01.11.2017 | 2. SNL
Vodilna se bosta udarila na Ptuju

Tudi trinajsti krog 2. SNL ni prinesel spremembe na vrhu lestvice, ki je ne bomo dočakali niti ta konec tedna, saj je Mura prednost pred zasledovalci povečala na neulovljivo razliko. Se pa lahko prednost Prekmurcev vnovič močno stopi, saj bodo črno-beli v nedeljo gostovali pri drugouvrščeni ekipi prvenstva, ptujski Dravi.

 

Sobota, ob 14.00: FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - KRKA
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Bruno Marotti (Krka)

Novomeščani so pravcati hit druge polovice dosedanjega dela drugoligaškega prvenstva. Dolenjci so v zadnjih šestih ligaških preizkušnjah izgubili zgolj enkrat, od zasedbe varovancev trenerja Borivoja Lučića je bila boljša Drava. Farmacevti so dva tedna zatem kot prvi to sezono našli recept za skalp Mure, v dvoboj s Fužinarjem pa se podajajo s popotnico treh zaporednih zmag. Krka je bila nazadnje uspešna tudi v obračunu s kranjsko Zarico, ki so jo na domačem Portovalu ugnali s 4:2. V soboto se novomeška zasedba podaja na Koroško, k Fužinarju, ki je v zadnjih štirih domačih tekmah slavil kar tri zmage. Uspešno serijo so pred dnevi prekinili Dobljani, Korošci pa so po tesnem domačem porazu klonili tudi v Ljubljani, saj so nogometaši Brava mrežo Darjana Curanovića zatresli kar štirikrat. Ravenčani, ki z 11 točkami zasedajo 14. mesto, iščejo točke za skok po lestvici. Gostje, ki bodo zaigrali brez Bruna Marottija, pa bodo na Koroškem iskali priključek s pozicijami tik pod vrhom razpredelnice.

 

Sobota, ob 14.00: ILIRIJA 1911 - ROLTEK DOB
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved nastopa: Lamin Diallo in Dejan Zadnikar (Ilirija) ter Senad Jarović (Dob)

Dobljani so s trenersko rošado dobili svež veter v svoja jadra. Aktualni podprvak 2. SNL je z zmago v Ravnah na Koroškem prekinil skromno serijo rezultatov, varovanci stratega Nenada Toševskega pa so samozavest še okrepili z nedeljsko zmago, saj je slavje v sosedskem derbiju z Radomljami štelo dvojno. Modri so se z drugim in tretjim kompletom točk hitro znebili repa lestvice, z nedeljsko zmago pa so Dobljani skočili še pred Brice in Slatinčane. Zdaj čaka Klemna Kunstlja in soigralce gostovanje v bližnji prestolnici, kjer pa bodo gostje nastopili oslabljeni. Toševski bo v Šiški pogrešal Senada Jarovića, ki se je v nedeljskem derbiju veselil šestega gola, a oslabljeni bodo tudi Ilirijani. Ljubljančani bodo prekinitev serije petih tekem brez zmage napadli brez izkušenih Dejana Zadnikarja in Lamina Dialla. Branilec je ob tem prejel krstno vabilo članske reprezentance Gvineje, od koder prihaja oče. Bodo Ljubljančani tudi brez pomembnih adutov dočakali peto zmago sezone?

 

Sobota, ob 14.00: ROGAŠKA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: Denis Mraz (Rogaška) ter Luka Stepančič (Jadran)

Tudi za Rogaško velja, da se je po seriji porazov uspešno pobrala. Varovanci trenerja Ibrahima Neskića so po kar sedmih zaporednih ničlah neporaženi v zadnjih treh krogih. Slatinčani so v treh preizkušnjah nabrali sedem točk, po skalpu Veržeja in Brežic so minulo nedeljo remizirali v Vipolžah. Obračun z Brici ni ponudil zadetkov, so pa črno-beli v Goriških Brdih ostali brez Denisa Mraza, ki je v 11. nastopu prejel že deveti rumeni karton, posledično pa bo že tretjič to sezono prisilno počival. Podprvak 3. SNL sever bo skušal pozitiven niz nadaljevati tudi v sobotnem dvoboju z Jadranom, ki bo v Rogaški Slatini nastopil brez najučinkovitejšega nogometaša. Luka Stepančič je z osmimi zadetki drugi strelec prvenstva, z dvema goloma pa je bil osrednji junak zmage v tekmi z Ilirijo, ki so jo Primorci po sanjskem preobratu ugnali s 4:2. Ljubljančani so v Dekanih že vodili z dvema goloma prednosti, preobrat pa je pričel in zaključil prav Stepančič. Kako se bodo Dekančani znašli brez njega?

 

Sobota, ob 14.00: NAFTA 1903 - BRDA
Sodnik: Armando Šorli
Prepoved nastopa: Jani Rijavec in Goran Terziev (Brda)

Krstna gostujoča zmaga je prebudila tudi Lendavčane. Nafta v zadnjih tednih ne oddaja svojih točk, saj so Prekmurci sredi serije štirih zmag. Vedran Vinko je tudi v Brežicah dokazal, da je trenutno eden najbolj vročih napadalcev drugoligaškega tekmovanja. Hitronogi nogometaš se je pri zadnjih štirih zmagah podpisal pod kar šest od skupno desetih golov Lendavčanov, ki bodo tudi to soboto v vlogi favorita. Nafta v sedmih domačih preizkušnjah še ni izgubila, a velja opozoriti, da se vzpenja tudi forma tokratnih gostov zelenice pod lendavskimi griči. Brici so v štirih srečanjih pod taktirko Tončija Žlogarja nabrali pet točk, po porazu v Ravnah pa neporaženi v zadnjih treh krogih. Osrednja težava vinarjev ostaja realizacija, saj so rdeče-črni dosegli vsega osem zadetkov, v zadnjih osmih tekmah so bili natančni le dvakrat. Zasedba iz Goriških Brd, ki bo v Lendavi pogrešala Rijavca in Terzieva, je kljub temu močno nevarna po zaslugi hitrih protinapadov, zato bo morala biti domača obramba pazljiva.

 

Sobota, ob 14.00: FARMTECH VERŽEJ - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: Ivan Petrović (Brežice)

Podobno kot za Brda, velja tudi za Veržej. Prleki so najmanj učinkovita ekipa lige, v 13 krogih so nasprotno mrežo zatresli petkrat, strelski post pa traja že več kot deset ur. Dobljani in Ravenčani so sicer prejeli več zadetkov, a so precej natančnejši v napadu, neučinkovitost Veržejcev pa se pozna pri točkovnem izplenu in položaju na lestvici. Zeleno-črni so s sedmimi točkami priklenjeni na zadnje mesto, z vsakim krogom pa se počasi, a vztrajno povečuje zaostanek za pozicijami, ki prinašajo obstanek v drugoligaškem prvenstvu. Mlada ekipa Veržeja še vedno čaka na domačo zmago, ki jo bodo vnovič napadli že v soboto. Ob Muri bodo gostovali Brežičani, ki se v zadnjih tednih prav tako ne morejo pohvaliti z dobrimi rezultati, saj so v štirih krogih vknjižili zgolj točko, a imajo z osmim mestom neprimerno ugodnejšo pozicijo. Bodo imeli v sobotnem popoldnevu več razlogov za zadovoljstvo v domačih ali gostujočih vrstah?

 

Nedelja, ob 13.00: DRAVA - MURA
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: Arpad Vaš (Mura)
Neposredni prenos: Sportklub

Ljubitelji drugoligaškega nogometa boste lahko v nedeljo na Sportklubu spremljali derbi vodilnih moštev 2. SNL. Ptujčani tudi z zmago ne morejo skočiti pred vodilno Muro, a lahko pošteno zapletejo borbo za vrh lestvice. Prekmurci se v najstarejše slovensko mesto podajajo s štirimi točkami prednosti pred najbližjim zasledovalcem, ki se je po dveh zaporednih porazih pobral na gostovanju v Veržeju, kjer so varovanci trenerja Simona Sešlarja slavili z goloma (bivšega člana Mure) Luke Šalamuna in Ignacia Cuffara. Po dveh pokalnih porazih in prvi ligaški ničli so tudi nogometaši Mure konec minulega tedna vknjižili pomembno zmago. V tesnem in napetem obračunu s Taborom je zmagovalca odločil kapetan Alen Kozar, ki je sredi drugega polčasa izkoristil najstrožjo kazen in Muri priigral še deseto zmago sezone. Črno-beli so na Krasu ostali brez Arpada Vaša, ki je srečanje zaključil predčasno, a vezist v zadnjih krogih ni bil v prvem planu Anteja Šimundže. Strateg Mure se bo na Ptuju udaril z nekdanjim soigralcem, saj sta si Šimundža in Sešlar nekaj časa delila slačilnico Ljudskega vrta. Kdo bo po ponovnem srečanju zelenico zapustil z nasmehom na obrazu?

 

Nedelja, ob 14.00: ZARICA KRANJ - CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved nastopa: Tim Matič (Zarica) ter Rok Požrl (Tabor)

Tabor je v obračunu z Muro izgubil še tretjič v zadnjih štirih krogih. Tudi tokratni je dvoboj z vodilno ekipo je odločil zgolj gol razlike. Kraševci so že v prvem polčasu zapravili kazenski udarec, na drugoligaški razpredelnici pa so izgubili še eno mesto in so po novi zmagi Krke sedmi. Sežanska zasedba, ki bo v tekmi 14. kroga pogrešala kaznovanega Roka Požrla, se v nedeljo odpravlja na Gorenjsko. Kranjsko Zarico na drugoligaški razpredelnici najdemo šest mest nižje kot zasedbe trenerja Uroša Baruta, a so Gorenjci v zadnjih tednih beležili boljše rezultate. Pavlinovi varovanci so se z dvema remijema in zmagama oddaljili od zadnjega Veržeja, a so morali po uspešni seriji priznati šesti poraz. Kranjčani so se na novomeškem Portovalu kar dvakrat veselili izenačenja, a so gostitelji v drugem polčasu dosegli še dva zadetka in rdeči so morali podpisati predajo. Bo v nedeljo drugače?

 

Nedelja, ob 14.00: KALCER RADOMLJE - AŠK BRAVO
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Marko Kovjenić (Radomlje)

V nedeljo se je končala tudi uspešna serija Radomljanov. Moštvo Nermina Bašića se je v sosedski derbi z Dobom podalo z uspešno serijo rezultatov, po 90 minutah zanimivega obračuna pa so morali mlinarji priznati prvi poraz po drugem krogu. Dvoboj z Dobom je bil odločen že v uvodu tekme, ko sta se mreži tresli kar trikrat, David Adam pa je klonil dvakrat. Ob porazu so Radomlje ostale še brez strelca zadetka Marka Kovjenića, a se po prestani kazni v kader gostiteljev vrača Anel Hajrić. Ajdovec bo v obračunu z Bravom močno orožje domačega moštva, čeprav je zadnjega od osmih golov dosegel v sedmem krogu prvenstva. V obračunu rumenih imajo svojo računico tudi v taboru Brava, ki je po nekaj skromnejših rezultatih našel pot do uspešnejših predstav. Varovanci Dejana Grabiča so se lahko po tekmi s Fužinarjem pohvalili z najučinkovitejšo predstavo v tej sezoni, saj so v koroško mrežo pospravili štiri zadetke. Z dvema goloma se je izkazal Haris Kadrić, z osmimi zadetki najboljši strelec mladinske lige.

 

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija s pomembno zmago ujela Kraševce
    Sedemindvajseti krog 2. SNL so s tekmo začelja lestvice odprli nogometaši Ilirije in Tabora. Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ljubljančani pa so z zmago izenačili točkovni izkupiček Kraševcev.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA