15.01.2009 | NZS
23. seja IO NZS potrdila sklic Skupščine

Izvršniki Nogometne zveze Slovenije so se danes zbrali na 23. seji IO v prostorih poslovne stavbe Hypo Group Alpe Adria, kjer so v eni izmed desetih točk dnevnega reda sklicali volilno Skupščino NZS. O predsedniku Nogometne zveze Slovenije se bo odločalo 20. februarja, zadnji rok za vlogo predsedniških kandidatur pa je 5. februar. Kandidati bodo objavljeni 9. februarja.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 23. seji obravnaval naslednji dnevni red:

1.  Realizacija  sklepov 22.seje IO NZS (27.10.2008)
2.  Poročilo o delovanju ZNTS
3.  Grassroots poročilo
4. Sklepi za tekmovanja v ligah v organizaciji NZS v mladinskih kategorijah (dopolnitve)
5. Infrastrukturni kriteriji za 2.SML/SKL in  U-14 (lige NZS)
6.  Koledar tekmovanj lig NZS- mlajše in ženske kategorije (sprememba za spomlad 2009)
7. Statut NZS - informacija
8.  Volilna skupščina NZS
                  a/ sklic Skupščine ter predlog dnevnega reda
                  b/ sklep o razpisu volitev
                  c/ imenovanje volilne komisije
                  d/ sestav skupščine NZS v letu 2009
9.  Licenciranje klubov : administrativno-kadrovski kriterij (glavni trener K.09)
10. Vprašanja in pobude

Predsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije, dr. Rudi Bračič, je predstavil nov način podeljevanja licenc, na podlagi točk, pridobljenih po različnih kriterijih. Leta 2008 je bilo tako v Slovenije 1236 trenerjev velikega nogometa in 134 trenerjev malega nogometa, od tega kar 167 trenerjev velikega nogometa z licenco PRO. Sprejete so bile tudi spremembe administrativno-kadrovskega kriterija za licenciranje klubov  v okviru 9. točke dnevnega reda.

Grassroots postaja eden bolj pomembnih projektov na področju razvoja nogometne igre, zato se je IO seznanil s potekom programa in dela pri nas ter vsemi izzivi, ki nogometne delavce čakajo v prihodnje, vse z željo, da bi popularizirali igro ter vanjo vključili čim več mladostnikov. S programom izobraževanja želimo nogomet dvigniti na višji družbeni nivo, število registriranih nogometašev pa na 2,5% prebivalstva (kar je še vedno malo v primerjavi z nogometno razvitimi evropskimi državami, kjer se ta številka giblje med 5,5 in 7%). To nam bo uspelo s povečanim številom aktivnosti in promocijo, z enakopravnim obravnavanjem vseh, z izobraževanjem otrok po starostnih skupinah, z izobraževanjem voditeljev in inštruktorjev ter pod kvalitetnim nadzorom UEFE. Svoje poglede so izrazili tudi predsedniki MNZjev, ki se v večini strinjajo, da je z veliko angažiranostjo vseh vpletenih, program kvaliteten in bo uspel.

Dopolnitve za tekmovanja v organizaciji NZS v mladinskih kategorijah in infrastrukturni kriteriji bodo obravnavani na naslednji seji.  

Koledar tekmovanj je doživel nekaj sprememb predvsem zaradi uspeha slovenske kadetske in mladinske reprezentance, ki sta se uvrstili v Elite round kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Tudi v 1.SŽNL so bile spremembe potrebne zaradi spremenjenega termina mednarodnih tekem.  

Statut NZS, ki je že dalj časa v pripravi, je sedaj usklajen s statutarnimi zahtevami Mednarodne ter Evropske nogometne zveze (FIFA in UEFA). V nadaljno obravnavo ga bodo prejele tudi posamezne Medobčinske nogometne zveze, potrditi pa ga mora tudi upravna enota.

Poleg tega je IO sprejela vse potrebne sklepe pred volitvami v organe NZS, ki bodo 20. 2. 2009 – sklep o sklicu skupščine, sklep o razpisu volitev, sklep o imenovanju volilne komisije in sklep o sestavu Skupščine NZS v letu 2009. 

SORODNE NOVICE

 • 20.11.2020 | NZS
  Nogomet in podjetništvo: Raziskava pokazala interes nogometašev za podjetništvo
  Julija je v sklopu evropskega projekta SPORT-ENT (Šport in podjetništvo) potekala mednarodna raziskava med 395 nogometaši, ki je igralcem zastavila številna vprašanja o njihovem odnosu do njihove druge karierne poti.
 • 06.11.2020 | NZS
  Tekmovanje v 1. SFL se nadaljuje, 2. SNL in ostala tekmovanja prekinjena do 2021
  Vlada RS je na včerajšnji dopisni seji sprejela spremembe omejitvam za zajezitev epidemije novega koronavirusa. Z današnjim dnem je namreč na seznamu izjem pri poklicnem in vrhunskem športu tudi futsal, po sestanku s klubi 2. SNL pa se v letošnjem letu dokončno prekinja prvenstvo v 2. SNL, NZS pa je enako odločitev sprejela tudi za ostala nižjeligaška tekmovanja pod svojim okriljem.
 • 27.10.2020 | NZS
  Predsednik NZS bo IO predlagal razrešitev Glihe
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je odločil, da po opravljenih razgovorih in pridobljenih informacijah v povezavi z mlado reprezentanco Slovenije, Izvršnem odboru NZS predlaga razrešitev Primoža Glihe z mesta selektorja mlade reprezentance do 21 let.
 • 26.10.2020 | NZS
  Radenko Mijatović še štiri leta predsednik NZS
  Radenko Mijatović bo tudi v naslednjih štirih letih predsednik Nogometne zveze Slovenije. Edini predsedniški kandidat je na današnji volilni skupščini, ki je potekala virtualno, dobil 27 glasov, kolikor jih je tudi glasovalo.
 • 25.10.2020 | NZS
  V ponedeljek volitve za predsednika NZS
  Nogometna zveza Slovenije bo v ponedeljek izpeljala volilno skupščino za predsednika in podpredsednike NZS. Aktualnemu predsedniku Radenku Mijatoviću se izteka prvi mandat na čelu NZS, na ponedeljkovih volitvah je Mijatović edini predsedniški kandidat, medtem ko se za mesta štirih podpredsednikov poteguje pet kandidatov.
 • 23.10.2020 | NZS
  Prekinjeni prvenstvi v 2. SNL in 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL. Obe tekmovanju sta tako do nadaljnjega prekinjeni. 
 • 21.10.2020 | NZS
  Nadaljevanje tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije
  Vlada Republike Slovenije je na torkovi večerni seji sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti. Pod okriljem NZS se v skladu z odlokom nadaljujejo štiri tekmovanja, vsa brez gledalcev.
 • 16.10.2020 | NZS
  Volitve 2020: Volilna komisija NZS objavila seznam kandidatur
  Volilna komisija NZS je na svoji 2. seji obravnavala prispele kandidature za prihajajoče volitve za predsednika in podpredsednike Nogometne zveze Slovenije. Za mesto predsednika NZS se poteguje en kandidat, medtem ko za štiri podpredsedniška mesta kandidira pet kandidatov.
 • 16.10.2020 | NZS
  Komisija za pritožbe Aluminiju vrnila dve točki
  NK Aluminij je vložil pritožbo zoper sklep disciplinskega sodnika, s katerim je bila klubu zaradi neupravičenega izostanka s tekme Maribor : Aluminij, ki bi se morala odigrati 23. 8. 2020 izrečena kazen odvzema 2 (dveh) točk in denarna kazen v višini 1.500 EUR. NK Aluminij se je zoper sklep pritožil v delu, ki se nanaša na izrek kazni odvzema 2 (dveh) točk.
 • 29.09.2020 | NZS
  Svetovni dan srca: S srcem prepreči bolezni srca in ožilja
  Nogometna zveza Slovenije tudi letos podpira Svetovni dan srca. Geslo letošnjega svetovnega dneva srca nas spodbuja, da skušamo preprečevati nastanek bolezni srca in ožilja oziroma, da se te pojavijo čim kasneje v življenju.

DELI NA