24.04.2018 | 2. SNL
Teden dvojnih obveznosti

Drugoligaše do zaključka prvenstva loči le še šest preizkušenj, zaključni aprilski teden pa prinaša dvojne spored obveznosti. Vodilna Mura bo v sredo, ko bodo moštva odigrala srečanja 25. kroga, gostovala v Dobu, Nafta bo gostila Rogaška, tretjo Dravo pa čaka zahtevno gostovanje v Novem mestu.

 

Sreda, ob 17.00: KRKA - DRAVA PTUJ
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: /

Ptujčani so se po dveh porazih pobrali v Rogaški Slatini, a so v zameno za zmago plačali precejšen davek. Kurenti s točko zaostanka za drugouvrščeno Nafto ostajajo v igri vsaj za kvalifikacije za vstop v Prvo ligo Telekom Slovenije, ki pa jih bodo Štajerci lovili brez kapetana. Nastja Čeh je zaradi poškodbe stopalnice že sklenil z nastopi v letošnji sezoni, Simon Sešlar in njegovi varovanci pa se bodo morali brez izkušenega aduta znajti že na izjemno zahtevnem gostovanju v Novem mestu. Krka je v aktualni sezoni na svojem Portovalu doživela zgolj en poraz, pa še tega v drugem krogu prvenstva, ko so se na Dolenjskem veselili Slatinčani. Vse od konca poletja pa četa trenerja Borivoja Lučića na svoji zelenici melje praktično vse pred seboj, nazadnje so se v Novem mestu opekli tudi nogometaši Brava. Vloga osrednjega junaka je pripadla Mateju Potokarju, ki se je v tretji minuti podpisal pod pravi evrogol, tri minute zatem pa podvojil domačo prednost. Bodo farmacevti maščevali jesenski poraz na Ptuju?

 

Sreda, ob 17.00: AŠK BRAVO - CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Marko Lackovič
Prepoved nastopa: David Brekalo in Miha Dobnikar (Bravo)

Bravo po gostovanju na Dolenjskem čaka še en obračun s tekmecem za mesta pod vrhom lestvice. Sežanci imajo pred četo ljubljanskega stratega Dejana Grabića dve točki prednosti, potem ko so se v soboto brez zadetkov razšli z Dobljani. Kraševci spadajo med moštva, ki so uspešna tudi na gostovanjih, kjer so, zanimivo, osvojili pet točk več kot pred svojimi gledalci. Moštvo Primoža Baruta je na 12 gostovanjih klonilo zgolj dvakrat, pred dnevi v Lendavi in že jeseni v Novem mestu. Primorcem gre nekoliko slabše na zelenici Stadiona Rajko Štolfa. Tabor je doma ob petih zmagah in dveh remijih doživel še pet porazov, v devetem krogu prvenstva so se na Krasu veselili tudi nogometaši Brava. Zmagovalca je z golom v 81. minuti srečanja odločil Milan Đajić, ki pa s soigralci ni bil tako uspešen v prejšnjem krogu. Ljubljančane je v Novem mestu pokopalo slabo odprtje dvoboja, saj je moral Igor Vekić v uvodnih šestih minutah dvakrat pobrati žogo izza svojega hrbta.

 

Sreda, ob 17.00: ROLTEK DOB - MURA
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved nastopa: Klemen Kunstelj (Dob)

Vodilna Mura ima pred zadnjimi šestimi preizkušnjami letošnje sezone 11 točk naskoka pred najbližjimi zasledovalci. Prekmurci so s tremi zadetki odpravili tudi Jadran in storili nov korak k preboju v prvoligaško konkurenco. Navijači črno-belih počasi že hladijo penino, Ante Šimundža pa v svojem slogu umirja žogo in opozarja, da naloga še ni opravljena. Ob pogoju, da svojih točk ne bosta oddajali tudi najbližji zasledovalki, Nafta in Drava, Mura za teoretično potrditev naslova potrebuje še tri zmage. Soboška zasedba bo naslednjega v vrsti kompletov točk napadla v Dobu. Modri so črno-belim jeseni že povzročili nekaj sivih las, saj je Senad Jarović zadel že v uvodni minuti, a so gostitelji v nadaljevanju dvoboja poskrbeli za popoln preobrat in zmago s 5:1. Dobljani se bodo skušali pred svojimi gledalci predstaviti z bolj trdno obrambo, ki je pred dnevi že prinesla točko s Sežane. Obračun s Kraševci ni ponudil zadetkov, so pa varovanci Nenada Toševskega krog pred tem na domačem igrišču trikrat zatresli mrežo Krke.

 

Sreda, ob 17.00: JADRAN DEKANI - ZARICA KRANJ
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: Žan Podgoršek (Jadran) ter Blaž Poljanec (Zarica)

Bodo Dekančani prost pad rezultatov ustavili v dvoboju s kranjsko Zarico? Primorci so spomladi osvojili vsega tri točke, po uvodnem skalpu Bricev pa so doživeli že šest zaporednih porazov. Po Dravi, Dobu, Bravu, Krki in Taboru so bili od modro-belih boljši še nogometaši Mure, ki so dekansko mrežo načeli v prvem polčasu, nato pa v zadnji četrtini srečanja zadeli še dvakrat. Nevij Finkšt ne najde pravih rešitev niti v fazi obrambe niti v napadu, ki je v zadnjih šestih krogih zmogel do treh zadetkov. Nemalo težav ima tudi obramba, ki je v seriji porazov klonila 17-krat. Dekančani zaradi uspešnih jesenskih predstav ne spadajo v skupino ogroženih ekip, med katera pa lahko uvrstimo Zarico. Kranjčani ostajajo le dve točki nad cono izpada in Fužinarjem. Gorenjci se po visokem porazu v Lendavi niso uspeli pobrati niti v spopadu z Brici, ki so se v Kranju veselili zmage z 1:4, pa čeprav so rdeči vragi z golom Tima Matiča povedli že v deveti minuti. Jesenski obračun ni dal zmagovalca, kdo se bo veselil v sredo?

 

Sreda, ob 17.00: BRDA - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved nastopa: Darjan Curanović (Fužinar)

Med prijetnejša presenečenja pomladi lahko uvrstimo Brda, ki pod taktirko Tončija Žlogarja pridno nabirajo točke. Vinarji so se po domačem porazu z Muro, ki je v Vipolžah prekinila serijo štirih zaporednih zmag Bricev, pobrali v Kranju. Domača ekipa je sicer povedla že v uvodu srečanja, a so gostje po izenačenju Matije Kavčiča v drugem polčasu tehtnico nagnili v svojo korist. Še drugega zadetka v rdeče-črnem dresu se je razveselil Sacha Varga, slavje pa je z dvema goloma potrdil hitri Alen Pavić. Desetemu moštvu 2. SNL se v sredo ponuja lepa priložnost, da si z zmago praktično že zagotovijo drugoligaško vozovnico za prihodnjo sezono, saj bo v Goriških Brdih gostoval predzadnji Fužinar. Ravenčani so se pred dnevi v Veržeju veselili prve pomladanske zmage, v 24. krogu pa niso izkoristili prve priložnosti za skok pred Zarico. Na Ravnah so se veselili Brežičani, Korošci pa so za nameček izgubili še vratarja Curanovića, ki bo gostovanje v Vipolžah izpustil zaradi štirih rumenih kartonov.

 

Sreda, ob 17.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Andraž Stojanoski
Prepoved nastopa: Gašper Trdin (Radomlje)

Iz ramen trenerja Iztoka Kapušina je v nedeljo padlo precejšnje breme. Posavci so se na Ravnah na Koroškem veselili prve zmage po devetem krogu, ko so pred svojimi gledalci ugnali ekipo Fužinarja. Prav Korošci so bili po skorajda polletnem čakanju naslednja žrtev Brežičanov, ki so se s skalpom Ravenčanov vsaj za kakšen krog ali dva oddaljili od nevarne cone. Za nedeljski preobrat gostov sta sicer poskrbela Žiga Jurečič in Edi Horvat, ki je dvakrat meril v polno, usodo domačih pa je zapečatil Kristijan Krajček. Brežiško zasedbo čaka v sredo še nekoliko zahtevnejša preizkušnja, saj bo v Posavju gostoval radomeljska četa. Nermin Bašić se lahko s svojimi varovanci še vedno prebije na drugo mesto lestvice, ki mlinarjem beži za sedem točk. Jasno je, da rumeni potrebujejo tudi izdatno pomoč tekmecev, v prvi vrsti pa bodo morali tudi sami zmagovati v serijah. Radomljani so po uvodnih porazih na Ptuju in v Kranju strnili svoje vrste ter v naslednjih petih tekmah vknjižili 13 točk. Jeseni so Brežičani že vodili z 0:2, a so se gostitelji po preobratu dokopali do zmage s 4:2. Kdo bo boljši tokrat?

 

Sreda, ob 17.00: VERŽEJ - ILIRIJA 1911
Sodnik: Armando Šorli
Prepoved nastopa: /

Se lahko Veržej v končnici letošnje sezone še izkoplje iz brezna. Prlekom grozi slovo od drugoligaške konkurence, saj za Zarico zaostajajo osem točk. Za ohranitev upov četi Borisa Radoša preostane zgolj eno – mlada ekipa se mora že v sredo, ko ob Muri gostuje Ilirija, pognati v lov na vse ali nič. Veržejci so oktobra že presenetili ljubljansko zasedbo, saj se je obračun v Šiški končal z začetnim izidom 0:0. Ilirija se bo v Veržeju pobirala po visokem porazu v spopadu z Nafto, ki je v prestolnici za hrbet Tonija Šuškovića pospravila štiri zadetke. Neuspešni je bila tudi prleška zasedba, ki je gostovala v Radomljah in po prvem polčasu zaostajala po dveh enajstmetrovkah Ernesta Grvale. Gostitelji so po dobri uri igre vodili s tremi zadetki prednosti, Veržeju pa nato nista pomagala niti gola Tilena Ketiša in Jureta Volmajerja. Nekdanji mladinec Maribora je pred dnevi v Kranju zadel za zmago Veržeja, lahko odloči tudi obračun z Ljubljančani?

 

Sreda, ob 19.00: NAFTA 1903 - ROGAŠKA
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: Tilen Ahec, Denis Mraz in Alen Neskić (Rogaška)
Neposredni prenos: NZS.si

Spored 25. kroga 2. SNL bo sklenjen s sredino večerno tekmo v Lendavi. Nafti se bodo zoperstavili Slatinčani, ki se bodo v Prekmurje odpravili brez trojice kaznovanih nogometašev. Ibrahim Neskić bo moral obrambno vrsto sestaviti brez Tilna Ahca in Denisa Mraza, ki je v letošnji sezoni nabral že 14 rumenih kartonov. Še za nekaj dodatnih skrbi je po porazu z Dravo poskrbel tudi četrti rumeni karton najboljšega klubskega strelca Alena Neskića, ki je z 11 zadetki šesti strelec prvenstva. Slatinčani bodo skušali pod lendavskimi griči zaustaviti lendavski napad, predvsem pa Marka Roginića, ki je v minulem tednu zabil kar sedemkrat in se v mahu prebil tudi pred Luko Bobičanca. Hrvaški napadalec je bil štirikrat natančen v zaostali tekmi z Zarico, v soboto pa je v mrežo Ilirije pospravil še tri zadetke. V Ljubljani se je 11. gola sezone veselil tudi Vedran Vinko, ki je jeseni odločil tudi obračun z Rogaško. Črno-beli se bodo pobirali po porazu z Dravo, lani druga ekipa 3. SNL sever pa v lovu na obstanek potrebuje nove točke. Jih bodo Slatinčani našli na letos najzahtevnejšem gostovanju?

 

Slika

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.

DELI NA