18.11.2018 | 1. SŽNL
Derbi v Bratoncih, Mariborčanke proti tradiciji

Pred nami sta še dva kroga SŽNL v koledarskem letu 2018, 11. krog pa nam prinaša derbi vodilnih v Bratoncih, ŽNK Telemach GMT Beltinci gosti ŽNK Moje-lece.si Radomlje. V Mariboru gostuje ŽNK Ankaran Obala, pri Krim Rolljetu Ajdovke, pri Olimpiji pa ŽNK Cerklje.

SŽNL, 11. krog, 18.11.
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (11.00)
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran Obala (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – Ajdovščina (14.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje (14.00)

Lestvica strelk:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 20
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 13
Manja Rogan (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 12
Tjaša Tibaut (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 12
Zala Kuštrin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 11

Potrdile bi naslov

Pomurke so superiorne, 10 tekem, 10 zmag, vrh lestvice. Danes še zadnjič igrajo doma, v svojem zmagovitem stilu pa bi rade to tudi sklenile.

„V obračun z Radomljami vstopamo samozavestno in borbeno, predvsem pa z željo, da se predstavimo z lepim nogometom in z dobro predstavo potrdimo naslov jesenskih prvakinj ter se s tem še bolj utrdimo na vrhu lestvice,“ za klubsko spletno stran pove Špela Rozmarič, ki bo vnovič pomemben adut v igri in zasedbi vrste trenerke Nuše Ladinek.

Gradijo na 2. polčasu s prvega derbija

Radomljanke so računale, da bodo tekmo proti Pomurkam čakale bližje prvouvrščeni zasedbi (Pomurke imajo 30 točk, Radomljanke 19), a so v 10. krogu izgubile proti Mariborčankam. To je arhivirano in pozabljeno, v Radomljah gledajo dalje. Nenazadnje – v parih dneh sta tu dve novi preizkušnji: danes ŽNK Telemach GMT Beltinci, v sredo, 21.11., še zaostala tekma z ŽNK Olimpijo.

„Kljub temu da je Pomurje suvereno na vrhu lestvice, smo v letošnji sezoni že dokazali, da se lahko enakovredno kosamo z njimi. V mislih imam predvsem drugi polčas tekme v Radomljah, ki smo ga z veliko srčnosti, borbenosti in želje dobili z rezultatom 2:1. Pričakujem, da bodo moje varovanke na tekmi prikazale vse zgoraj naštete veščine,“ pa se dobre igre in točk nadeja tudi Gregor Mohar, trener Radomljank.

Na prvi letošnji jesenski medsebojni tekmi je bilo 2:4 za Pomurke, ki so ob polčasu vodile 0:3, drugi del pa je pripadel ekipi ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

Z resnim pristopom

Na nove točke računajo tudi v taboru ŽNK Maribora, ki gosti ekipo z Obale.
„Proti Ankaranu gremo sigurno na zmago, vendar jih kljub temu, da so nižje na lestvici, ne smemo podcenjevati, saj smo v preteklosti z njimi že imele težave. Na prvi tekmi z njimi smo v drugem polčasu popustile, tokrat je cilj, da skozi celotno srečanje ostanemo na visokem nivoju in razvijamo svojo igro. Popraviti pa moramo tudi realizacijo, preveč priložnosti ostane neizkoriščenih. Smo dobra ekipa in verjamem, da bomo zadnjo domačo tekmo v jesenskem delu odigrale tako, kot znamo in bodo točke ostale doma,“ razmišlja Anisa Rola, kapetanka ŽNK Maribor.

„Čaka nas težka tekma, saj so Mariborčanke dobro štartale sezono. Pazljivi moramo biti v obrambi, kjer nas že manjše napake stanejo gola. Če bomo dobro postavljeni na sredini in v obrambi, sem prepričan, da lahko iztržimo vsaj točko. Ne bo lahko, saj je nasprotnik kvalitetnejši. Mi pa imamo precej težav z koncentracijo in komunikacijo na igrišču,“ se Miha Gaberc in ekipa ŽNK Ankaran Obala nadejajo uspehu na Štajerskem, kjer so zadnje tri medsebojne tekme odločili sebi v prid – 2:3, 1:3 in 0:4 je bilo.

Olimpija in Krim doma

„V tekmo gremo sproščeno in neobremenjeni z rezultatom. Želim da odigramo gledljivo, sproščeno in brez poškodb,“ pa se nadeja trener ŽNK Olimpije Peter Kristan, ko napove tekmo proti ŽNK Cerklje, 6. ekipo lige.

Krimovke so absolutne favoritinje na tekmi proti Ajdovščini.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA