27.11.2016 | 1. SŽNL
Olimpija bi rada prezimila na vrhu

Z 12. krogom se končuje jesenski del SŽNL. Olimpija odhaja v Velesovo po potrditev 1. mesta, Beltinčanke doma gostijo Ajdovke. Derbija kroga se igrata v Velenju in Radomljah. Obračun med Ankaranom in Krimom bo 5. marca.

SŽNL, 12. krog, 27.11.
Velesovo – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Teleing GMT Beltinci – Ajdovščina (13.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Fužinar (14.00)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor (14.00)

5.3.
ŽNK Ankaran – ŽNK Krim (15.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Natalija Golob (ŽNK Olimpija) 27
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 25
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 24
Anisa Rola (ŽNK Maribor) 16
Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 14

Velesovo – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)

Ljubljančanke so absolutne favoritinje obračuna in pravi mali čudež bi bil, da točke ne bi odšle v glavno mesto. S to zmago pa bi Olimpija postala jesenski prvak. Zgodilo pa bi se prvič po petih letih, da ne bi pomladi na vrhu pričakale Pomurke. Povejmo še to, da bo to zadnja tekma Lare Ivanuše v dresu Olimpije. Ivanuša se seli na Švedsko, kjer bo po novem igrala v dresu ekipe Kvarnsvedensa.

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpija Ljubljana:
„Pred nami je zadnje dejanje jesenskega dela. Naš cilj je, da prezimimo na vrhu. To so si dekleta tudi zaslužila z dobrim in trdim delom.“

ŽNK Teleing GMT Beltinci – Ajdovščina (13.00)

Tudi Pomurke so nesporne favoritinje tekme na domačem terenu, v goste jih prihaja zadnjeuvrščena Ajdovščina. Trener Nuša Ladinek zahteva od svojih varovank resen pristop, gostjam pa je jasno, da se lahko na takih tekmah veliko naučijo. Domača ekipa premore 1. napad lige (93 golov v prvih 11 krogih).

Nuša Ladinek, trenerka ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Pred nami je še zadnja tekma jesenskega dela prvenstva. Želim si, da bi vseh 90 minut odigrali atraktivno ter v visokem tempu, predvsem pa, da bi igralke uživale v igri.“

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
„Na gostovanje v Beltince se odpravljamo neobremenjeni z rezultatom, kljub temu pa se želimo proti visoko favoriziranemu nasprotniku prikazati v najboljši možni luči. Težko bo, a tudi taksne tekme so priložnost za učenje.“

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Fužinar (14.00)
V prvem delu prvenstva so se na medsebojni tekmi veselile Radomljanke, ki pa imajo zelo zdesetkano zasedbo. To bodo skušale izkoristiti Korošice, ki imajo ob tekmi manj pet točk zaostanka na lestvici. Radomlje so 3. (21), Fužinar pa 5. (16).

Davor Previšić, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Poškodbe nam pač ne prizanašajo, a vseeno bomo šli pošteno v lov na nove točke. Pričakujemo težko tekmo. Če bodo punce izkoristile svoj potencial in realizirale svoje priložnosti, ki si jih skozi tekmo ustvarijo, bomo prišli do želenih točk. Tokrat je favorit ŽNK Fužinar“

Dragoljub Živadinovič, trener Fužinarja:
„V Radomlje gremo zelo optimistično razpoloženi. Zadnje čase igramo zelo dobro in smo v dokaj kompletni postavi. V ekipi vlada dobro vzdušje, na današnji tekmi pa nimamo kaj izgubiti. Ekipo Radomelj zelo spoštujemo.“

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor (14.00)

Pravi sosedski obračun nas čaka v Velenju, kjer četrtouvrščene domačinke igrajo proti mestu slabšim tekmicam. Domačinkam to mesto ni po godu, ciljajo na mesto višje. Da bi lažje tja, bo treba najprej ponoviti jesenski uspeh, ko so v Mariboru slavile zmago s 4:2.

Ekipi ne bosta v popolni zasedbi. V domači vrsti bo manjkala kaznovana Tatjana Stanić, pri gostjah pa takisto zaradi kazni kartonov ne bo Maruše Česnik.

Milan Petrovič, trener ŽNK Rudar Škale:
„Če na kratko naredimo analizo dosedanjega dela prvenstva, smo lahki več kot zadovoljni. Klub je v zelo negotovem obdobju preživel. Prizadevno delo vodilnih ljudi je omogočilo delovanje kluba. Dekleta so s svojo požrtvovalnostjo, odgovornostjo in enotnostjo na treningih in tekmah prinesle vsem veliko zadovoljstva. Možnosti za razvoj je še veliko. Z uvrstitvijo v polfinale pokala smo že izpolnili enega od dveh velikih ciljev v tej sezoni. Drugi, uvrstitev na končno 3. mesto v DP je še pred nami. Zadnja tekma je še ena priložnost več, da se drugemu cilju se približamo.“

Marinko Šarkezi, trener ŽNK Maribor:
„Ta tekma nam je prišla v nepravem trenutku, vendar jo vseeno moramo odigrati. Spoštujemo nasprotnika, zato gremo v Velenje odigrati eno dobro tekmo.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke, v ponedeljek derbi
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA