21.03.2024 | 2. SNL
Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov

Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

Petek, ob 15.00: TABOR SEŽANA - NAFTA 1903
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: Ervin Nemeth (Nafta)

Nogometaši Nafte so zadnjo tretjino prvenstva odprli s pomembno zmago. Modri so z goloma Tonija Lune Bončine in Stjepana Oštreka so premagali tretjo Primorje, po remiju Beltinčanov pa so se utrdili na vrhu ligaške razpredelnice. Lahko Lendavčani svoj položaj še izboljšajo v 22. krogu prvenstva? Četa trenerja Jozsefa Bozsika, ki bo na Krasu pogrešal prvega vratarja Ervina Nemetha, bo namreč v petkovem popoldnevu odprla spored kroga, Prekmurci bodo novo zmago napadali na Krasu. Sežanci so na zadnji domači tekmi premagali Biljence, a nato izgubili v Velenju, v prvem delu sezone pa so že prekrižali načrte vodilnega kluba 2. SNL. Septembrski dvoboj pod vznožjem Lendavskih goric ni ponudil zadetkov.

 

Petek, ob 20.15: GORICA - KRKA
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: Maj Rorič (Krka)

V petek bo odigrana tudi tekma med Goričani in Novomeščani, s katerimi se na sever Primorske vrača Agron Šalja. Zdajšnji strateg Krke je Gorico vodil ob koncu lanskoletne sezone, ko so se modro-beli poslovili od prvoligaške druščine. Primorci po novi selitvi med drugoligaše znova konkurirajo najboljšim klubom v 2. SNL, z 38 točkami pa ostajajo v igri za povratek med najboljše. Četrta ekipa lige za vodilno Nafto zaostaja za sedem točk, s tremi točkami naskoka pa so precej bližje drugi Beltinci. Krka se kljub obilnim kadrovskim spremembam med zimskim tekmovalnim premorom še ni otresla sence cona izpada, Dolenjci namreč za vsega tri točke bežijo predzadnji Iliriji. Farmacevti niso uspeli nadgraditi uvodne zmage proti Triglavu, po porazu v Slovenski Bistrici so doma remizirali z Ilirijo. Jesenski obračun na Portovalu so dobili Goričani, kdo bo boljši na Primorskem?

 

Sobota, ob 14.00: ILIRIJA 1911 - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Sobota bo postregla s štirimi tekmami, tri bodo odigrane v popoldanskem terminu. V Ljubljani se bodo za točke pomerili nogometaši Ilirije in Bistrice. Štajercem na lestvici kaže precej bolje, saj v primerjavi s predzadnjo Ilirijo zasedajo sedmo mesto. Kljub temu so pod Pohorjem pred dnevi zamenjali trenerja, po zmagi in dveh porazih v nadaljevanju sezone - v prejšnjem krogu so se v Slovenski Bistrici veselili nogometaši Triglava - se je poslovil Simon Dvoršak, na klop rdečih pa se je vrnil njegov predhodnik Goran Stanković. Štiriinštiridesetletnik je pred prvo epizodo v Slovenski Bistrici vodil prav Ilirijo, ki je jeseni na Štajerskem klonila s tesnih 1:0. Kdo bo uspešnejši v prestolnici? Ljubljančani spomladi še niso slavili zmage, so se pa s točko vrnili iz Dekanov in Novega mesta.

 

Sobota, ob 14.00: TKK TOLMIN - VITANEST BILJE
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Kristjan Trdin (Bilje)

Tolminci in Biljenci v nadaljevanju 2. SNL še niso okusili sladkobe zmage, tekmeca pa se bosta v soboto pomerila v primorskem obračunu. Tolmin po treh porazih še čaka na prve spomladanske točke, Bilje pa so serijo porazov, ki so se vlekli še iz jesenskega dela prvenstva, prekinili s točko v dvoboju z drugouvrščenimi Beltinci. V Tolminu bomo priča dvoboju sosedov na lestvici, saj se ekipi s 23 točkami nahajata na 11. in 12. mestu lestvice. Septembra so se zmage z izidom 2:1 razveselili Biljenci, kdo bo boljši v Tolminu?

 

Sobota, ob 14.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - RUDAR VELENJE
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Beltinčani so se z uvodno zmago v Tolminu zavihteli na vrh lestvice, a so prvo mesto nekaj dni kasneje znova predali Lendavčanom. Po domačem remiju z Grosupeljčani tudi gostovanje v Biljah ni postreglo z zmagovalnim razpletom, po novi delitvi točk pa se je Nafta učvrstila na vrhu drugoligaške lestvice. "Žuti" po zimskem prestopu Roberta Čakša tudi na račun poškodbe Gašperja Černeta na pokalni tekmi še niso našli vročega orožja v napadu, se to lahko spremeni na domači tekmi z Rudarjem? Velenjčani bodo sobotni nasprotniki zasedbe Damjana Gajserja, na prekmurski ravnici pa bodo napadali že tretjo zmago v nadaljevanju sezone. Izkušeni povratnik Dejan Đermanović je v prejšnjem krogu odločil dvoboj s Taborom, dva tedna prej pa so knapi premagali tudi Ravenčane.

 

Sobota, ob 18.00: TRIGLAV KRANJ - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Nejc Pušnik (Brinje)
Neposredni prenos: NZS.si

Zadnja sobotna tekma bo v večernem terminu odigrana v Kranju, Triglav bo pred kamero NZS gostil Brinje Grosuplje. Dolenjci v nadaljevanju sezone še ne poznajo poraz, na svojem igrišču so na kolena spravili Tabor in Tolmin, s točko pa so se vrnili z zahtevnega gostovanja v Beltincih. Kranjčani so se po uvodnem porazu v Novem mestu pobrali z dvema pomembnima zmagama. Orli so najprej premagali Tolmin, pred dnevi pa so bili v spopadu pete in šeste ekipe lige boljši še od Bistrice. Tudi Gorenjci s 37 točkami na svojem računu še niso rekli zadnje besede v borbi za mesta, ki prinašajo možnost napredovanja.

 

Nedelja, ob 15.00: PRIMORJE EMUNDIA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved igranja: Maj Fogec (Primorje)

Še dve preizkušnji bosta na sporedu v nedeljskem popoldnevu, v Vipavski dolini se bodo v obračunu dveh primorskih drugoligašev nasproti stali Ajdovci in Dekančani. Sinovi burje se bodo pred domačim občinstvom pobirali po porazu v Lendavi, ki jih je vsaj za nekaj časa oddaljil od borbe za sam vrh lestvice. Nafta ima namreč po zmagi šest točk naskoka, še vedno pa so povsem blizu drugouvrščeni Beltinčani. Tokratni nasprotnik zasedba Milana Anđelkovića bodo Dekančani, ki spomladi še niso slavili zmage, po dveh neodločenih rezultatih pa so pred dnevi izgubili s Fužinarjem. Moštvo trenerja Alena Šćulca ostaja v zgornji polovici lestvice, po 21 krogih pa se lahko pohvali z zanimivim izplenom tekem. Jadran je ob sedmih zmagah še sedemkrat remiziral, doživel pa tudi ravno toliko porazov.

 

Nedelja, ob 15.00: FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS - DRAVINJA
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Denis Vezjak (Dravinja)

Ravenčani so se po dveh spomladanskih porazih razveselili prve zmage v nadaljevanju sezone, s kompletom točk so se vrnili z gostovanja v Dekanih. Prav nasprotno se je v minulem krogu godilo Konjičanom, saj je Dravinja po tem, ko je na kolena spravila Bistrico in Ilirijo, doživela prvi poraz v nadaljevanju prvenstva. Četo Almirja Sulejmanovića so ugnali Goričani, za nameček pa so Štajerci ob koncu tekme izgubili še kapetana Denisa Vezjaka. Jesenski dvoboj v Slovenskih Konjicah ni dal zmagovalca, mreži sta mirovali, koroško-štajerska nasprotnika pa na lestvici ločita le dve točki. S 24 točkami so v nekoliko boljšem položaju Konjičani. Kako bo po 22. krogu prvenstva?

Tekst: PDo
Foto: NK Brinje Grosuplje

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija s pomembno zmago ujela Kraševce, Nafta le do točke
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ljubljančani pa so z zmago izenačili točkovni izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA