10.11.2018 | 1. SŽNL
Mariborčanke v Radomlje po točke za 4. mesto

Še trije krogi nas ločijo do konca jeseni, v nedeljo se na zelenicah v SŽNL igra 10. krog tekmovanja. Tekme so na sporedu v Radomljah, Velesovem, Ljubljani in Ajdovščini. V Radomljah Maribor lovi mesto med prvo četverico, v Ljubljani pa se igra mestni derbi, Ajdovščina lovi primorski derbi.

SŽNL, 10. krog, 11.11.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Telemach GMT Beltinci (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Olimpija Ljubljana (14.00)
ŽNK Ajdovščina – ŽNK Ankaran Obala (14.00)

Prepoved igranja na tekmah 10. kroga:
Raffaella Di Centa (ŽNK Ankaran Obal)
Jera Rogelj (ŽNK Cerklje)

Lestvica strelk:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 17
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 13
Manja Rogan (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 11
Zala Kuštrin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 11
Tjaša Tibaut (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 11

Prebiti gorenjsko obrambo

Pomurke odhajajo na Gorenjsko, kjer želijo do 10. zmage. Niso pa v taboru vodilne ekipe SŽNL pozabili, da so pred dobrim letom „le“ s 4:0 slavili na Gorenjskem.

"V tekmo moramo iti resno, tako kot v vsako do sedaj. Na Gorenjsko odhajamo po tri točke. Želimo si velikega števila zadetkov, zato bomo morale biti zbrane, saj vemo, da tekma ne bo enostavna. Domačinke se znajo braniti, kot sem že dejala, pa bomo morale biti tudi zato zelo zbrane v zaključku akcij. Previdne bomo morale biti tudi v fazi obrambe, saj so nasprotnice nevarne preko protinapadov,“ pred nedeljskim gostovanjem za klubsko spletno stran razmišlja Neli Hofman. Domačinke doma v tej sezoni še nimajo zmage, z disciplinirano in požrtovalno igro pa bodo skušale čim dlje kljubovati favoriziranim gostjam.

3. krog preobrat za obe vrsti

Varovanke trenerja Petra Kristana niso pozabile 3. kroga domačega prvenstva, krimovke so jih šokirale s 4:5, ko so med 75. in 90. minuto vodstvo Olimpije spreobrnile v svojo korist 3:5! Po tem obračunu so zmajčice nanizale štiri zmage in poraz, tekmo z Radomljami je bila prestavljena. Poraz proti Krimu je bila tudi zadnja tekma, predno se je Olimpiji spet pridružila izkušena vratarka Jadranka Zilić.

Tudi za krimovke je bila tekma 3. kroga proti Olimpiji prelomna – v sedmih tekmah so zabeležile štiri zmage, remija in en poraz (0:10 proti Pomurkam), pa še ta zadnji bi bil lahko bistveno nižji, če bi se Ljubljančanke odločile za totalno obrambo. Pa se niso, v Pomurje so prišle igrat nogomet. To pa želijo tudi v 10. krogu SŽNL. Ekipi bosta v popolnih zasedbah.

Točke za 4. mesto

Dobra nogometna predstava se obeta v Radomljah, kjer gostujejo Mariborčanke. Ekipi gojita bogat nogomet, v obeh sredinah pa precej pozornosti namenijo vzdušju in počutju igralk. Jesenski medsebojni obračun so dobile Radomljanke (4:1).

Domačinke bodo verjetno brez Nike Šapek, ki je na reprezentančni akciji obnovila poškodbo mišice. Gostje težav s sestavo ekipe nimajo, trener Marinko Šarkezi se nadeja, da bo v ekipi tudi izkušena Anisa Rola.

„Pričakujemo težko tekmo, vemo, da imajo nasprotnice kakovostno ekipo. V obrambi moramo strniti vrste in preprečiti te prepoceni zadetke, ki jih velikokrat dobimo. V napadu bo pa pomembno, da ostanemo zbrane v zaključku in izkoristimo priložnosti. V nedeljo moramo iskati točke, če želimo v razigravanju igrati med prvimi štirimi ekipami,“ Anisa Rola v napovedi tekme ne skriva ambicij. Adutinja Mariborčank bo zagotovo tudi vratarka Eva Vamberger, ki je v tej sezoni zelo konstantna.

Derbi začelja bo v Ajdovščini, kjer 9. Ankaran Obala gostuje pri 10. uvrščeni Ajdovščini. Statistika pravi, da je to že 7. medsebojna tekma, šest jih je pripadlo ekipi z Obale, le prav v sezoni 2016/2017 Ajdovkam.

Še nekaj številk:

- Ajdovščina, ŽNK Maribor in ŽNK Telemach GMT Beltinci so devet tekem brez remija
- na šestih tekmah v tej sezoni je zmagovalna ekipa dosegla dvomestno število golov
- Neli Hofman in Vanesa Kozina sta po osemkrat vstopili v igro kot menjavi

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Moje-lece.si Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke, v ponedeljek derbi
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA