priložnost in se kali na tujem je bil Dejan Lazarevič, ki je v drugi italijanski ligi odigral 67 minut , ostali so tokrat tekme spremljali s klopi ali s tribune.

Tekst: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA