18.04.2024 | 2. SNL
Pred drugoligaši še pet krogov

Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko. Na spletni strani NZS si boste lahko ogledali dvoboj Triglava in Rudarja.

Petek, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - KRKA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Nik Kapun in Veron Šalja (Krka)
Neposredni prenos: Sportklub

Se lahko Beltinčani v petkovem večeru vsaj do sobote znova zavihtijo na vrh lestvice? "Žuti" s tekmo proti Krki odpirajo spored 26. kroga 2. SNL, vodilna Nafta, ki po dveh zaporednih porazih beži le še za točko, pa bo v Biljah gostovala šele v soboto. Želja Beltinčanov je jasna, zmaga bi jih vrnila na vrh 2. SNL, kjer so to sezono nekajkrat že bili. Novomeščani na prekmursko ravnico prihajajo po novem bolečem porazu, saj so jim Sežanci na Portovalu nasuli kar pet zadetkov. Dolenjci so se, ker je do zmage prišla tudi Ilirija, tako znašli v sila neprijetnem položaju, saj imajo le še točko naskoka pred cono izpada. Kot že zapisano, enaka razlika loči tudi Nafto in Beltince, ki so v prejšnjem krogu slavili v Slovenskih Konjicah. Junak zasedbe trenerja Damjana Gajserja je bil dvakratni strelec Vito Štrakl. Kakšna bo petkova popotnica za pokalni obračun v Novi Gorici?

 

Petek, ob 17.00: TKK TOLMIN - DRAVINJA
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Victor Diagne (Dravinja)

Tolminci so z zmago proti Nafti prekinili serijo spomladanskih porazov, po domačem slavju pa so se minuli konec tedna s točko vrnili še z gostovanja v Dekanih. Rdeče-črni iz Tolmina s petimi točkami naskoka pred Ilirijo in Taborom še niso povsem na varnem, nov korak do obstanka v 2. SNL pa bodo skušali storiti v petkovem obračunu z Dravinjo. Za Konjičane velja nekaj podobnega, saj imajo na svojem računu le točko več od tokratnih gostiteljev, s katerimi so se jeseni razšli z izidom 1:1. Štajerci se na dolgo gostovanje odpravljajo po domačem porazu z Beltinci, še prej so se brez točk vrnili z gostovanja v Sežani. Kdo bo uspešnejši v dvoboju 26. kroga?

 

Petek, ob 19.00: TRIGLAV KRANJ - RUDAR VELENJE
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Pred kamero NZS se bosta v tretji tekmi petkovega večera udarili ekipi Triglava in Rudarja. Nekdanja prvoligaša sta tradicionalna tekmeca tudi v 2. SNL, saj imajo medsebojni dvoboji že precej dolgo brado. V prvem delu sezone so se v Velenju veselili Kranjčani, tudi sicer pa se le en od zadnjih šestih obračunov ni končal z zmago gostov. Kdo bo boljši na Gorenjskem? Na lestvici so v boljšem položaju Kranjčani, ki po remiju v Novi Gorici še niso obupali nad borbo za drugo mesto. Beltinčani sicer bežijo za šest točk, Triglav pa ob tem zasleduje še Goričane in Ajdovce. Pa Velenjčani? Rudar je z nekaj spomladanskimi zmagami izboljšal svoj položaj, knapi pa so z 31 točkami trenutno osmi. V prejšnjem krogu so doživeli prvi domači poraz v nadaljevanju sezone, ob jezeru so slavili Biljenci.

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - NAFTA 1903
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Sebestyen Lorant (Nafta)

Po zmagi na prekmurskem derbiju se je zdelo, da so si Lendavčani zagotovili prednost, ki je glede na spomladanske rezultate ne bodo zapravili, a je sledil popoln preobrat. Porazu v Tolminu je sledila še domača ničla v dvoboju z Grosupeljčani, ki so mrežo Nafte tresli tudi z igralcem manj. Prednost sedmih točk se je tako v zgolj dveh krogih stopila na pičlo točko, modrim pa ob Beltinčanih grozijo tudi Goričani, ki zaostajajo tri točke, zadnje besede pa s štirimi točkami razlike niso rekli niti Ajdovci. Lendavčane popravni izpit čaka v soboto, ko bodo gostovali v Biljah, kjer doslej še niso izgubili. S treh gostovanj so se dvakrat vrnili z zmago, Biljenci pa jih na desetih medsebojnih tekmah še niso premagali. Kar sedemkrat so se veselili v taboru modrih, trikrat pa je prišlo do delitve točk. Primorci, ki so pred dnevi slavili v Velenju, lovijo preboj v zgornjo polovico lestvice.

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS - GORICA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Kristjan Irmančnik (Fužinar)

Triglav je z remijem prekinil nalet Goričanov, ki se v soboto odpravljajo na Koroško. Moštvo trenerja Mirana Srebrniča v dvoboju s Kranjčani ni izkoristilo priložnosti, da bi se povsem približalo vodilni Nafti, ki ima pet krogov pred koncem sezone tri točke prednosti. Se bodo modro-beli v zmagovalne tirnice vrnili na Ravnah? Sobotna nasprotnika sta doslej v 2. SNL odigrala štiri medsebojne tekme, prav vse pa so dobili Goričani. Septembra sta za tesno zmago Primorcev zadela Darko Hrka in Luka Baruca, ki je tudi spomladi eno od prvih imen goriškega moštva. Medtem ko se Gorica bori za vrh lestvice, bodo morali Ravenčani v zaključku sezone osvojiti še kakšno točko. Korošci so doslej zbrali 24 točk, le dve več kot zadnjeuvrščeni dvojec 2. SNL.

 

Nedelja, ob 17.00: BRINJE GROSUPLJE - JADRAN DEKANI
Sodnik: Janko Golob
Prepoved igranja: Marko Brkić, Tibor Gorenc Stankovič in Nejc Pušnik (Brinje)

Spored 26. kroga 2. SNL bo sklenjen s tremi nedeljskimi preizkušnjami. Grosupeljčani bodo po odmevni zmagi v Lendavi gostili Dekančane, ki so niz porazov prekinili v primorskem spopadu s Tolminom. Primorci so pet krogov pred koncem prvenstva pri 29 točkah, kar je trenutno dovolj za deseto mesto lestvice. Grosupeljčane najdemo štiri pozicije višje, Dolenjci pa so v drugi drugoligaški sezoni nabrali 42 točk. Ekipa stratega Gorana Markovića je z zmago v Lendavi dokazala, da je lahko trn v peti favoritov, a so rumeno-modri plačali tudi "davek" v obliki dveh izključitev. Ob Nejcu Pušniku in Tiborju Gorencu bo tekmo z Dekani izpustil tudi Marko Brkić, ki je v Lendavi izkoristil kar dve enajstmetrovki. Pa zgodovina? Nedeljska tekmeca sta se v 2. SNL srečala trikrat, vse tri tekme pa so se končale z rezultatom 1:1.

 

Nedelja, ob 17.00: TABOR SEŽANA - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Tabor je bil še nekaj tednov nazaj v izgubljenem položaju, po treh zaporednih zmagah pa so se Kraševci pobrali iz brezna. Pet krogov pred koncem sezone se zdi, da imajo Sežanci vse vajeti v svojih rokah, saj se bodo v zaključku prvenstva pomerili še z Ilirijo in Fužinarjem, ki sta konkurenta v boju za obstanek. Še prej bodo rdeče-črni gostili Bistrico, ki je z 38 točkami že nekaj časa na varnem. Če so Kraševci v zadnjem krogu s petimi žogami napolnili novomeško mrežo, so Bistričani na svojem igrišču prekrižali načrte Primorja, saj so sinovi burje Štajersko zapuščali s točko. Zasedba izpod Pohorja v zaključku sezone nima več možnosti, da bi se vmešala v boj za vrh lestvice, lahko pa rdeči zapletejo boj za obstanek in vrh lestvice.

 

Nedelja, ob 17.00: PRIMORJE EMUNDIA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Maj Fogec (Primorje) ter Tomaž Kepic (Ilirija)

V nedeljo bo odigrana še tekma med Primorjem in Ilirijo. Ajdovci se borijo za mesta, ki prinašajo prvoligaško vstopnico, Ljubljančani pa so z zmago proti Ravenčanom dokazali, da v lovu na drugoligaški obstanek še niso rekli zadnje. Za pomembno zmago je dvakrat zadel Ranaldo Biggs, Primorci pa v Slovenski Bistrici niso uspeli iztržiti več od točke. Podobno kot sosednja Gorica, je tudi klub iz Vipavske doline zapravil priložnost, da bi se po novem porazu Nafte približal vrhu lestvice, ki rdeče-črnim trenutno beži za štiri točke. Jasno je, da si zasedba Milana Anđelkovića v zaključku sezone ne sme privoščiti novih spodrsljajev, če želi ostati v dirki za vodilna mesta, a na drugi strani točke nujno potrebujejo tudi zeleno-beli iz prestolnice. Lahko Ljubljančani presenetijo najboljšo domačo ekipo prvenstva? Ajdovci to sezono doma še niso izgubili, neporaženi pa so prestolnico burje zapuščali zgolj Bistričani in Grosupeljčani.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA